VERSE 1
Patetik cumlelerimi pratik yapman gerek, bu statik hayatı estetik hale getirebilmek icin, psikotik tutumu elastik şekle koymak ve genetik ruh duzenleyicisini devreye sokmak tek taktik olmalı, bu didaktik mc bir kitap gibi okunası. Otomatik yukselen sinir ibrelerin seni kavgaya tetiklememeli, etik, sosyalite eksik, yaşam klasik halde ve de cok monoton ve itik nesillerin umudu bitik, bu ulkede hayat koşulları kritik, calışıp didinirim ama cebim delik, hep aksilik uzerine muhabbet ettik, tv'lerde beyin diktik, her soyleneni yedik, ikibinlerde ortacağa girdik, dedelerimizin attığı pandik, ikiyuz sene sonu sonra dimdik, popomuza dayalı tetik, peşimizi bırakamadı, cunku dandik ilerledik, hep sektik. Kim politik ulkede, odur sosyetik, apokaliptik gunlere gectik, bu ne bicim tik? Hırsızlar aritmatik yaparken, hortumculara yan cizdik, numizmatik bile bulamadı değerini liramın, ruhuna doktuk sidik ve miramın aksi bana cok pesimistik, olabildiğine gozyaşı sildik, jeopolitik konumun değerini bilemedik. Olumune sevdik ama geri getiremedik, zaman gecti tik-tak,tik,taktik!...
Nakarat :
Rapim alev aldı, sardı ateşi dort yanı, kurunun yanında yaş da yandı, taş da. Bastı kalbine cihan-ı devle, kaş yaparken goz cıkardı lakırdı ve (heeeyyy)derin oyuklar acıldı(ulkeee)de ve kapatamadı belediye 'yeeee' sen de Turkum ye,yeni Turkiye asalaklar elinde.
VERSE 2
Sahavet donemi geride kaldı, fitne barışı masada, kasada kac barışcıl arda kaldı? Darda toplum, barda millet, hep hovarda sozum ona para kalmadı insanımda yolda hep araba, beş dakika yola kıcı koltukta. Tahammul eksikliğim hat safhada, hurda insan alaya vurdu yaşamı kustu, kadere,postunu dostu serdi yere (vee) ve iltifatın hakkı yerme oldu, dosya doldu taştı, boldu cinayet, psikopat etkinlikler insanım sucunu işledi, sicili yarını yedi bitirdi, hep hazindi gunumun son goruntusu, elinde kelepce gorduğum her bireyin adına, yarına bir cizik attım, rızık ektim, yazık!... dramalarda gulebildik mi? Trajikomedi sahnesinde oyunu yoneten her bireydi, onlar kanımı emdi, hep pireydi başa gecen hep yazıktı başa gelen, hep yalancı başı ceken, her rızıktı hakedilen. Gurbete giden her tren ceker fren ve kalırız ilk durakta. Hep siren, avrupa'ydı bizi yeren ki; haklılardı konularında, kokorec ulkesinde yolda donunu cekenlerle yaşadım ve karşılaştı kara cehaletin adaletiyle ulke. Şimdilerde birliğin dışında tek Avrupalı benim.
Sagopa Kajmer - Stilo
Şarkı Sözleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Müzik
- Şarkı Sözleri
- Sagopa Kajmer - Stilo