Yazıda anlatacağım yontem tamamen benim tarafımdan keşfedilmiştir (başka birileri daha once keşfetmişse bilemiyorum ben daha once rastlamadım). Yeni acılan bir siteyi yaklaşık 1 haftada sandbox'tan cıkarır ayrıca Google Populeritesinde de cok buyuk etkisi vardır. Spam ve benzeri nedenlerle sandbox'a duşen sitelerde etkisini bilmiyorum, denemedim. Bu tip siteler icin yazının sonunu okuyunuz.
Yontem kısaca domain yonlendirmeye dayanıyor. İlk olarak bize en az 2-3 yaşında, daha onceden pr değeri almış (şuanki pr değeri onemli değil onemli olan daha onceden google'da indexlenmiş bir site olması), daha onceden google'dan banlanmamış ya da sandbox'a girmemiş ve kullanılmayan bir domain lazım. Bu domain'e eskidomain.com diyelim, yeni acacağımız sitenin domaini ise domain.com olsun. Yapacağımız işlem eskidomain.com'u, domain.com'a yonlendirmek (park ederek direkt ip'den yonlendirme) yani birileri eskidomain.com'dan girince direkt olarak domain.com'un iceriğine eskidomain.com adından ulaşmalı.
Daha sonra Add your URL to Google ve Google Hesap adreslerinden iki domain icinde kayıt ve sorgu yaptırıyoruz. Google eski domain'i direkt olarak indexliyor, bizim asıl domainimiz ise eskidomain.com altında cıkıyor bir hafta sonra ise gerekli koşullar sağlanınca sitemiz yukarı tırmanıyor ve dolaysı ile sandbox'tan cıkıyor.
Ornek olarak yaklaşık 3 hafta once acılan ve ilk denediğimiz site olan Güvenli.org | Güvenlik Asistanı a bakabilirsiniz. Burası icin eskiden pr5 almış bir siteye yonlendirme yaptık ve 1 hafta icinde şuanki halini aldı, ayrıca Dmoz'da da listelendi.
site:guvenli.org - Google'da Ara
Peki olmazsa olmazlar neler? Yazıda gerekli koşullar olarak belirttim bu koşullar sitenizin google'dan link alması ve sandbox'a girmemeniz icin olmazsa olmazlar. Yeni olmayıpta sandbox'a giren siteler bunları yaparak kurtulabilirler.
1- Spam'dan kacının. Belki bir sure birşeyler kazanırsınız ama uzun vadede google spam'i yakalar. Bu yuzden uzun soluklu sitelerde kesinlikle spam yapmayın.
2- Sitenizi link copluğu yapmayın.
3- Mutlaka ve mutlaka Sitemap koyun. (domain.com/sitemap şeklinde olmasına dikkat edin bu şekilde ilk taramada sitemap'iniz iş gormeye başlar)
4- Metataglarınızı duzenleyin ve gereksiz keyword kullanmayın.
5- Sitenizin iceriğinin ozgun ve guncel olmasını sağlayın eğer yapamıyorsanız rss feed'ler ile başka sitelerden, sitenizin iceriğine uygun icerik cekin.