Adsenseden para kazanmak icin son donemlerde iyice populer hale gelen niche siteler ile onemli gelirler elde ediliyor.Bir cok kişi bundan dolayı niche site işine girmeye calışıyor fakat niche sitelerin en onemli şeylerden biride googledan kazanc getirecek niche bulmak. Googledan sınırsız niche bulabilirsiniz fakat bu nichelerin hepsi para kazandırmaz.Onemli olanda sınırsız niche icinden para kazandıracak olan nicheleri secmektir. Bende kendi kullandığım yontemlerden birini acıklıyacağım. Ben bu şekilde niche kelimeler bulup siteler oluşturuyorum.
Niche bulmadan en onemli şey ilk paragrafta dediğim gibi kazanc getirecek kelimeler bulmaktır.Kelimeler bulup onları analiz ederek ne kadar değerli olup olmadığını anlayabilirsiniz.Bulduğunuz kelimeleri analiz etmek icin google keywords tools aracını kullanabilirsiniz.
Benim niche bulma tekniğim ise şudur; Turkce sitelerde adsenseden en cok hangi kelimeler kazandırıyor bir duşunelim.Aklıma ilk olarak ”banka,elektrik,zayıflama,bilgisayar,kamera,p ara kazanma,otomabil,ses sistemleri ’‘ gibi kelimeler geldi.Bu kelimeleri bir liste halinde alt alta yazalım.Daha sonra google cevirici ye giriyoruz ve bulduğumuz alt alta yazdığımız kelimeleri turkceden ingilizceye ceviriyoruz.Ben aşağıdaki kelimeleri turettim ve alt alta listeledim.Google ceviriciden de Turkceden ingilizceye cevirdim.
Şimdi karşımızda bir suru ingilizce kelime var.Bu kelimelerin analiz ederek aranma hacmi duşuk fakat rekabeti az olan kelimeler turetmemiz gerekiyor.Bunun icin ekstra programlar var,onlarıda kullanabilirsiniz fakat google keywords tools aracı ana kelimeden otomatik nicheler turetiyor.Ben ornek olarak tea kelimesini google keyworld tools‘da analiz ettim.
Gorduğunuz gibi sayfalarda tea kelimesinde nicheler cıktı.Buradan nichelerin rekabet durumunu,aylık aranma hacmini ve tahmini tık başı ucreti gibi sonucları inceleyerek nicheler bulabilirsiniz.Bulacağınız nichelerin rekabeti oranı orta ,aylık aranma hacimleri ise minumum 3000 olursa iyi olacaktır.Dikdortgen icine aldıklarım benim gozume carpan nicheler. O nichelerin com, net, org gibi uzantıları boş mu bilmiyorum.Siz araştırma yaparken kelimeyi google.com aratıp iyice analiz edin.Com,net,org uzantısı dolu ise başka nicheler yonelin.Eğer com,net,org dolu olduğunu halde uzun suredir ilgilenilmiş ise kelime-adi.com gibi domainleride deneyebilirsinz.
Google keywords toolsta arama yaparken şunları yapmayı unutmayınız.
Eşleşme Turleri kısmından Tam kısmını işaretleyiniz ev Gelişmiş seceneklerden yer kısmını ABD'yi dillerden ise İngilizceyi secmeniz gerekiyor.Yer kısmın Tum ulkeler olarak da secebilirsiniz.
Yukarıda tea kelimesinden elde ettiğim bir niche kelimeyi googleda sorgulattım ve karşımı şunlar cıktı.Aşağıdaki arama sayfasında normalde sağ sutundaki ve ust kısımdaki reklamlar cıkmaz.Fakat kelimenizi googleda arattıktan sonra adres cubuğunun sonuna &gl=us eklediğiniz taktirde size o kelime ile ilgili google ’a reklam veren sitelerin reklamları cıkacaktır.Bu yontemle sectiğiniz niche ile ilgili reklamları kontrol edebilirsiniz.Bu aramayı yaptığınız da reklamlar cıkmıyorsa o kelimede reklam veren yok demektir.Boşuna uğraşmanıza gerek yok yani o kelimede.Diğer kelimeler yonelirseniz daha iyi olacaktır.
Yukarıda ornek olarak hibiscus tea kelimesini google.com da arattım karşımı bir cok site cıktı.İlk sıradaki site wikipedia diğerleride başka siteler ve sadece alt sayfaları ile sıralamaya girmişler. Eğer hibiscustea.com gibi bir sitemiz olsa guzel bir calışma ile ilk sayfaya gelebiliriz.Eğer hibiscus tea ile ilgili bir site actığınız taktirde resimdeki yeşil sutun icin yer alan reklamlar sitenizin kalitesine gore yayımlanır ve ziyaretcileriniz sitenize girdiğinde o reklamlar ile karşılaşır.
Google adsense reklamverenleri gosterme
Bu bilgiyi turkce sitelerde goremedim ve herkesin bilmesini gereken bir bilgi. Diyelim ki bir niche buldunuz ve site acacaksınız. Fakat o kelimede google adsense reklamı var mı merak ediyorsunuz? Ornek olarak sac ekimi ile ilgili site actınız ve sitenizde sac ekimi ile ilgili bilgiler var fakat sitenizde sac ekimi ile adsense reklamları cıkmıyor ve alakasız reklamlar cıkıyor.Yani google ’a kimse sac ekimi ile ilgili reklam vermemiş. İşte bunu engellemek icin bulduğumuz niche i googleda sorgulattığımızda adres cubuğunun sonuna &gl=us ekleyerek o kelimede reklam verenleri gorebiliriz.Arattığınız niche ile alakalı reklam cıkmıyorsa site acmanıza gerek yoktur.
alıntı