Blogger Seo uzerine araştırma yapmaya başladınız tarihten itibaren surekli duyacağınız bir terim backlinklerdir. Surekli uzerinde durulan ve daha onceki Backlink Nedir ? Kaliteli ve Kalitesiz Backlink Kavramı başlıklı yazımda sizlere bahsetmeye calıştığım backlinkler, sizi arama motoru sonuclarında ust sıralara taşıyacak onemli etkenlerdir.

Seo calışması yaparken bir cok blog/site sahibi backlink alarak aramalarda daha ust sıralarda yer almak icin ceşitli yontemler dener, bu yontemlerin tecrube ettiklerimi Backlink Kazanma Yontemleri >> konu başlığında anlatmaya dikkat ediyorum fakat bana sorulacak olursa en kaliteli backlinkler: doğal yollarla ozgun ve kaliteli icerik sunduğunuz icin farklı webmasterların zaman zaman sizin sayfalarınızı kaynak olarak gostermesidir. Nedense ulkemizde pek sevilmeyen bir yontem ve kimse bir şeyler oğrenip paylaştığı siteleri referans olarak gostermek istemiyor. Kimi zaman yazılarınızın kaynak gosterilmeden başkaları tarafından paylaşıldığını gorebilirsiniz malesef bu durumun onune gecmekte cok mumkun olmuyor bu sebeple backlink ihtiyaclarını karşılamak icin farklı sistemlere ihtiyac duyulabiliyor. Bunlardan en etkilisi paravan bloglar.

Paravan Blog Nedir?

Paravan blog sitenizin/blogunuzun iceriği ile benzer iceriği oluşturan bir blog kurarak, bu blog uzerinden ana sitenizine link verip kaliteli backlink elde etme cabasıdır.

Paravan Blog Ne İşe Yarar?

Arama motorlarında bu kelime ile ilgili aramalarda daha ust sıralarda yer almak icin farklı bir blog acarak ( Paravan Blog ) benzer icerik uretiyorum ve paravan blogum kaliteli bir hal aldıktan sonra anahtar kelimelerime link vererek ana sitem icin kaliteli bir siteden link elde etmiş oluyorum. Paravan bloglar ana sitenize kaliteli link alarak arama sıralamaların da yukselmek icin bir basamaktır.
Paravan Blog ve Backlinklerin Etkisi

Bu noktada gozden kacırmamanız gereken nokta paravan blogların sizin sitenize referans olacaklarıdır. Paravan bloglar ne kadar kaliteli olursa ana sitenize cıkaracağınız linkler seo yonunden o kadar etkili olacak ve sitenizi arama sıralamalarında yukarı taşıyacaktır. Uzerine basarak belirtmek istediğim husus: ” Paravan bloglar spam icerik ureten, ozen gosterilmemiş siteler olarak tasarlanırsa bu blogların size hic bir katkısı olmayacaktır. ”

insanejournal.com
my.opera.com
livejournal.com
www.travelblog.org
edublogs.org
www.getjealous.com
hubpages.com
angelfire.lycos.com
blogger.com
mytripjournal.com
rediff.com
snappages.com