VERSE 1
Yarını olmayan dunlere yazılmış her şiir ve şair olmuş her fikir ki kaleme duşmuş her sozu. Hep karanlık anlatıldı şarkılarda gunyuzu. Yalpalayan omurler aşikar huzun goruntusu. Yalnızlıkla sevişir oldun, karanlık hep zifir ve gokyuzunde guneşin doğum sancılarını bekledin. Doğmamış cocuktu doğacak, her ışık hazin sihir ki; hediye olacak her yarın manevi hazinedir, vasiyetimdir, cumlelerimin her kelimesi sahi asi, Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi. Kimler onune gecebilir zamanın akışının, cumlelerimin noktalarına kac zamanda ulaşırım. Yaşarım iskeletler diyarında bir et parcasıyım. Varımı yoktan aldım. Daldım coktan derin uykuma vardım, beklemekle gecti yıllarım ve kar beyazdı saclarım, karamsar yazdı rhyme'larım ve tarumardı sabrım,harbi yaşadım benliğimle cok savaştım yazdım olmadı ve kactım, rap uzattı elini cekti kulağımı. 'yaz' dedi! Emir bir farzdır. Farzın adresinde sen ikamet halinde, bu Tanrı'dan bir arzdır. Oylesine guc oldu, boylesine bir gidişi resmetmek, kalemi makina yaptım, her cizikte kareler aldım, sundum onune Yaradanın ve bekledim cevabını, hep cevapsız kaldı cağrım, bağırdım!...

Nakarat

Raks edemedim yine yenildim, aksimi goremedim kor oldum
Haksızın vuramadım şakağına, baksın kor gozlerime...

VERSE 2
Cuvala konulan her oluydu gunume zehri zerkeden ve yuvası yıkılan her virandı parasal harbe itilen, zoraki savaşa alınanlardı okulu terkedenler ve eli bıcaklı her bebeydi kabusumda raks edenler, buna da cok şukur demekle gecti onca garibe sene ve lehine gidişi rehine tuttuk fethine kalktık, olmamış diyarların adını koyduk,otura kaldık, kıcımız ustu isyan ettik.
Kadere sıvadık (yo!...)horoskoplarınla yarına bir bakış mı bugunun, aksilikle geleni dışlamak mı somurun, hepiniz gomulun, fallar oynasın bu oyunu,sallar sallasın sonunu, bir duada gizli odulun, bir nazarda saklı huznun, temelli var oluş hayali, boşunadır vaatleri, sisteminde virusu saklar her beyin ve an catar atak yapar ve bin cuval ceset kapar, tenhalar yuz gorumluk, yurt olur zaman donar.