Arkadaşlar merhaba, Dunyanın en buyuk SEO organizasyonlarından ulkemizde yapılan en buyuk uluslararası #SEO organizasyonu olan SEOZONE 2.si olan SEOZONE 2014 ‘i bugun İstanbul’da gercekleştiriyor. Katılamayanlar icin seogaste olarak sizlere canlı canlı bloglamaya calışacağım, internet bağlantısında herhangi bir sorun olduğu taktirde, toplu olarak gun sonunda bu konuyu guncellemiş olacağım, tabi sonrasında konu konu detaylı olarak yine yazma fırsatımız olacak.

Her guncellemeden sonra en sona saat eklenecek, ilk live bloggingim olacağı icin şimdiden aksaklıklar icin ozur dilerim.

SEOZONE ilk konuşmacı Serdar Kuzuloğlu ;

SEO’da goruntulenmekten cok goruntulenmek istememek ilerleyen zamanlarda SEO uzmanlarının işi olabilir sozu ile bizlere gercekten farklı bir bakış acısı kazandırdı. Tabi konuşma esnasında spam yapan turk haber sitelerinede bir guzel giydirdi. Fakat asıl sorunun bizlerin bu şekilde aradığıydı. Kızdığımız durumların temelini de aslında biz internet kullanıcıları oluşturuyor.

Aleyda Solis;

İcerik stratejilerimizi oluştururken keyword basmak yerine ziyaretci tecrubelerini olcerek sonraki guncellemeleri ona gore yapmak daha doğru. Bunun icin kullanabileceğimiz bir cok tool var( bunlarla ilgili kullandıkca blogda bilgi vereceğim ) Rakiplerimizin en cok etkileşim alan makaleleri bize ornek olabilir. Rakip sitelerin en cok paylaşılan makaleleri bizler icin guzel referans olacaktır. Aleyda’nın uzerinde durduğu asıl onemli olan bir konuda bir kere yazmak yerine bir konuda defalarca yazmak. Ornek vermek gerekirse “SEO” kelimesinde bir calışma mevcutsa ” SEO NEDİR?” ‘i 10-15 farklı makalede farklı şekilde anlatmakta fayda var, kaynak bulmak acısından boylesi daha doğru ve iyi olacaktır. Not: Spam yapın denmiyor, farklı farklı ozgun ve kaliteli aynı olayı anlatan makaleler uretin.

Konuşmasının sonunda, ziyaretcilerden gelen guzel bir soru vardı, soru : Ulkemizde icerik uretmek sıkıntılı, ne , outsource olarak almak mı, editor calıştırmak mı ?

Cevap : Teknik konularda editor calıştırmak doğru olmayacaktır, Orneğim kimya muhendisliği ile ilgili bir siteyi sadece editore teslim etmek zarar verebilir. Bunu bir oranla acıklamak gerekirse, %60 editor %40 teknik elemandan oluşan bir ekipten cıkacak makalaler daha kaliteli olacaktır. Bunun dışında bu outsource olmuş olmamış pek bir onemi yok

B.Grimm ;

Daha cok site mimarisi uzerine konuşuldu, site hızının hemen hemen herşeyden onemli olduğuna vurgular yapıldı. Linklerin nereden gelip nereye gittiği ve standart navigasyonun onemi, benzer icerik gostermenin oneminden bahsedildi, En onemli acıklamalardan biri, site icerisinde bulunan bir iceriğe en fazla 3-4 click ile ulaşılması gerektiği ve tabi ki en değerli sayfa olan ana sayfaya her yerden link gitmesi gerektiğiydi. Benzer iceriklerinde benzer ama gercek anlamda yanıltıcı değil gercekten benzer iceriklerden oluşması gerektiği vurgulandı. Re-Crawl olayı ne kadar iyiyse site o kadar iyidir dendi, bu onemli bir durum. Css sıkıstırma ve jzip sıkıstırılma taktikleri verilirken benimde taktik olarak verebileceğim en net bilgi, CSS ‘ler head tagında JS’ler footerda olmalıdır. ( GERCEKTEN İYİ BİLGİ )

Jon Cooper ;

Link building stratejileri hakkında konuşan Jon temel olarak bilinen fakat ulkemizde kotuye kullanılan link edinme stratejilerine değindi, Viral olarak link almak icin 5 onemli madde sıraladı bunlar ;

1- Gorunulurluk ;
2- Kaliteli İcerik ;
3- İcerik Turu;
4- Guven ve odaklanma;
5- Niche makale

Not: Detaylarını zaman icerisinde blogda yazıyor olacağım. ( 15.00)

M.King ;

Sempatik abimizden Link Building bekliyorduk fakat King abimiz bizlere daha cok icerik pazarlamanın puf noktalarını anlattı, Kendi kullandığı bir kac tooldan bahsetti, onları burada bahsetmem yersiz olur, bahsettiği iki tane onemli tool, twitter icin Full Content toolu , bu tool twitter fanlarımızın iletişim bilgilerini almamızı sağlayan tool, bir diğeri ise Facabook followers toolu bu da aynı işlemin facebook versiyonunu yapıyor. Onemlerine değinecek olursak, bir makale oluşturduktan sonra bizim alanımızla ilgili kişilerin bizlere link vermesini sağlamak ana fikir olduğu icin, fanlarımızdan bunu talep etmek mantıklı olacaktır. Kendi kullandığı altın toolu PitchBox bunuda belirteyim. Ve artık insanlara para değil, makale – link yayınlaması icin odul verim ya da bir sorunlarını cozun ya da bunun gibi girişimlerde bulunun farklı olun mesajı verildi, her anlamda.

C.Cember ;

LinkResearchTool’un Founder’ı olan saygıdeğer abimiz, biraz kendi reklamını yaptı birazda Penguen’den bahsetti ana başlıklar şu şekilde ;

1-Linklerin lokasyoları
2-Spam kaynaklardan gelen linkler
3-Makale Yayınlama Sitelerinden gelen linkler
4-Link ağlarından gelen linkler
5-İndexlenmeyen linkler

Buralardan gelecek her link penguen icin sorun teşkil edebilir. Kendi uygulamalarında bulunan Link Detox ile her hafta guncelleme yaparak bunları arındırmak gerektiğini, her hafta duzenli olarak link analizi ve disallow link updateleri yapılması gerektiğine değindi. Ve sakin olmak gerektiğine, Penguen’in henuz yeni olduğuna bekleyipte gormemiz gerektiğine bununda bir taktik olabileceğine değindi. (saat : 17:00)

Annie ;

Google analitik ve datalar konusunda uzmanlığını konuşturdu, Kendi geliştirdiği birbirinden farklı metriği anlattı ve Landing Page ve diğer sayfalar arasındaki farklar, SEO kazancı nasıl olcumlenebilir bunlara değindi.

Kapanış Yiğit Konur ;

Yiğit son olarak bir toparlama yaparak birbirinden guzel toolları tanıttı. Bunların arasında benim uzun suredir git gel yaşadığım alsam mı almasam mı duşunduğum searchmetrics.. Bu konferanstan sonra edineceğim.



Seozone Etkinlik kitapcığımda yer kalmadı, ekstra otelin not defterinide karaladım sizlere bilgi verebilmek icin.. Umarım yararlı olmuştur.