Merhaba sevgili okuyucularımız bu yazımız da tum webmaster arkadaşlarımızın cekmiş olduğu ortak sorunu ele alıyoruz ve cozum getirmeye calışıyoruz peki sorun ne sitemiz cok yavaş index alıyor yada hic almıyor peki ya neden ? Duşunun cok guzel uzun acıklayıcı her şeyi yerli yerinde resim ile acıklanmış yazı yazdınız peki bu yazıyı kim okuyacak neden okuyacak ? Şimdi yazdık ama yazı sadece yazmak ile bitmez arama motorları sizin yazınızı bulup index alana kadar belki sizin yazınızı caldılar ve onlar ilk ilndex aldı peki ya şimdi ne oldu husran cunku arama motoru o yazıyı ilk o sitenin yazdığını duşunur bu yuzden index hızı cok onemli bir faktordur.
1 - Sosyal Medya Kullanımı: Şimdi gelelim index hızımızı nasıl artıracağız.İlk olarak sosyal medya arama motorlarının yapmış oldukları algoritma yeni guncellemeler ile sosyal medya bazlı oldu bunu seo calışması yapan firmalardan veya seo uzmanlarından da oğrenebilirsiniz.Şimdi sitemizi ilk olarak actık hemen sosyal medya hesaplarını acıyoruz. Ama hangi sosyal medya sitelerinde şimdi mutlaka olması gereken 3 adet sosyal medya sitesi vardır.Bunlar;
1- Google Plus ( Google + )
2- Facebook
3- Twitter
Şimdi soracaksınız Google Plus'ı neden ilk sıraya yazdım.Cunku google yeni guncellemesi ile web sitelerinin Google Ples sayfalarını daha cok dikkate alır ve onları surekli gezer.Bunun icin google plus hesabı actıktan hemen sonra sitenizi ekleyip onaylama yapmanız gerekiyor. Facebook ve Twitter sayfalarında da actığınız hesapları sitenizin adresini mail adresini hakkında gibi kısımları doldurun.Yazdığınız yazıları sosyal medya hesaplarında mutlaka paylaşın hatta paylaşım yaparken hashtag kullanımını yapın yazının başlığı veya icindeki anahtar kelime veya hit getireceğini tahmin ettiğiniz hashtag'leri de yazın. Daha sonra Google Yazarlık Doğrulaması yaparak siteniz Google ve kullanıcıların gozunde daha kaliteli bir hale getirin.
Sosyal medya da pinterest, tumblr, feed kaynakları gibi bir cok pagerank'ı 5 ve uzerin olan sosyal ağlarda hesap acabilirsiniz.Sitenizi mutlaka ekleyin mumkun olduğu kadar yazınızı orada paylaşın eski yeni fark etmez ancak duzenli olmak onemlidir.Ust tarafta bahsettim hashtag konusundan onuda buralarda kullanmaya ozen gosterin yerli sosyal medya siteleri de de uyelik alabilirsiniz onlarında mutlaka faydası olacaktır.
2 - Webmaster Paneli: Aslında bundan bahsetmek istemiyordum ama azda olsa bahsedeyim arama motorlarının webmaster sayfalarına mutlaka sitenizi ekleyin sitemap'ı mutlaka yollayın bunlar da cok dikkat edilmesi gereken kurallardır. Arama motorları bir hata ile karşılaşırsa webmaster sayfasından site mesaj atar onu duzeltirseniz daha cok işinize yarar kusursuz bir işlem yapmış olursunuz.
3 - Ping Muhabbeti: Tabi bu index hızı arttırma olayı boyle kalmıyor sitenizi mutlaka ping atmalısınız.Ping'in esas mantığı şudur " Hey bak ben yeni yazı girdim" diye duşune bilirsiniz cunku arama motorlarına yolluyorsunuz onlarda en kısa surede gelip yazına bakıyor ve index alıyor tabi bunun icin iyi ping siteleri kullanmanız gerekiyor ben 3 adet ping sitesi kullanıyorum hepsinin pagerank'ı yuksek.Bunlar:
1- Pingler.com : Başlık ve link giriyorsunuz bunun yanında yazının kategorisini de secip yolluyorsunuz mail adresinizi yazar iseniz size rapor dahi yolluyor.
2 - Auto-ping.com : Bu sitede de istediğiniz sitelere ping atabilirsiniz ama benim onerim hepsine ping atmanız cunku daha hızlı geri donuş alırsınız.
3 - Masspinger.com : İclerinde en sevdiğim diyebilirim cunku anahtar kelime ve coklu ping atma ozelliği mevcut.
4 - Daha Cok Kişi Hedefi: Ping olayını da bitirdikten sonra geldi yazıyı daha cok kişiye sitemizden ulaştırmaya geldi.Bunun icin sosyal icerik paylaşma siteleri var ornek olarak onedio yazarkafe gibi bu siteler sitenize iyi miktarda hit sağlayabilir. Ozellikle yazınızda karşılaştırma en kotuden en iyiye sıralarsanız hit artışı 2 veya 3 kat artabilir.Bunun yanında radikal milliyet gibi gazetelerin blog hizmeti vardır bunları da kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken dikkat edin mutlaka o makalenin gectiği bir link bulunsun yoksa bir işe yaramaz.
5 - Paravan Blog: Geldik kilit noktalardan biri olan paravan blog konusuna paravan blog dediğimiz olay kısaca yazınızı yazıp sitenize link verdiğiniz bir diğer site diyebiliriz.Bunlarda mutlaka hem hit artışı oldun hemde index hızı olsun mutlaka işe yarar ancak yazdığınız yazıların ana domain ile başlıkları ve iceriklerinde azda olsa farklılıklar olsun paravan blog da yazılara en fazla 3 adet ana sitenin linkini verin 1 link mutlaka o yazının bir link anahtar kelime diğer link ise etiket olabilir ben boyle yapıyorum daha dikkat cekici oluyor.Paravan blog acabileceğiniz sitelere ornek verirsek wordpress.com, blogger.com, blog.com gibi ana siteler olabilir. Paravan blog acarken site başlık ve meta ayarlarını mutlaka yapın.
6 - Sağlam ve Kaliteli Backlink: Backlink konusunda ise dikkat etmeniz gereken bir kac husus var aslında bir cok kişinin yapmış olduğu hata diyebiliriz herkes her siteden backlink alamay calışır bu yanlıştır.Cunku pagerank'ı 1 olaran site ile pagerank'ı 7 olan site bir değildir.Aldığınız backlinkler ne kadar sağlam ve az olursa o kadar cok faydasını gorursunuz.Bunu seo paketlerinde de gorebilirsiniz herkes en yuksek pagerank da sağlam link ister.Yine dikkat etmeniz konularda biride link omru buna da dikkat edin.Ne kadar cok link uzun kalırsa o kadar onemli ve mumkunse dofollow link almaya calışın.Bu sağlam baklink konusunda en iyi sosyal medya siteleri ve uzun bir gecmişi olan forum siteleri onemlidir ve edu gov gibi uzantılı sitelerin backlinki onemlidir.
7 - İmleme Siteleri: İmleme sitelerini de kullanın yerli ve yabancı sitelerde kaliteli olanlarını kullanmanızı tavsiye ederim soylediğim gibi az olsun ama kaliteli olsun yabancı site olarak reddit.com olabilir yerli olarak da oyyla.com tavsiye ederim pagerank değerleri iyidir.
8 - İc Linklenme: Son olarak da ic linklenme onemlidir peki bunu nasıl yapacağız yazınızda bir başka yazının linkini vererek guclu bir link yapısına sahip olabilirsiniz.Bir yazının daha sonuna geldik umarım beğenirsiniz.
Diğer Seo Makaleleri:
1 - Seo İcin 5 Altın Kural
2 - Link Değişimi
3 - Sitede Yapılan En Buyuk Yanlışlar
4 - Domain Alırkan Dikkat Edilmesi Gerekenler
5 - Bir Sitenin Neden Mobil Versiyonu Olmalı
Kaynak: Bilgin Portal