Google Trends ve Ahlakımız
Google Trends servisi ile her webmaster populer arama sorgularını takip eder. Ben de blogumun sidebar'ında okuyucularıma hatırlatmak icin Google Trends'e yer verdim. Orada guncel populer arama sorgularını gorebilirsiniz. Bu yazıyı yazmama sebep olan olayı gorunce haberciliğimizden ve haber sitelerimizden iğrendim ve boyle ahlaksız bir tutumumuz olduğu icin cok utandım.
Cumartesi gecesi Adana'da 14 yaşında bir kızın cinsel durtuleri ile hazırlamış olduğu bir videoyu erkek arkadaşı internette paylaşır. Bu video anında internette en cok izlenenlerin arasına girer. Videoyu goren herkes arkadaşlarına da isim vermiş olmalı ki, kızın adı soyadı, Google'da en cok aranan sorguların başında yer alır.
Gelelim işin en iğrenc noktasına: Hadi cinselliğimizi bastırarak yaşadığımız ve yasaklı bu alana olan merakımız yuzunden bu kızın adını soyadını en cok arananların başına getirdik de, haber sitelerimize ne demeli?...
İkiyuzlulukte sınır tanımıyoruz... Haber siteleri "aman dikkat, bu kızın videosunu yayınlamak ve izlemek bile suctur, ayıptır" falan diye uyarısını eksik etmediği konular acıyorlar. Ama gelin gorun ki bu konuların başlığında kızın adı soyadı acık şekilde yer alıyor. Konulardaki etiketlerde de "kızın adı soyadı videosu", "kızın adı soyadı twitter", "kızın adı soyadı facebook" gibi yine bu ahlaksızlık uzerinden hit cekme telaşı ile en iğrenc ve ahlaksız konuma kendileri duşuyorlar.
Şimdi şu alıntıdaki habere bakın. Site ismi ve kızın adı soyadı, baş harfleri bile tarafımdan cıkarılmıştır: Ozellikle videoyu izlemek icin gereken etkinliğe dikkat! Aman ha, bu yazının bizimle ilgisi yoktur arkadaşlar. Google yoneticileri de bu uyarımızı dikkate alırlar umarım.
Dun gece saatlerinde sosyal medyada Adana Seyhan'da yaşayan 14 yaşında ......... isimli bir genc kızın cinsel icerikli videosu Turkiye gundemine bomba gibi duştu.
Erkek arkadaşı tarafından internet ortamına fotoğrafları ve videosu paylaşılan ....... Durumu Yukarıdaki şekilde Acıkladı. Sosyal medya kullanıcılarından gelen yorumlara cok sert cıkış yaparak tepkisini dile getirdi.
........... 'nun Yaşı 14 olduğu icin yayınlanan videosu yasa dışıdır videosunu izlemek icin bir cok kişi internet ortamında arama yapmaktadır. Videonun izlenmesini kesinlikle tavsiye etmiyoruz Hem yasal suc işlemiş olursunuz hemde cocuk yaştaki bir kızın videosunu izlemek bir Turk'un ahlaki değerlerine sığmaz.
............ videosu izlemek veya fotoğraflarını paylaşmak yasal olarak suctur, Genc bir kızın yaptığı hatayı paylaşımlarla destekleyerek bu suca ortak olmayın.
................... ekibi olarak bu videoyu arayanlara yazıklar olsun diyoruz. Sizlerlere tavsiyemiz kesinlikle bu videoyu izlemeyin izlettirmeyin ve hatta bu videoyu gordugunuz yerde aşagıda bulunan adrese şikayetinizi bildirin.
YASAL UYARI KESİNLİKLE İZLEMEYİN BAŞINIZ DERDE GİREBİLİR!!!
Unutmayın Turkiye'de cocuk *****su izleyen ve yukleyenler hakkında yasal işlem yapılmaktadır.
Goruntuleri paylaşan veya yayan site gorduğunuz anda emniyet yetkililerine yada
Bu goruntulerin sosyal medyada daha fazla yayılmasını engellemek icin https://www.ihbarweb.org.tr/ adresine şikayette bulunabilirsiniz.
Genişletmek icin tıkla ...
Kaynak: Google Trends ve Ahlakımız
Not: http://forum.iyinet.com/google-arama/ bolumunde hata olduğu icin o bolume acamadım. Konuyu onemsediğim icin bu bolume actım. İlgili bolumdeki hata giderildiğinde oraya taşıyabilirsiniz yonetici arkadaşlar.