Adwords, Satış Ortaklığında Neden Problem Cıkarıyor? CEVABI !!

Adwords satış ortaklarına neden bu kadar tepkili ve sert tavırlı davranıyor?

Satış ortaklığı ile satılan urunlere acemi veya tecrubeli de olsa herkes reklam verebiliyor ve surekli adwords'un kalite kurallarını ihlal ediyorlar. Adwords ekibi calışanları bu durumdan artık bıkmış durumda. Bu sebeple pek cok zaman Adwords calışanları boyle bir girişim gorduğunde daha sayfaya bakmadan reklamı kapatıyor. Kısaca kurunun yanında yaş'ta yanıyor.

Lakin fiziksel urunlerde durum farklı. Onlarda hesap askıya alınma nadiren goruluyor. Basit bir dille anlatmaya calışacağım.

Kendinizi Adwords'un yerine koyarak şoyle duşunun. Bir anahtar kelimede 11 tane reklam cıkıyor ve bu 11 reklamın hepsi aynı siteye gidiyor. Butun reklamların acılış sayfası aynı.

İlk problem burada başlıyor. Google muşterilerine bir arama sonucunda 11 tane aynı sayfadan gostererek muşterilerine kotu deneyim yaşatmak istemez. Bu reklamları verenlerin her biri farklı bir satış ortağı olabilir. Fakat sonucta butun reklamlar aynı urune cıktığı icin, muşteri kotu bir deneyim yaşamış oluyor. Adwords buna izin vermiyor. Bu deneyimsiz satış ortaklarını engellemenin en iyi yolunun hesaplarını kapatmak olduğunu duşunuyor.

Diğer bir problem de satılan urunun kalitesizliği. Orneğin Clickbank gibi ağlara isteyen herkes urun ekeyebiliyor. Kimileri cok kaliteli urunler sunarken kimileri sayfasına iletişim adresi bile koymuyor. Hatta exit splash kodlarıyla sayfayı terk etmenizi engelleyerek size kotu deneyimler yaşatıyor. Adwords'un tavrı bu ve bunun gibi urunler/siteler icindir. Clickbank gibi ağlarda boyle urunler ve yukarıda bahsettiğim gibi kalitesiz satış ortakları cok fazla olduğu icin, Adwords bazı siteleri mimlemiş durumda. Tabi ki cok kaliteli urunlerde bulunuyor. Bu sebeple bir urun secip satış ortaklığına başlarken kaliteli urunler secmeye ozen gosterin.

Sozun kısası aslında problem satış ortaklığı linki ile Adwords'ten reklam vermeniz ile alakalı değil. (bu sorununda cozumu GooMass eğitim setinde videolu olarak anlatıldı diye biliyorum.) Satış linki ile verilen reklamların yayınlanmaması sadece adwords calışanlarının bir on yargısıdır. Adwords calışanı linkte clickbank ibaresini gorunce daha siteye bakmadan hesabı kapatıyor. Cunku kuralları gormezden gelen kalitesiz reklam verenlerle calışmak istemiyorlar. Adwords’u bu konuda haklı buluyorum ve destekliyorum. Ben Turkiye de kaliteli işler ortaya cıkaran satış ortaklarının yetiştirmesini isterdim. GooMass internetten para kazanma eğitim setinde, ozellikle Adwords konusu icin cok onemli cozumler urettiliyor diye biliyorum.

Ben fiziksel urunlerde avcı stratejisi, dijital urunlerde ise ciftci stratejisini oneriyorum.
Kısa vadeli işlerle uğraşmayın. Gerekiyorsa bir kac ay para kazanamasanız da onemli değil. Ciftci stratejisini uygulamak icin kendinizi bir anahtar kelime ve bu anahtar kelime ile satılacak bir urun secip işe başlayın. Her şey doğru yapıldığında en fazla bir kac ayda google aramalarında istediğiniz konuma gelirsiniz. Eğer eski bir siteniz/bloğunuz varsa birkac gunde dahi bu mumkundur. Yeter ki insanlara faydalı kaliteli icerikler oluşturun. Adwords'e bağımlı kalmayın derim.. İYİ FORUMLAR DİLERİM..