Merhabalar,SEO Nedir? İlk olarak bunun acıklamasını yapmak istiyorum,SEO ana dilimizde Arama Moturu Optimizasyonu demektir.
Neden SEO Yapmalıyız?
SEO yapmak bizler icin daha fazla kullanıcı,ziyaretci bu da hayliyle daha fazla kazanc demektir,oncelikle şunu bi belirteyim ki SEO hemen şıp diye olacak birşey değildir uzun bir surec gerekir ve surekli olarak devam edilmelidir aksi taktirde duşuşler yaşanılabilir.
SEO Yapmaya Nereden Başlamalıyız ?
SEO yapmaya benim şahsi goruşume gore ilk olarak web adresimizde ozgun ve SEO uyumlu makaleler yayınlayarak başlamalıyız ilerleyen sureclerde,sosyal medya uzerinden,bazı ucretsiz backlink veren sitelerden yavaş yavaş backlink almalıyız,tabii bu backlink sayılarınıda ziyaretcimiz arttıkca arttırmamızın bizim icin yararı olacaktır.
SEO Nasıl Yapılır ?
SEO aklınıza gelebilecek herturlu sosyal medya sitesinden veya diğer sitelerden yapılabilir,birkac ornek verecek olursak en iyilerinden şu siteleri onerebilirim.
Reddit Sosyal backlink
Delicious Sosyal backlink
Blondish Yorum backlink
Lawmacs Yorum backlink
Bunlar haricinde Edu ve Gov uzantılı web siteleri Google tarafından cook masum olarak algılanır,Edu ve Gov uzantılı olan web sitelerindende backlink alabiliriz onlardanda birkac ornek vereyim hem kafanızda biraz daha netleşmiş olur.
forum.portal.edu.ro İmzanıza link ekleyerek backlink alabilirsiniz
book.caltech.edu
forums.msu.edu
mrlforums.sci.utah.edu/forums/
Bunların ilk etapta sizler icin yeterli olacağına inanc duyuyorum,unutmayın ki SEO cok hızlı bir şekilde yapılırsa kotu şeylere yol acabilirir.
Ucretli Olarak Satılan Backlinkler ;Gelelim bu konuya bircok kişi sosyal olarak backlinkler almadan direk sitelerden dofollow linkler satın alıyor Google bunları coğu zaman cok iyi şekilde algılamıyor,yani siteniz spam olarak algılanıyor ve cezaya tabii tutuluyor.Peki gelelim ucretli backlink alınırken dikkat edilecek şeylere.
Oncelikle backlink alacağınız sitenin tamamen legal bir site olmasını oneriyorum,bu sadece bir oneri ben surekli bu şekilde calışırım sizede oneririm,backlink satın alacağınız web sitesinde bulunan link sayısını değerlendirmeniz gerekli aşırı cok fazla link bulunduran sitelerden link almanızı onermem sıkıntılar cıkabilir.Alexa değerleri ve domain otoritesi sağlam olan sitelerden almak sizin icin uygun olacaktır.Gelelim en onemli noktaya kullanacağınız kod.
backlink yazısı
Ben coğunlukla backlink satın alırken bu kodu kullanılırım,şuanda piyasadaki coğu kişide zaten bu tur kodlar kullanıyor.
Rel Nedir ?
Rel site ile bağlantınızı belirtir diyebiliriz,diğer bir tabir ile rel bir mikroformatdır,yani bundan cıkaracağımız sonuc rel mikroformatı SEO icin onemlidir.Bizim kullanacağımız rel turevlerinede bi goz atalım isterseniz.
Dofollow Backlink aldığımız sitenin bize kefil olması diyebiliriz kısaca,backlink aldığımız sitenin PageRank değerini almamızı sağlar,ilerleyen zamanlarda pagerank nasıl artıyor onuda acıklayacağım.
Nofollow Backlink aldığımız sitenin bize 100% guvenmediğini GoogleBota iletir,mevcut site PageRank değerimizi etkilemez.Ancak Google sıralamasında ust sıralarda cıkmamızı sağlar.
kaynak:http://sosyclub.com/dis-seo-nasil-yapilir.sosy