İlk once, bir Alexa hesabı oluşturmanız gerekir. Ancak Alexa hesabınıza site eklemek icin en az bir paket satın almanız gerektiğini unutmayın. En duşuk paket 19,90 dolardan başlıyor. Bu paketten aldıktan sonra site ekleyebilirsiniz. ( Yeni bir hesap ac ).

Ardından, 7 gunluk ucretsiz deneme icin kayıt olmanızı isteyeceklerdir. (49 $ / aylık plan icin kaydoldum. Lutfen 7 gun icinde kapatmamı hatırlattı, boylece kredi kartımı borclandırmazlar. Teşekkurler!) Birkac farklı secenek var (bkz. Planlar ve Fiyatlandırma ). Insight seceneğini (onerilen) sectim.

Bir de eğer bir paket satın aldıysanız her ay otomatik olarak kartınızdan borcunuz cekilir. Eğer sadece 1 aylık paket duşunuyorsanız ay bitmeden once hesabınızı kapatın.

Kaydolduktan sonra gosterge tablosuna yonlendirilirsiniz. Daha sonra sitenizi izlenen siteler listenize ekleyebilirsiniz.

Bir site ekledikten sonra, sitenin "sertifikalı" olmadığını size soyleyecektir. Sertifika almak icin sitenize bir Alexa betiği eklemeniz gerekir. WordPress veya Wix gibi bir platform kullanıyorsanız, eklentiler mevcut ve talimatları takip edebilirsiniz. Siteniz ozel platformlardan biriyse veya desteklenmeyen platformlardan biriyse, kesip yapıştırabileceğiniz bir komut dosyası sağlarlar. Sitenizi kesinlikle onaylamanız gerekmediğini, ancak bunu tavsiye ettiklerini unutmayın.

Başlangıcta, sonucların yalnızca sıralamayı gosterdiğini unutmayın. Diğer tum bilgi alanları boştu. Verilerin dahil edildiğinden emin olmak icin sitenizi talep etmeniz gerekir.

Alexa kontrol panelinde sitenize gidin, Site Yonetimi'ni tıklayın ve talep gonderin

Siteyi talep etmenin birkac farklı yolu var. Alexa Doğrulama dosyası yukleme yontemini sectim. Dosyayı indirmek icin duğmeye tıklayın.

(Dosya, icinde doğrulama kodunu iceren ozel bir meta etiketi iceren bir HTML dosyasıdır.) Bu dosyayı web sitenizin kok dizinine yukleyin.

Yuklendikten sonra, Alexa ’daki Sitenizdeki dosyayı doğrula duğmesini tıklayın.

Şimdi, sayfanın en ustune gidin ve sitenizin bilgi bağlantısına tıklayın.

Site bilgileri sayfasına girin (sahip, adres vb.). Bu yapıldıktan sonra, kodunuzu tekrar yurutun ve sonuclarda tum site bilgileri ayrıntılarının goruntuleneceğini goreceksiniz.