Tatilsepeti.com “tatil” , “ucuza tatil” gibi rekabet oranı yuksek kelimelerden yuksek başarı gostermiş bir web sitesi olarak karşımıza cıkıyor. Belki daha once Tatilsepeti ile ilgili inceleme yazan arkadaşlarımız olmuştur. Bir de SEOGASTE ile dinleyelim diyerek derin bir nefes alıp yazıya başlıyorum.

Sitenin organic başarısına kısaca bir goz atmamız gerekecekse eğer, kendini hic bozmayan cizgisi dikkatimizi cekecektir, neredeyse hic bir google algoritmasından etkilenmemesi dikkat cekici ve başarılı bir SEO stratejisi yuruttuklerinin ispati.

Bu yazımızda, site ici faktorlerden daha cok site dışı SEO ile ilgili bir takım bilgiler paylaşacağız. Backlink konusunda benim ilk incelemelerim oldukca iyi ve oldukca algoritma dostu bir yapıda olması oldu.

Toplamda 13K+ keyword ile sıralamada olan ( 0 ile 20.sıradaki keywordlarının sayısı) ortama aylık 973K organik trafiğe sahip olan bir devden bahsediyoruz.

Peki bu başarısının off-page SEO kısmında altında yatan temel nedir ? Neye borclu, buyrun biraz linklerini inceleyelim,

Tatilsepeti.com Backlink İncelemesi

534 referans domainden 112K backlink

Akıllara şu soru gelebilir bu normal değil, bu doğrultuda bu sitenin spam yemesi gerekmektedir. Ancak benim tezime gore durum bu şekilde değil, bu kadar basit değil, Neden ? kendi marka sitesine footer link koyamaz mı bir firma ? Bu doğal bir şey değil mi ? Bu bir tatilsepeti.com urudur ve ya sitesidir yazıp tatilsepetine backlink veremez mi ? Bu doğal değil demek haksızlık olacaktır. Ben bu acıdan bunların spam backlink sebebi olmadığı duşuncesindeyim, yani daha detaylı irdelemek lazım bu konuyu.

Burada dikkati ceken nokta, bu linklerin dengesi, aynı anda artıp aynı anda duşuşler yaşanmış. her ay +1 dahi olsa referans url artıyorda domainde artmış durumda. Dediğim gibi bu konu cok daha detaylı bir konu ilerleyen zamanlarda fırsatım olursa daha detaylı bir spam backlink yazısı hazırlamaya calışıcağım.

Capa Metin bulutuna bir goz attığımızda tam anlamıyda son guncellemelerin takip edildiğini gorebilmemiz mumkun, brand, domain, ceşitli domain ve ceşitli brand keywordlar yoğun kullanılarak doğallık sağlanmış durumda. Son Penguen guncellemesinden bizim cıkarımlarımızda bu yonde bir capa metin bulutu oluşturabilmek olmuştu. Daha detaylı inceleyecek olursa cok şaşırtıcı bir gercekle karşılacaksınız;

Detaylı Anchor Text ;

detayli-anchor

“Tatil” kelimesine backlink sayısı sadece “2” bu gorselde gozukmemiş bile o derece bir durum soz konusu, buradan cıkan sonucla backlink paketi satan arkadaşları uzmek istemem ama, kelime bazlı SEO calışması bitmek uzere.. Haa şoyle bir durum var siz ufak ufak paketler alıp, marka, domain , marka + domain , sitemi ziyaret et, buraya tıkla kelimelerine calışma yaptırabilirsiniz, kesin sonuc demiyorum, direk keyword almaktansa bu daha sağlıklı bir yontem.

Ote yandan aylık 90K aranma hacmi olan “tatil” kelimesini katlayan bir marka kelimeden bahsediyoruz. SEO’nun markalaşmaya etkisinide goz ardı etmemek gerekiyor.

Yazımızı toparlayacak olursak, tatilsepeti, off-page SEO backlink stratejisi olarak markaya yonelmeyi tercih etmiş ve başarı sağlamış, Turkiye’nin online tatil rezarvasyon dalında lider web sitesi olmuştur. Olmak sonuna kadar hakkıdır.

Backlink incelemesi yapılmasını istediğiniz, aklınızda bulunan web sitesi olursa yorum olarak bana bildirebilirsiniz.

Kaynak : http://seogaste.com/tatilsepeti-com-seo-backlink-incelemesi/