Merhabalar değerli arkadaşlar;

Uzun zamandır seo makalesi yazmıyordum bu sure zarfı icerisinde bircok şey değişti ancak değişmeyen tek bir şey var Google' nin algısı.

Binlerce seo stratejisi uretiliyor yuzlerce makale yazılıyor ciziliyor ancak bunların kacının işe yaradığı hep bir muamma olmuş durumda ben sizlere burada seo hakkında bilmediğiniz birşey anlatmayacağım ancak bildiğiniz stratejileri hangi cizgide yapmanız gerektiğini bahsedeceğim.

Sizlere aylık arama hacmi yaklaşık 5.000.000 olan bir kelimede 3 aylık bir calışma ile 1. sayfa ilk 5 arasına cıkardığım bir site icin yaptığım calışmalardan bahsedeceğim.

Dip not:Sektor ve site sormayın arkadaşlar soylemeyeceğim

Hicbir seo stratejisine bağlı kalmadan sadece Google gibi duşunmeye calıştım ve izlediğim yol kısaca şudur:

İlk ay; sadece site icin acılan sosyal medya hesaplarında gunluk 1-2 link paylaşmak

İkinci ay; guncel ve her telden bahseden kaliteli haber ve blog sitelerinden tanıtım yazısı almak (Tanıtım yazıları ozgun ve her makalede aynı anahtar kelime olmaması tavsiyedir) Google news kayıtlı haber sitelerine haber tarzında tanıtım yazıları veriniz makalenizi resimlerle destekleyiniz. Sitenize Gorsel link cıkışları yapınız (daha cok kaliteli bloglardan alınız 125*125 150*150 gibi) emin olun cok faydalı, blog backlink sadece alakalı sitelerden alınız ve bu olayı programla yapmayınız turkce siteleri kullanınız ve her siteden aynı anahtar kelim ile cıkış yapmayınız.

Ucuncu Ay; Kişisel yani kendi gunluk yaşantısından bahseden arkadaşlarınızın bloglarında sizden ve sitenizden bahsetmesini sağlayınız, siteniz icin bir youtube kanalı acarak siteniz hakkında videolar cekin bu videolarda hem video ici hem acıklama kısımlarında sitenize link verin bu videoları sosyal medyada paylaşın
kaliteli firma rehberlerine sitenizi ekleyiniz, sitenizi kaliteli forum sitelerinde site tanıtım kısımlarında tanıtınız her forum sitesi icin farklı bir tanıtım yazısı hazırlayınız.

Arkadaşlar butun sosyal medyayı kullanmaya calışınız cunku google şoyle duşunuyor interneti kullananların %80 i sosyal medyalarda etkileşim halinde eğer sizler sosyal medyayı ozgun ve kendinize has bir yontemle kullanarak sitenizin tanıtımını yaparsanız inanın siz bir zamandan sonra hicbir iş yapmadan site kendi kendini tanıtmaya başlayacaktır

Soylediğim işlemleri bir excel tablosunda periyodlara bolerek istikrar gosterirseniz emin olun kısa surede istediğiniz hedefi yakalayacaksınız.