Uzun zamandır WordPress seo hakkında teknik ve detaylı bilgileri anlattık. WordPress ve diğer cms turlerinin yer aldığı sınıf icinde blog seo onerileri hakkında bilgiler vereceğiz.
Blog (Turkce: ağ gunluğu, gunce) veya Weblog (Turkce: Ağ kutuğu) teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, gunluğe benzeyen web siteleridir.
İngilizcedeki “web” ve “log” kelimelerinin birleşmesinden oluşan weblog kavramının zamanla yaygınlaşmış adıdır.
Kaynak: Wikipedia

Blog Seo Teknikleri Hakkında Oneriler

Site İci Seo’yu Google ‘a Uyumlu Hale Getirin

Title Başlığı ( 64 karakteri gecmesin, hedef kelimeniz yer alsın ) Description ( 160 karakteri gecmesin, hedef kelime yer alsın, ozgun, kelimeler tekrar edilmesin ) Meta Tag ( En fazla 5 kelime kısa olsun, hedef kelimeniz yer alsın, kelimeleri tekrar etmeyin) H Tagları kullanmaya dikkat edin. ( h1, h2, h3, h4, h5, h6) Resimlere alt acıklama girin ( alt acıklamasız resim kalmasın ) Resim width ve height değerleri girmeyi unutmayın Resimlerin Sıkıştırılmış olmasına dikkat edin. Blog‘a hız kazandırır. (gzip v.b.) Bicim etiketleri kullanın ( Em, I, B, strong ) Sayfa İci Stil ve JavaScript Kodları ( Duzenleyin, bu dosyaları ayrı tutun, ana temaya cağırın) Favicon kullanın Blog‘un standartlara uygun dilini belirtin (utf-8) Canonical Kullanımı (Blog’un birden fazla, farklı adreslerle indexlemesini onlemektir.) Footer bolumunde hedef kelimenizden domaine link verin ( title acıklamalı olmasına dikkat edin ) İcerik ozgun(Benzersiz), manuel, metinsel bakımdan zengin olsun. HTML5, CSS3 Standartlarına dikkat edin. Link Cıkışlarını “nofollow” ayarlamayı unutmayın Domain’nin seo uyumlu olmasına dikkat edin İcerik icinde metinsel terim geciyorsa ana index’e link verin.( Ana Siteyi guclendirir) Seo icinde en onemlisi’de site hızınıza dikkat edin. Site Maps, RSS oluşturun. Navigasyon kullanmaya dikkat edin. Responsive tasarım kullanın Lisanslı, ozgun, tema kullanmaya dikkat edin. Sosyal ikonlar ekleyin.
Site Dışı Seo Blog Teknikleri

Domain Surenizi En Az 3 Yıl Uzatın Google Webmaster’ı aktif kullanın (kayıt yapın, sitenizi doğrulayın) Bing, Yandex, Yahoo, Google’a blogunuzu gonderin Site haritanızı arama motorlarına gonderin.( Bing, Yandex, Yahoo, Google’a ) Guncel tutun. Google gibi getiri aktif kullanın. Yeni makale girişi yaptığınızda google gibi getir‘den anında index alın. Ceşitli forum sitelerinde blog‘unuzu tanıtın. Wiki sitelerine yazım kurallarına uygun olarak web blog ‘unuzun tanıtımını yapın. Flicker, Pinterest gibi sitelere resimlerini optimize edin ve sayfanızın link’ini belirtin. Ucretsiz kaliteli backlink kazanın. Sosyal Medya‘da sayfalar ve hesaplar oluşturun. Yayınlarınızı paylaşın. Blog’unuzla ilgili video hazırlayın. Youtube, Vimeo, VK, İzlesene… gibi vieo platformlarda paylaşın. Dmoz kayıt başvurusunda bulunun. ( En Az 40 sayfanız olsun, sitenizin tamamı ozgun olmasına dikkat edin) Alexa ‘ya kayıt yapın ( Ucretli olabilirseniz daha mantıklı ) Sosyal imleme sitelerini aktif olarak kullanın. Turkce veya blog’unuz hangi dilde ise o dile uygun dizin başvuruları, toplistlere kayıt olun. ( Sınıfınızı belirleyin) …..
Kaynak: http://goo.gl/4hJ5MV