Bunu ayrıntılı olarak şoyle anlatıyım:

Google ın local sitesi bulunan ulkelerin sitelerinin tumune(Orneğin google.fr ve google.com.tr gibi ve dizin olarak kullandığı director sitelere kayıt aldıktan ve pr si 2 den yuksek bir site anasayfasında link bulunduktan sonra 3 gunde bir onbellege alma işlemi ve bundan farklı olarak da 3 gunde bir Title - Description - Keywords ve Taglari guncelliyor.

Google bunları yaparken site tasarımı sırasında taglari arasında buldugu keywords ları (eger duzgun formatta yapıldı ise) kendi indexine alıyor. aramalar sırasında sizi tanımlıyor.

En acemi zamanlarımda google da editorler oldugunu ve bunların her dakka kendine eklenen siteleri incelediği sanıyordum.

Bunları yaparken goruyoruz ki google eklenen siteleri sıralarken yahoo ve msn i dikkate almıyor. Nasıl ki bir toplist siteleri kendinden giden siteleri ilk sıraya koyuyorsa google da sadece kendinde kayıtlı bulunan sitelerdeki iceriği goruyor.

Buna gore siz ancak Sitenizde Sık Guncellenen bir icerik barındırmak zorunda kalıyorsunuz.

Bunun dışına sadece tekel siteler (telekom.gov.tr gibi ) girmiyor. Cunku onlar ihtiyaca binaen kullanılan siteler.

Kişisel Sitelerde tek gercek var. Geniş - Orjinal ve Hit İcerik...

Lazım olanı vermeyenler Paylaşımcıların altında kalıp gidiyor.





benim bilgim seodan yana google muhendisliğinden değil fakat şu var her ulke icin ayrı serverlar var .tr .de gibi uzantılı google siteleri o ulkelerindeki serverlerdan sorgulama yapar yani siz .tr deki uzantılıdan turkce sayfalar icin bi arama yaparsanız turkiye serverındaki siteler tek kriter olmamasına rağmen pr değerlerine gore sıralanmaktadır. google sıralaması icin 70den fazla kriter var ama sıralamalar genel olarak prlere gore olur. sorgulama icin ise serverın tepki suresi elbet kısa olacak şekilde adamlar makinaları toplamış yukardaki fotolarda gorceniz gibi datacenter bizim kasalardan değil hddlerden oluşmuştur Yani daha ilerisini sadece google muhendisleri bilir. herkez bunu bilseydi herkez google kadar kaliteli motor acardı (sermayesi olanlar)

tabi benim duşuncem googlenin nasıl calıştığı değildir asıl soru googlenin algoritmasını nasıl cozeriz bence bunu duşunmekte yarar var Yani az kaynak ile nasıl ust sıralara cıkarız bunu araştırmak lazım.

benden bu kadar