Dijital platformların hızlı olarak ilerlemesi ve gelişen teknolojiyle birlikte butun şirketlerin ve kurumsal firmaların İnternet'e ve İnternet reklamcılığına verdikleri onem gittikce artıyor. İnternet reklamcılığında gelişmiş ulkelerde SEO'nun onemi yıllardan beri cok fazla rağbet gorse de ulkemizdeki rağbeti 2007 yılından sonra şirketler tarafından keşfedilmeye başlandı.

Her eve bir bilgisayar kampanyaları gibi destekli kampanyaların olması ve neredeyse ulkemizde İnternet ulaşımının olmadığı kimsenin kalmaması nedeniyle şirketlerde bu şekilde potansiyel muşterilerine ulaşmak ve urunlerini daha iyi tanıtmak istiyorlar. Tabi İnternet'te reklamcılığın cok farklı boyutları var. Bunlardan bir tanesi ve bence en onemlisi ise SEO'dur. SEO'nun Turkce karşılığı Arama motoru optimizasyonu olarak cevrilmiştir. Yani gunumuzde Turkiye'de arama motoru pazarının yaklaşık %85'ini elinde tutan Google'da sektorunuzle ilgili aratılan kelimelerde ust sıralara cıkmak anlamına gelmektedir.

Aslında SEO calışması şeye benzer, hani ne desem size, sizi normal kullanıcılardan bi kere uste taşır, o konuda şuphe yok, ama SEO Calışmasını sonucta birtek siz bilmiyorsunuz, yani rekabet var, alanınızda onemli, orneğin bi film sitesi konusunda iş zordur her zaman, SEO dışında web adreslerini ayıran onemli şeyler tabi ki var, orneğin 10 yıllık bir web adresi olsun, sizin 1 aylık dunyanın en iyi SEO uzmanız tarafından yapılmış bir siteniz olsun, 10 yıllık sitenin yarım yamalak SEO calışmasıyla ezip gececeği olaydır, bir kere guven var, google dediğimiz motor, muhteşem kriter tarayıcıdır, yani burda ne demek istiyorum, SEO>Zaman, kural biraz boyle olmak zorunda, zaman cok değil, istediğiniz alanda orneğin GOOGle de ilk 10 a girmek icin 2 ay yeter, belki 1 ay !

reklam verdiğinizi varsayalım, kaliteli bi reklam ve icerikler ozgun olunca, zamanla ivmenin artacağını goreceksiniz ve işi doğallığıyla yapınca herşeyin harika gittiğini anlayacaksınız, ha tabi kişisel bi kullanıcı değil de firma iseniz 3 gunde bile onemli yer edinebilirsiniz, tabi paranız coksa. ama google reklamları hicbir zaman organik şekilde sitenizi yukseltmez, bunu google de okudum.

Zamaaaaaaaaaan, Zaman... Kimi Zaman cok isteriz be geriye almayı zamanın bir siteye neler kazandırabileceğine bakalım. Zaman Sitenize Faydalı Olsada Sabrınızla kesişir, ama zaman sabretsenizde gecicek sabretmesenizde, bu surede neler kazanırız? orneğin googlede birşeyler arattığınızda, daha doğrusu cok aranan kelimeleri arattığınızda coğu zaman 2005 yıllarında yada oncesinde acılmış forum siteleri karşımıza cıkmaktadır, cunku zaman icersinde google sitenizi iyi tanır, pr değeriniz belli bi değere gelir, en onemlisi index sayınız yukselir, hani oyle ki ac bi site haftada toplam 100 icerik gir bol bol ve 5 yıl sonra para kazan ordan oyle bişey bu zaman, orneğin ozgun ve gercekten keyif alarak icerik girdiğiniz bi sitenize 5 ay sonra organik ve fena sayılmayan hitler alırsınız. tabi sitenizin iceriğine bağlı hitler ve sitenize ne derece onem verdiğinize, yaptığınız calışmalar vs vs, orneğin 3 arkadaş bi torrent oyun forumu kurmaya karar verirse 2 ayda google ilk 10a onemli kelimelerde girme ihtimali cok yuksek, bunu ben kişisel olarak soyluyorum cunku denedim. bu torrent oyun sektorunde cok yarış yok ve aksine cok tıklanıyo bu siteler ama bunların iceriği biraz uğraştırıyor, ama problem değil zaten oyunlar seri seri, orneğin cod serisi şu serisi bu serisi diye 200 konu acınca sonrası geliyo, konu torrent oyun sektorune gitti bi an, bu sektorde 5 milyon indexli siteler var turkiyede torrent oyun com u bilirsiniz.
200 konuluk forumla 15.sıraya gelip kapatmıştım ben. cunku konuların cokluğu tekil hit getirir, sabit kelimelerde hit almak farklıdır, yani bakın "cod 4 full indir" yazıpta bi siteye girerse kullanıcı tekil konudan hit vermiş olur. yani o a kullanıcı torrent oyunları istemiyo o adam belli bi oyun var onu arıyo belli ki, birde şu var "torrent oyunlar" buda geneldir,işte insanlar o yuzden tek kelimelik seo calışması yapmak istiyor, senin forumunun genel amacıdır, yani bunu 200 konuylada sağlayabilirsiniz, biraz zaman gerek. ve zaman icinde googlede ilk sayfada cıkmak gibi şeyleri kafanızdan atıp eğlence ve keyif alarak konu acıp, ardından evet işte bu konuyu ben actım şu gorselliğe bak deyip gulumseyin, aradan bi kac hafta gecince zaten yavaşca google tanıyıcak sizi, heleki forum sitesi iseniz, yani şu var arkadaşlar, ana amac olan torrent oyun kelimesinden hit almasanız bile, hatta hatta alsanız bile size gelecek hit tekil konulardan olacaktır, işte forum bu yuzden onemlidir. bunlar zamanla olur işte, zaman bunlara yarar ha 5-10 yıllık bi forum zaten seo ile uğraşmaz merak etmeyin, zaten cok fazla hit alıyo olcaktır, seo başlangıc aşamasında yapılır, orneğin bu foruma girenlerin onemli bi kısmının "sosyal imleme siteleri" anahtar kelimelerinden olduğunu biliyo musunuz?
ben size orneği torrent forum uzerinden verdim,kendi alanınıza evirip cevirin bi şekilde . site taksidir, forum traktor, ama traktorun ilerlemek icin daha buyuk tekerleğe ihtiyacı vardır.