Bingin en onemli ozelliklerinden biri ana sayfasındaki resim ve uzerindeki kabarcıklar. Bu resimler hergun farklı bir coğrafyadan bir doğa manzarası, ozel bir mozole, bina, şehir manzarası ya da hayvanlar olabiliyor. Bu resimler Bing kullanıcılarına bilgi vermek, bilgi dağarcıklarını genişletmek amacıyla cok ozel olarak seciliyor ve her ana sayfa resmindeki 4 adet farklı kabarcığa mouseunuzu getirdiğinizde ve tıkladığınızda resim hakkında cok detaylı bilgi alabilmektesiniz.
Bing İngiltere Ana Sayfa Editoru Alexander McNamara bu resimleri aylar oncesinden ozel olarak planlıyor. Ben de Ağustos ayında kendisine bizim icin cok onemli bir tarih olan 10 Kasım ve yuce onderimiz Mustafa Kemal Ataturku anlattım.
Tabi iki anlatırken o tarihteki İngiltere Başbakanı David Lloyd Georgeun şu unutulmaz sozleri ile başladım; Yuzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o buyuk dahi cağımızda Turk milletine nasip oldu. (1922)
Daha sonra Alexander bugun icin en uygun resmi aradı ve beraber sectik. Ustundeki kabarcıkları ve iceriklerini planladık. İngilterede bugun yani 10 Kasım 2011 gunu Binge giriş yapan herkes Turkiye Cumhuriyetinin kurucusu yuce onderimizin yattığı gorkemli Anıtkabirin bu harika fotoğrafı ve bilgileri ile karşılaşıyor.
Siz de bunu gormek isterseniz www.bing.co.uk adresini ziyaret edebilirsiniz.
10 Kasım 2011 - Anıtkabir Bing İngiltere Ana Sayfasında
Huzur icinde yat atam Biz genclere bıraktığın meşaleleri dunyanın her noktasında yakmaya devam edeceğiz
@emretok
Bing İş Ortaklıkları Yoneticisi | Microsoft Ingiltere