Ehliyet almak isteyen bir kursiyer ve surucu kurslarında verilen teorik bilgi ve eğitim donanımı buyuk onem arz eder.Bir kursiyerin ehliyet alabilmesi icin,oncelikle surucu kurslarında verilen teorik derslere mutlak suretle katılması ve eğitimi alması gerekir.
Teorik bilgi ve donanıma sahip olmayan bir kursiyer ,sınavı gecmiş olsa dahi ileriye donuk sosyal yaşamda ,her an bunun eksikliğini hissedeceğini soyleyebiliriz. Gercek anlamda bir kurstan alınmış olan teori derslerinden,Trafik,İlkyardım ve motor tekniği dersleri,sınavda olduğu kadar, sosyal yaşamda’da buyuk onem arzeder.
Aynı şeyi direksiyon eğitimi ve sınavı icinde soyleyebiliriz.Direksiyon eğitimi farklı bir şey,anlık bir durumdur.Trafik akışında karşınızdakinin neyi ne zaman yapacağını kestiremezsiniz. Profosyonel bir eğitim alarak trafiğe cıkmak,birinci derecede onem arz eder.İnsan yaşamı icin eğitimin rolu buyuktur.
Once eğitim,sonra trafiğe cıkılması gerekir.
Surucu kurslarında verilmekte olan direksiyon eğitimi,malumunuz,konuyu yakından bilen biri olarak o konuya girmek istemiyorum.Kurslar’da olsun veya başka bir yerde olsun oncelikle direksiyon eğitimi verecek olan usta oğreticinin,yeterli bilgi ve donanıma sahip olması gerekir.Usta oğreticilerin oğrenci uzerinde bırakacağı izlenim ve rol buyuk onem arz eder.
Usta oğretici aynı zamanda,iyi bir psikolok olmak zorunda’dır.Oğrencinin anlayacağı bir dil ve uslup kullanılması,başarıyı yakalamanın %25’ni temsil eder.Eğer kursiyer, iyi bir usta oğreticiden eğitim almamışsa yapılacak olan direksiyon sınavında veya sosyal yaşamda başarılı olamaz.Farz edelim o anki şartlara gore yapılan direksiyon sınavın’da gecmesine goz yumulmuş olsa dahi,iyi bir surucu olamaz. Sınav komisyonun sınav’daki bu kararı surucuye iyilik değil,en buyuk kotuluğu etmiş olurlar.
İnsan hayatı o kadar ucuz olmasa gerek…
Bu şartlar icerisinde olan bir oğrenci,profosyonel bir eğitim almamakla,kendisine zarar verebileceği gibi karşısındakilere’de zarar vererek,bir insan hayatının sonlanmasını,duşunmek dahi istemiyorum.
Tum varsayımlara ve olumsuzluklara duşmemek adına DİREM Direksiyon Eğitim Merkezi olumsuzlukları kaldırıp cope atmaktadır.