Merhaba değerli kadirdurukan.com okurları… Son zamanların en etkin ve en popululer SEO calışması haline gelen tanıtım yazısında bazı hususlara değinmek istiyorum. Bu hususlar kiminin gozden kacırdığı kiminin ise Google acısından goremediği noktalardır. Bu noktaları ozenle inceleyip uyguladığımızda aldığımız yada yazdığımız tanıtım yazılarından aldığımız verimi kat kat artıracaktır.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

1. Ozgun Olunmasına
Oncelikle tanıtım yazımızı alelade bir yazıdan ziyade belli bir urun yada belli bir konu uzerine yazılmış doğal bir yazı olmasına dikkat edilmeli. Yani bir blogger mantığı ile yazılmalıdır. Blogger derken; bir blogger gittiği, goruduğu, gezdiği yerleri gunluk mahiyetinde not eder ve resmini cekip bunu blog sitesinde yayınlar. İşte bu durumda internette olmayan yazı ve resimler sitede yayınlandığında Google bu site uzerine diğerlerine nazaran daha cok durmakta ve daha dikkatli davranmaktadır. Doğal olarak da bu siteyi sıralamalarda ust sıralara cıkarmaktadır. Bu acıdan benim şahsi onerim ise yazdığınız tum yazılarınız -sadece tanıtım yazısı değil- her cumlesi ozgun olmalıdır. Unutulmamalıdır ki ozgun icerik demek Google icin sitenize katılacak en buyuk değer demektir. Fark ederseniz Google aramalarında cıkan sonuclarda ust sıralara gelen siteler genelde ozgun icerikli sitelerdir. Hatta bir cok webmaster sitesinde, hatta hepsinde, ucret karşılığı ozgun makale yazdırılmaktadır.

2. Kaliteli Bir Turkce
Google deyim yerindeyse senden benden iyi Turkce bilmektedir. Yani yazdığınız yazıları sadece bir makale olsun diye değil bir konuyu anlatan makaleler uzerine yazmalısınız, verdiğiniz linkler de bu yazdığınız yazıya uygun nitelikte olursa daha verimli ve daha guzel olmaktadır. Yoksa oteki turlu alınan linkler sitenin trustrank değerini duşurmekten başka işe yaramayacaktır. Yazdığımız makaleleri de imla kurallarına uygun şekilde yazmak da bizim icin faydalı olacaktır. Ayrıca sitenize gelen ziyaretcileri de baz aldığımız zaman asla kimse karma karışık bir Turkce ile yazılmış makaleyi okumak. Şahsen ben bir siteye girdiğim zaman okduğum cumlelerin devrik olup olmadığından tutun da o yazının bilgi olarak doyurucu mu, imla kuralları olarak yazılışı uygun mu, yazmak icin mi yazılmış olduğuna dikkat ederim. Cunku baştan savma yapılan işin kalitesi ciddi oranda bana da bilgi katmayacağı gibi eğer oradaki bilgiyi uygularsam bana da zararı dokunacaktır.

3. Aynı Sayfaya Link Verme Hatası
Kimi yazılarda verilen 3 anahtar kelimeye aynı sayfanın linki verilmektedir. Ancak Google bu mantıkla yurumemektedir. Google index ettiği bir url’yi tekrar index etmez. Yani aldığınız bir anahtar kelimeye siteadi.com url verdiğinizde ikinci kelimeye en azından siteadi.com/index.php url adresini vermeniz sizin acınızdan faydalı olacaktır. Bu konuda icinse bir de yazılarınızdan mumkunse 3 en fazla 5 linkten fazla cıkış vermeyiniz. Bu hem yazı icin kotu bir durum olur, cunku Google bunu reklam amaclı algılayacaktır hemde bir okuyucu bu yazıyı okumaktan pek haz duyacağını da duşunmuyorum.

4. Makalelerin Yeterli Uzunlukta Olması
Yazıdığınız makaleleriniz anlam butunluğu oluşturan, daha onceki maddede gecen yalın ve duzgun bir Turkce ile, doygun iceriğe sahip yazılar olmalıdır ki hem ziyaretci tarafından okunsun hemde Google Bot tarafından index edilsin. Hatta okuyucu beğenip yorum attığında o sayfa yeni bir girdi olduğu icin tekrar index edileceğinden tekrar o url uzerinden Google Bot sitenize gelecektir ve sitenizi tekrar index edecektir. Bu durumda tabi ki sizin icin guzel bir şey. Yazdığımız yazılarımızın uzunluğu 200 ile 500 kelime arasında olması idealdir.

5. Doğal Olunması
Bu nokta en az diğer maddeler kadar onemlidir. Google’un en onem verdiği konu hemen hemen doğal olmak diyebiliriz. Yani olmayan bir şey ortaya koymak ve bir şeyler katmış olmak sizi Google gozunde yukseltir. Kendinize her zaman “Google -veya herhangi bir arama motoru- olmasa bu yazıyı yada gorseli siteme ekler miyim?” sorusunu sorun. Cevabı hayır ise asla o iceriği sitenize eklemenizi tavsiye etmem. Cunku bir ziyaretcinin beğenmeyeceği şeyi Google zaten beğenmez. Oyle sıradan bir bot yada program gozuyle bakmak bizi buyuk bir yanılgı icerisine duşurur.


kaynak: Kişisel Blog