Google bey amcamızın, yeni yıla girmeden once bir kac yıldır geleneksel hale getirdiği Google Trends icin Duygusal bir videoyu dun yayınladığını gordum. Belki daha once denk gelen olmamıştır, bu videoda yılın en cok aranan kelimeleri guzel bir şekilde lanse ediliyor. Bu kelimeleri tek tek sıkıcı halde sunmaktansa, onlar hakkında kısa kısa videolar ve guzel bir şarkı ile sunmuşlar Tabi ki hepsini değil, belirli kategorilerden en cok ilgi gorenleri secmişler sanırım. İzlemekten keyif aldım, şarkıyıda cok beğendim. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Şarkının adı ise: Jetta - Feels Like Coming Home

Videonun ismi yani Zeitgeist hakkında kısa bir bilgi vermek isterim, Almanca kokenli bir kelimedir ve "Zamanın Ruhu" anlamına gelir. Yanılmıyorsam bu videoları google 2011 den beri yayınlıyor. Bu en cok aranan kelimeler genellikle webmasterların işine yaramakta, Niche siteler kurup, internet uzerinden para kazanıyorlar. Niche siteler hakkında da kucuk bir bilgi veriyim.

Niche site; anlamı dar olan , rekabet oranı az olan,bu amac icin hazırlanmış ozel sitelere denir. Ziyaret ve reklamlardan para kazanmak icin eşsiz bir yol. Google'ın anahtar kelime analizi icin bir cok servisi var, kendinize gore bir anahtar kelime belirleyebilir, bu site uzerine yoğunlaşıp para kazanabilirsiniz.

Google Zeitgeist | Here's to 2013

http://www.youtube.com/watch?v=Lv-sY_z8MNs

Kaynak: Bityavrusu.com