Gecen sene SEOcuları cok uğraştıran Penguen guncellemesi biliyorsunuz ki link ve link yapıları ile ilgiliydi, bir kac hafta once link kronolojisinden bahsettiğim video-makalemden sonra Anchor Text optimizasyonunun onemininde altını cizmek istiyorum. Oncelikle sitesine SEO yapmaya yeni başlayanlar icin , Anchor texti ilk defa duyanlar icin yine daha onceleri basit seo kategorisi altında yayınladığım Anchor Text Nedir yazımı okumanızı sonrasında buraya gelmenizi oneriyorum.
Anchor Text Optimizasyon
Sevgili dostlar penguen sonrasında bir cok buyuk site dış bağlantılar adı altında gerek anchor text, gerek nofollow-dofollow değerleri gerek kronojik yuksek dalgalanmalar gibi sebeplerden sıralama kaybetti. Aslında ceza yemedi sadece sıralamasını kaybetti, insanlar ceza yediklerini sanarak siteden umidini kesti, halbuki bu bir ceza değil, yeni algoritmaya gore negatif etkiydi.
Anchor Text Alımı Nasıl Olmalıdır ?
O kadar kritik bir mevzu ki, ince eleyip sık dokumaya devam etmemiz gereken bir durum hele ki yeni acılmış, kategorileri daha oturmamış, site anasayfasından derinlere giden linkler tam oturmamış bir sistemde cok cok cok onemli bir unsur. Ben kendi yaptığım yontemi acıklamaya calışacağım. 2 farklı senaryo olsun 1- Yeni acılan bir web sitesi icin anchor text , 2 Anchor text optimizasyonu sebebinden sıralama kaybetmiş ve ya muhtemel kaybedecek olan web sitesi.
Yeni acılmış web sitesi icin Anchor text stratejisi ;
Oncelikle site haritasını kafamızda tam anlamında oluşturmadan işe başlamamalıyız. İlk etapta alacağınız linkler title tagı olmadan olsa cok daha sağlam olacaktır, anasayfanıza 3-4 farklı şekilde anchor text almaya calışın, orneğin, seogaste icin dijital pazarlama,seo,seo uzmanı,ozgur gunduz olarak almak faydalı olacaktır. sonra ki aylardada bu oranı cok fazla abartmadan korumalıyız. Ve 2014 organik SEO yazımda solediğim gibi markaya link ve anchor text almak bu sene sizlere fayda sağlayacaktır.
Mesela ben ozgur gunduze link almaya bir sure ara vereceğimi gorebiliyorum, cok kızarmış, izleyeceğim politikayı soyliyeyim artık title tagsız almaya başlayacam birazda o acıdan yurusun.. Diğer turlu bu oran %50-60 ın uzerine cıkarsa Penguen acısından risk arz ediyor.
Bu arada anchor text incelemesi yapabileceğiniz cok guzel bir tool var, buradan ulaşabilirsiniz. ( Not tabi ki %100 olcer diyemiyoruz, siz kendini aldığınız linkleri cok daha iyi biliyorsunuz, en başından beri site icin aldığınız linkleri tutuyorsanız bu raporu cok rahat sizlerde excelden cıkarabilirsiniz. Bu tool biraz benim gibi uşengec SEO cular icin.. )
Anchor text optimizasyonu sebebinden sıralama kaybetmiş ve ya muhtemel kaybedecek olan web sitesi
Bu gibi bir durumda yine incelememiz yaptıktan sonra muhtemel tek sayfaya tek anchorda %60 ve uzeri yuklenme gorebiliriz, hemen mudehale edip ulaşabildiklerimize ulaşıp o titleleri kaldırabiliriz, ulaşamıyorsak eğer guzel bir seeding yaparak, yeni bir link calışması başlatmalı ve anchor textsiz ve ya daha once hic alınmamış anchor textlere sahip linkler alalak 1-2 ay icerisinde bu oranı dengelemeye calışmalıyız.
SEO acısından, Penguen sonrası onem kazanan bir konu olan Anchor text optimizasyonu sık sık yapmamız gereken bir durum haline geldi..
Standartta kalın..
Kaynak : http://www.seogaste.com/anchor-text-optimizasyonu/