Webmaster blogumda bugune kadar size faydası dokunabilecek bilgiler, temalar, eklenti kurulum ayarları ve teknoloji haberlerini paylaştım. Yakın arkadaşlarım ve sitemi takip eden bir kac arkadaşım bu kadar az icerikle ve kısa surede, nasıl bu kadar cabuk yukseliş yakaladığımı sorup durdular hep. Index hızımın nasıl bu kadar yuksek olduğunu ve iyi sıralarda yer aldığını merak ediyorlardı ve herkese tek tek anlatmaktan yoruldum acıkcası. Onun icin herkesle paylaşmak adına bu makaleyi yazmaya karar verdim. Wordpress Seo'da tum CMS lerden daha başarılı olduğu icin ve wordpress'e hakim olduğum icin ağırlıklı olarak wordpress uzerinden anlatacağım ama bu sadece site ici seo ile ilgili, dış Seo da bu farkeden birşey olmayacak. Diğer cms ve ozel scriptleriniz de site ici optimizasyonda yaptığım şeyleri sizde kendinize gore uyarlayabilirsiniz.

Bu yazıda sadece yapılmaması gerekenlerden bahsedeceğim, bir daha ki yazımda site ici optimizasyon da wordpress icin neler yapılabileceğinden, bir sonra ki yazım da ise sağlıklı backlink almanın kısacası dış seodan bahsedeceğim.

"Google hepimizden akıllı ve bizi cok iyi takip ediyor" bu sozu unutmayın arkadaşlar, size bunun sebebini makalenin devamında anlatacağım.İlk olarak yapmamanız gerekenlerden bahsedeceğim.

Yapılmaması Gerekenler

Seo paketi almayın arkadaşlar. Neden ? Google bizden akıllı dedik ya ! Adam size Seo paketi satıyor, 2 saat sonra teslim ediyor. Paketin iceriği ne ? 1.000 backlink 250 forum tanıtmı 250 whois backlink uzayıp gidiyor iyi birşeymiş gibi. Google demez mi adama 2 saatte 2-3 bin backlink nasıl kastın ? der tabi, cok sinirlenirse spamı bile yapıştırır. Sıralama kaybedersiniz, uzulursunuz. Seo dediğin şey aylara hatta yıllara yayılarak yapılır, pat diye yuklenilmez bir siteye, her şeyi elinle yapacaksın bu senin gemin başkasını kaptan yapmayacaksın ! Backlinkin coğu faydalı değildir, benim 5000 backlinkim var senin 1000 ben senden iyiyim mantığı yok bunu silelim once kafalardan. Kaliteli bir siteden, hiti olan, link cıkışı az olan siteden, sizin sektorunuzde ki bir siteden backlink ALTIN değerindedir, boyle sitelerden 5 backlink, seo paketleriyle satılan binlerce backlinkten 10 kat faydalıdır. Hatta o paketlerde satılan backlinklerin faydası yok zararı var. Sonucta programlarla yapılıyor bu calışmalar ve Turkiye de sadece bir adet seo programı var, diğer seo programları hep yabancıların ve bu backlinkler hep yabancı sitelerden oluşuyor, Turk seo yazılımında da buyuk ihtimal yabancı kaynaklar kullanılıyordur. Sizin sitenizinde ki iceriğin diliyle uyuşmuyor bir kere ne faydası bekliyorsunuz ki !

Bu seo paketlerini sizler gibi binlerce kişi alıyor, binlerce kişinin sitesine link var, adam farklı kişilere aynı siteden link satıp duruyor, bu sitelerin Trustrank değeri utanmasa eksilere duşecek. Bu sitelerde kaliteli siteye de yer verilmiş cop sitelere de o yuzden bu siteler cope donuşmuş. O backlink aldığınız siteden binlerce kişi link almış, tanıtım yazısı almış, yorum backlink almış, ziyaretci defterinden backlink almış bunun size ne faydası olacak ? Kapanmış sitelerin bile linkleri duruyor abi !

Forum tanıtımından bahsedelim biraz da, forumlarda tanıtımın size zerre faydası yok. Neden mi ? Forumlarda ki linkler nofollow, nofollow ne mi demek ? Ben bu siteye referans olmam demek. Ama bir nokta var, bu tanıtım yapılan forum aktif bir forumsa, forumda ki konu aktif kaldıkca millet merak eder sitenize girer hit getirir. Acıkcası Turkiyede 250 tane de aktif forum yok her sektorden. Şimdi memur forumunda gidip webmaster blogu tanıtmanızın size bir hit getirisi olmaz. Yani senin sektorunde olmayan bir forum da tanıtımın sana zerre faydası olmayacaktır.

Dizinlere Kayıt

Kaydolmayın arkadaşlar, o da eskiden kaldı. Hatırlıyorum zamanında dizinler toplar gunlerce tek tek eklerdik siteleri. Faydasını da gorurduk yalan değil ama bu faydasını gorduğumuz zamanlarda sitemizin anahtar kelimesini Google'da aratıp defalarca kendi sitemize girdiğimizde o anahtar kelimede yukseliyorduk, gunde 50 kere girsek, 10 kişiye girdirsek, 100 kişide kendi girse 1 hafta sonra birinciydik. O zamanlarda kaldı yani bu dizinlerin faydası, he bide dedik ya Google hepimizden akıllı, e bu dizinlerde her turlu site var, binlerce hatta on binlerce bazı buyuk dizinlerde yuz binlerce sektorunden alakasız siteler var,hatta xyz siteler bile var coğu dizinlerde. E dmoz ? Bu konuda emin değilim arkadaşlar, google hala dmoz'u onemsiyor mu onemsemiyor mu net bir fikrim yok. Ama dmoz'un kalitesi duştuğu, editorlerinin ilgisizliği, ver parayı al dizin kaydını mantığına donuştuğunu goruyoruz. Bence dmozla da uğraşmaya gerek yok bu sebepten dolayı. Acıkcası dmoz kaydım hic olmadı ama sahip olduğum sitelerde fakat dmoz kayıtlı sitelere hep taş cıkartmışımdır.

Uzun lafın kısası, sizlere seo paketlerinde sunulan hizmetler icin kotu sebepleri uzun uzun anlatırım, ama hepsi aynı haltın laciverti arkadaşlar. Ben bunlarla yukseldim ! diyenler var eminim, ama google'ın algoritması değişti, uzun zaman oldu değişeli, yukselen arkadaşlar da uzun zaman once yukselenler. Sırf bu yuzden hala satılıyor bu paketler zaten, eskiden faydalıydı, hala işe yarar gozuyle goruluyor. Google bu kadar zeki değildi, birden zekileşti kerata. Aldığınız kalitesiz backlinkler bile size hit getirebilir, doğrudur. Ama backlink=seo değildir, seo denilen şey arama motoru optimizasyonudur, backlink size dış seoda DOĞRU KULLANILDIĞINDA %100 katkıda bulunuyor ama benim gibi backlink almadan sırf ic seo optimizasyonu ile bile google da yukselebilirsiniz. Makalelerimin coğu 1 ci sayfa ilk 5 sırada.

Diğer yazımda Site ici Seo optimizasyonundan bahsedeceğim.Bu yazımda yapma dediklerimi nasıl yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim.
Bilgi paylaştıkca coğalır diyerekten kaynak gostererek paylaşım ve yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynak: Bityavrusu.com