Merhaba Arkadaşlar Bildiğiniz Uzere Dmoz Dizini Diğer Dizinlerden Farklı ! Forumda Acılan Bazı Konulara Bakıyorum Dmoz Nedir Diye Soran Arkadaşlar var Bende Onlara Bu Konu İle Hem Dmoz'dan Bahsetmek Hemde Dmoz'a Başvuru Nasıl Yapılır Ondan Bahsetmek İstedim.
Dmoz.ORG Hakkında Bilgi Verelim.
Dmoz.org Google Yahoo ve MSN dahil bircok buyuk Arama motorunun iceriğine itibar ettiği insanlar tarafından yonetilen bir web kategorisidir. Tum dunyada gonullu editorler tarafından siteler gerekli kategoriler altına girilir, site sahiplerince gonderilen linkler incelenir onaylanır veya onaylanmaz.
Dmoz' a Başvururken Dikkat Edilmesi Gereken Husular
Site Başlığı:
Burada yapılan en buyuk hata slogan sozcukler, arama motorlarında cıkmasını istediğiniz başlığını ornek webmaster sitemiz icin sadece arama motoru kelimelerini kullanmak veya Turkiyenin webmaster forumu başlığını kullanmak. Bizim icin en doğru başlık Webmaster Forumu olacaktır. Yani Sitenizin resmi ismi ne ise onu tercih etmelisiniz. Başlığınızın sadece ilk harflerin buyuk yazın Webmaster Alanı gibi. Kesinlikle Tamamı buyuk harfler kullanmayın WEBMASTER ALANI gibi.
Sitenin başlığının arama motorları uzerinde etkisi buyuktur ama bunu en optimum şekilde secmelisiniz cunku yanlış secimde kaydedilmeniz uzayabilir kotu secilmiş bir başlığı editor anında değiştirebilir.
Site Acıklaması:
Yazım hatası yapmayın, noktalamaya dikkat edin, sadece buyuk harf kullanmayın, Html kullanmayın, başlıktaki gibi her sozcuğun ilk harfini buyuk yapmayın, Sitenin adını başlığını acıklama icine yeniden yazmayın. Bunların yanında en onemlisi sitenizin reklamını abartılı sozlerle yapmayın
Orneğin; turkiyenin mobil bilişim merkezi acayip site super site...
Arama motoru bilgi sitesi icin ornek acıklama Arama motorları ile ilgili makaleler ve onemli ipucları. olabilir.
Burda verebileceğimiz bir ipucu acıklama icinde ilk sozcukler sizin sitenizin optimizasyonu icin onemlidir. Bu ilk kelimelerin secimi cok muhimdir sitenizi optimize ettiğiniz kelimeler ile başlamanızı oneririm ama mutlaka dikkat edin anlam bozukluğu anlam duşukluğu olmasın. Sitenizi kayıt etmek istediğiniz kategorideki diğer acıklamaları dikkatlice inceleyin daha once kabul edilmiş bu sitelerden kopya cekebilirsiniz.
E-posta Adresiniz:
E-posta adresinizi de yazın korkmayın dmoz'dan kimse size spam gondermez.Sitenizin uzantısıyla e-posta nız varsa onunla kayıt etmeniz daha iyi olacaktır.
Orneğin; [email protected]
Son olarak Google kategorisi ile Dmoz kategorisi arasındaki bağlantı ve farklar uzerinde durmak istiyorum. Google belli aralıklarla Dmoz'u yedekler ve uzerinde bazı değişiklikler yaparak kendi sitesinde yayınlar. Dmoz'a giren siteler belli bir sure sonra Google Kategorilerinde de yayınlanır. Google PR'a gore bu siteleri belli bir sıraya dizebilir bazen Google site sahiplerince gonderilmiş ama editorlerce henuz onaylanmamış siteleri de yayınlayabiliyor.
Şimdi Geldik Başvuru İşlemine:
İlk olarakhttp://www.dmoz.org/World/T%C3%BCrk%C3%A7e/ adresine girerek aşağıdaki adımları uygulayınız..
Kaynak: http://webmasteralani.com/konu-dmoz-a-kayit-olmak-resimli-anlatim.html