Merhabalar yeni bir yazıma daha hoş geldiniz. Bu yazımızda sizlere paravan blog nedir ? Nasıl Kullanılır ? gibi soruları yanıtlayacağım. Bu yanıtlamaları maddeler halinde vereceğim ve paravan blog acarken neler yapıp neler yapmamanızı ve bir kac da ipucu vereceğim. Giriş bolumu yazmayı sevmiyorum o yuzden hemen gelişme bolumune gecelim

Paravan Blog Nedir ?
Site sahipleri belirlediği anahtar kelime de yukselmek ister. Yukselmek icin de backlink alması gerekiyor, sosyal medya sitelerini doğru ve etkili bir şekilde kullanması gerekiyor, imleme yapar, forumlarda tanıtım yaparak belirlemiş olduğu bir anahtar kelimede yukselmeyi amaclar ve etkili de olur benim olduğum gibi. Bu yana kadara paravan blog nedir, nasıl kullanıldığını bilmiyordum. Şu aralar seo ile cok uğraşıyorum ve gun gectikce de yeni şeyler oğreniyorum. Şimdi sorumuzun cevabına gelelim. Anahtar kelime de yukselme işleminin en kalitelisini ve en kalıcısı olan işlemi anlatacağım. Paravan blog sitenize benzer icerikte siteler kurarak sitenize kaliteli ve kalıcı bir backlink verme calışmasıdır. Bu link verme işlemini bir sonraki sorularda cevap vereceğim.

Paravan Blog Nasıl Kullanılır ?
Paravan blog icin kendinizi siteler acmanız gerekmektedir. Şimdi bir suru ucretli alan adı alayım ? diye aklınızda soru işareti oluşmuş olabilir. Bu soru işaretini yok etmek icin de benim kendi arşivimde olan paravan blog acmaya musait siteleri isteyenlere verebilirim. Zaten biraz google de arama yaparak ta bu sitelere erişmeniz mumkundur. Şimdi paravan blog acma vakti geldi. Ben paravan blog acarken sektore gore acmanızı onermekteyim. Ornek verirsek bir oyun siteniz var ve buna paravan blog acacaksınız. Acmadan once bir duşunmenizi isterim, nasıl acarsam olur, actıktan sonra ne yapacağım gibi soruları kendinize sorun. Oyun siteleri icin paravan blog acacak kişilere tavsiyem. Eğer kardeşiniz varsa ona bir site acarmış gibi site acın. Sitenin ismini de kardeşinizin adını koyun. Siteyi kardeşinizin adıyla actıktan sonra da guzel ve basit tema koyun ve yazı girmeye başlayın. Yazı girerken de kardeşinize tanışın. Mesela bugun ne yaptın okulda, gunun nasıl gecti gibi sorular sorun ve verdiği cevabı da sitede yayınlayın. Bu işlemi 3-4 gun de bir tekrarlayın ve hic bir link almadan sitede 3-4 yazı paylaşın. Daha sonra da kardeşinizi sitenizde oyun oynatın ve oyun hakkında duşuncelerini oğrenin. Onu da sitenizde yayınlayın ama bu yazı yayınlama işlemi biraz farklı olacak. Bunu yayınlarken şoyle deyin mesela
Kod:
Bugun canım sıkılmıştı. Bende internette oyun oynamak istedim. Google de oyun ararken bir siteye rastladım ve siteyi cok sevdim. Oynadığım oyun ise http://www.oyunsitenneyse.com/oyunadi.html buydu. Bu oyunu cok sevdim. Kimsenin kıramadığı rekoru ben kırdım hahah

Tarzında yazıyı yazabilirsiniz. Ha bu arada yazıları yazarken de imla kurullarına takılmayın. Doğal olmanız yalzım. Ne olsa kucuk kardeşiniz imla kurullarına dikkat etmeyecek. Siz onun yerine yazı yayınlıyorsunuz. Yazı yazarken de kelime sayısına takılmayan. Paravan bloglarda en onemli husus doğallık ve ozgunluktur. Link alırken de capa metin kullanmayın, unutmayın kardeşiniz ne bilsin oyle capa metin girmeyi. Oynadığı oyunun URL’ sini girip gecer. Bu tur sitelerde kendinizi kardeşinizin yerine koyun.

Paravan blogda linklendirme işlemi de değişiktir. 2 tur linkleme işlemi vardır. Bunlar doğrudan link verme ve orumcek ağı linkeleme. Şimdi bunları da teker inceleyelim.

Doğrudan Link Verme
Doğrudan link verme işlemini yaparken. Hemen siteyi acar acmaz kaynak diye yazının sonunda belirtmeyin. Google botları anlayacaktır paravan blog olduğunu. Bu işlemin en guclu etkisi oyun sitesinde de soylemiş olduğum gibi 3-4 adet ozgun yazı yazın daha sonraki yazınızda bir adet backlink alın ondan sonra da 2-3 ozgun yazi ve 1 linkli yazı paylaşın ve bu işlemi devam ettirin.

Orumcek Ağı Linkeleme
Bu işlem zor demiyeceğim ama emek isteyen bir calışmadır ve cok etkili olduğunun kanısındayım. Bu işlem de şoyle yapılmaktadır.
1. paravan blog sitemizde ozgun yazı yazdık ve ana sitemize oradan link veriyoruz. 2. paravan blog sitemizde yine ozgun bir yazı yazıyorum ama bu kez 1. paravan blog sitesine link veriyoruz ve boyle devam ediyor. Aşağıdaki resimden daha da iyi anlayacaksınızdır.

Buradaki ucretli paravana takılmayın. Siz kendiniz belirleyin o siteleri ve resimdeki gibi link alımı yapabilirsiniz. Kendinize gore bir ağ yapabilirsiniz. Benim dediğim en kolay diye oyle yazmak istedim. Siz yazının son cumlesini okurken ben de yazıyı bitiriyorum.

Kaynak : http://www.beratbozkurt.com/paravan-blog-nedir-nasil-kullanilir.html