Değerli webmasterlar ve siz değerli ziyaretcilerimiz icin bir dokuman hazırladım. Aslında bircok kişinin hazırlayıp yayınladığı bilgileri iceriyor. Ben sadece en sade dille anlatıp direk linkler verdim.
Alexa Nedir?
İnternet sitelerinin bazı kalite esasları ile olculerek sıralamalarının yapıldğı bir veri merkezidir. Başka bir deyişle, internet sitelerinin reytingini olcen ve sıralamasını yapan bir olcuttur.
Alexa Neye Gore Olcut Yapar?
Alexa, internet sitelerinin ozgunluk, ziyaretci sayısı, kullanılabilirlik, ziyaretcilere verilen hizmet, vb. kalite esasları ile ilgili olarak olcut oluşturur. Oluşturduğu olcutler doğrultusunda var olan web sitelerine bir sıralama belirler. Kısaca, bir internet sitesi icin oluşturulan olcutler ve belirlenen sıralama o internet sitesinin reytingi gibidir. Bu reyting web dunyasında var olan tum siteler icindeki reytingtir ve her site icin gecerlidir.
Alexa Toolbar Nedir?
Tarayıcınızın ust kısmında oluşan ve girdiğiniz internet siteleri hakkında size yararlı bilgiler veren durum cubuğudur.
Peki ne işe yarar?
Alexa Toolbar bir arama kutusuna sahiptir. Bu arama kutusu ile ilgili sitelerde her an arama yapılabilir. Sizin sitenizin veya girilen internet sitesinin sıralaması ve performansı hakkında bilgi sunar. En onemlisi ise, bu durum cubuğunu kullananlar girdikleri internet sitesine farkında olmadan yarar sağlarlar. Yani, tarayıcıda bu durum cubuğu yuklu ise ve bir internet sitesine girilirse, girilen sitenin reytingi daha fazla artacaktır. Alexa Toolbar ’ı Nasıl Yuklerim?
Alexa Toolbar ’ı yuklemek icin şu aşamaları takip ediniz.
Toolbar ’ı Mozilla Firefox ’da gosterebilmek icin oncelikle Alexa Sparky eklentisini kurmalısınız. Daha sonra Alexa Toolbar adresine girip Install Alexa Toolbara tıklamalısınız. Bu işlemler bitince tarayıcınızı yeniden başlatmalısınız. Orjinal Makale : http://www.soruyor.net/firefox-tarayiciniza-alexa-toolbar-yukleyin.html