SEO calışması devam ederken Google sıralamalarında gorulen duşuşler hepimizi uzmuştur. O kadar emeğin ve hedefin sonunda bu duşuşler Googlea bakış acımızı değişiyor gibi. Fakat nasıl yukselişlerde birkac değişiklik nedeniyle oluyorsa duşuşlerde aynı olarak değişiklikler sonucunda olmaktadır. Bazı arkadaşlar bu olayı bir kac değişikliklerle sınırlamaktadır lakin sanıldığı gibi değildir. Nerede Hata Yaptım ? sorusuna cevap olabilecek ve hatanızı duzenleyip eski sıranıza geri donebilecek bir detay listesi sunacağım. Buyrun detayları inceleyin ve sitenizde analiz edin eksiklikleri giderin.
1. Algoritma Guncellemesi ( %40 )
Bazı kriterler durumunda yapılan Algoritma guncellemeleri bloglarda ve forumlarda haberdar edilebiliyor. Bu guncellemeler sıraları bazen tepe-takla edebiliyor. Buyuk oranda sıralama etkisi vardır.
2. Backlink Duşuşu ( %25 )
Coğunlukla hic dikkate alınmayan ve duşuşte buyuk etki sağlayan bir etkendir. Sitelerden aldığınız backlinklerin silinmesi veya sitelerin kapanması halinde sıralamada duşuş yaşanabilmektedir. Backlinklerinizi tarihsel olarak kontrol etmek icin Ahrefs.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
3.Rakiplerin Guclenmesi ( %10 )
Alt sıranızdaki sitelerin SEO calışmasını guclu bir bicimde yaparak sizi gecme olasılıklarıda vardır.
4. Başlık Değişikliliği ( %7 )
SEO uyumlu başlık biciminiz yoksa duşuş sağlamanız doğal olacaktır. SEOya uygun bir başlık bicimi ziyaretcilerin dikkatini cekerek sitede bulunma suresini arttıracaktır.
5.Arayuz (Tema) Değişikliliği ( %8 )
Temalar SEO acısından da onemli bir kritedir. Optimizayona uygun bir tema secimi ve SEO ya uygunluğuyla rakiplerinizi sollamak mumkun olabilmektedir. SEO uyumlu standart temanızı, Uyumsuz profesyonel temayla değiştirseniz incir ağacından duşmuşe donersiniz benden demesi.
6. İcerik ve Anahtar Kelimeler ( %9 )
Sitenizin icerikleri farklı bir siteden kopya olmamalıdır ve site icerisinde aynı icerikle birden fazla sayfa oluşturulmamalıdır. İceriklerde iceriğe uygun en fazla 3 anahtar kelime kullanılmalıdır. Google biraz da emeğe bakıyor diyebiliriz. Ne kadar emek edersen sitene o kadar Googleın gozune giriyorsun.
Evet arkadaşlar Googleda duşuş sebeplerini az da olsa anlattım. Bu kriterleri sitenizde analiz edin ve hatalarınızı duzenleyin. SEO acısından onemli kriterler olup sitenizin Googleda yer kiralaması icinde cok onemlidir. %99 oranla acıklamayı yaptım geriye kalan %1′lik orandaki duşuşu Google bile bilmiyordur diye zannediyorum