Forumlarda surekli tartışma konusu olan yeni SEO tekniği cıkmıyor… Surekli aynı şeyler anlatılıp, aynı yemek onumuze pişirilip geliyor v.s. Bu makaledeki amacımız Google ’ın Rank Brain (Yapay Zeka) Algoritmasına geciş yaptığından itibaren bazı SEO Uzmanlarının şikayetlerini goz onune alarak hazırlandı. Genelde şikayetleri şu oluyor eski tekniklerle bu iş yurumuyor, web siteleri yukselmiyor. Ekibimizin son algoritmaya uyumlu olarak geliştirdiği yukselme tekniğine değineceğiz.
2016 Yılındaki SEO Calışmalarında Uygulanacak Bir Etkili Yontem
Tanıtım yazısı gecmiş yıllarda Google arama sonuclarında web sitenin yukselmesine buyuk etki ediyordu. Şuan ne yapsam tanıtım yazıları web sitemizin Google ’da yukselmesine etki etmiyor. Bu şikayetleri son gunlerde aşırı şekilde almaya başladık. Ekibimizin geliştirdiği 2016 yılında Tanıtım Yazısı Yayınlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler” konusudur.
Son gunlerde arama sonucları sektorlere gore değişkenlik gostermeye başladı. Aranan kelimede kullanıcı davranışlarına uygun olarak SERP sonuclarında sayfa sayısı 7. sayfada, 10. sayfa – 25. sayfada son buluyor. Rekabetci kelimelerde yapacağınız tanıtımlarda hedefiniz en kotu şartlarda son sayfaya girmek veya ilk sayfalarda gorunmek olacaktır. Web sitesini hızlı yukseltmek isteyenler icin kacırılmaz bir yontemdir. Konumuzu dağıtmadan tanıtım yazınız eğer son sayfa 7 de bitiyorsa mutlaka buna giriş yapmalıdır. Peki nasıl? Can alıcı sorunun cevabı ise tanıtım yazısı yayınında mutlaka arama hacmi olan Long Tail kullanmanız olacaktır. Bu yontemi uyguladığınızda genelde long tail kelimelerde aranma hacmi olur ve yukselme şansınızda yuksektir. Tanıtım yazınızdan aldığınız her hit (“icerik kalitesi ve site kalitesine bağlı olarak”) site ve sayfa otoritenizi yukselteceği gibi tanıtım yazısınında PA değerine hatrı sayılır bir değer artışı verecektir. 2016 yılının beklenen SEO Taktiği budur.
Kaynak:http://www.seo-turkey.com/2016-yilinda-yeni-seo-teknigi/