Bir diğer yazımızda http://www.f5blog.net/yazilarda-etiketlerin-onemi-nedir.html anlatmıştık. Bu yazımda ise etiketleri nasıl belirlemeliyiz kısaca ondan bahsedeceğim. Etiket belirlemede benim izlemiş olduğum yontem Google anasayfasına girerim konu başlığımın ilk karakterlerini yazarım ve sonrasında en cok aranan kelimelerden etiketler cıkartırım. Daha iyi anlayabilmeniz icin resimle destekleyelim. Konumuzun backlink alma olduğunu varsayalım.
Resimdede gorulduğu gibi en cok aranan kelimeler arasında backlink alma, backlink alma programı, backlnk alma yontemleri, backlink alma yolları gibi kelimeler cıkmaktadır. Bu şekilde eklersek kelimelerimizi etiketlerimiz en cok arananlar arasına girmiş olacaktır.
Diğer bir yontem ise kendini bir başkasının yerine koyma yontemidir. Nedir bu yontem? Etiket eklerken acaba ben olsaydım ne diye arardım diye duşunulerek yapılan bir yontemdir. Ornek subway oyunu bekci kovalamaca oyunu olarak bilmektedir. Facebook'u faysbuk olarak arama gibi Etiketlere bekci kovalama oyunu, bekci kovalama gibi kelimeler yazdığımızda ilk sıralarda cıkma ihtimali vardır.
Son bir yontem ise benim gibi klavye yazma ozurlu insanlar icin kullanılan bir yontem. Hızlı yazacağız diye kelimeleri eksik yada yanlış yazabiliyoruz. Bu yontem ile arama motorlarında ilk sırada cıkabiliriz. Mesela facebook alakalı bir konumuz olsun. facebok, feysbuk,face,feys facbook gibi kelimeler ile ust sıralarda cıkabiliriz.
Bu şekilde bir yazı yazmanız hem seo acısından daha etkili olacaktır. Benim bildiklerim bu şekilde sizinde yontemleriniz varsa yazımıza ekleyebiliriz.