İnternet sektorunde ziyaretci cekmek icin kullanabileceğiniz en etkili sistem Pinterest havuzudur. Sosyal paylaşım sitelerinde iceriklerinizin gorulmesi icin paylaşılması yada kullanıcılarınızın sizi takip etmesi gerekir. Fakat Pinterest sistemi bundan farklı olarak paylaşımlarının tamamını ana sayfalarında kategoriler halinde sunar. Site / Blog sahipleri olarak oldukca işimize yarayabilecek bir sosyal paylaşım iceriğidir.
Fakat unutmamız gereken bir durum var ki Pinterest iceriklerin değil sadece fotoğrafların paylaşıldığı bir link havuzudur. Paylaştığınız fotoğraf iceriği paylaşılır yada beğenilir, kullanıcı bu fotoğrafın iceriğini okumak isteyerek tıklarsa sizin sitenize giriş yapabilir.
Etkileyici bir fotoğrafı paylaştığınız da milyonlarca insanın baktığı bir ana sayfada fotoğrafınız yer alır. Bu size oldukca fazla ziyaretci kitlesi olarak donuş yapacaktır. Turk kullanıcılarının sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Pinterest sisteminin kendine has bir algoritması vardır. Kullanıcı Eğer dantel modelleri araması yaptıysa siteye girdiğinde onun icin listelenen iceriklerde bol miktarda dantel model orneği olur. Bu sebeple sizi zaten doğru kullanıcı ile buluşturma imkanına sahiptir.
Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest
Arama Etkisi : Kısa sure once sizlere bir Facebook sayfamın olduğunu soylemiştim. https://www.facebook.com/youshouldstopwatchingtv sayfamda sevimli hayvanlar, manzaralar , şirin evler , sokaktan manzaralar ve anlamlı sozler benzeri icerikler paylaşıyorum. Genelde tamamı yabancı kitle. Eklemek istediğim resim oldukca ilk aradığım site Pinterest. Pinterest sitesine girerek arama yapıyorum ornek http://pinterest.com/search/pins/?q=italy
Gorduğunuz gibi italya ile ilgili bir cok şık resme ulaşabiliyor. Bu resimler arasında dolaşırken farkında olmadan onlarca blog geziyor bazılarının ise sıkı takipci oluyorum. İşte Pinterest sitesi milyonlarca kullanıcıya arama sonuclarında sizin sayfalarınızı sunar. Bu sayede ozgun fotoğraflarınız ile binlerce ziyaretciye kavuşabilirsiniz.Ayrıca Pinterest kullanıcılara birbirini takip etme olanağı da sunuyor. Boylece sıkı takipciler edinme şansınız var.
Google Etkisi: Pinterest sosyal paylaşım sitesi Google aramalarından da oldukca ziyaretci alır durumda. Ornek vermek gerekirse Galata Kulesi iceriğinizi blogunuz da paylaştınız ama cok rekabet olduğu icin siteniz bu gruptan ziyaretci elde edemiyor. Fakat Pinterest sitesi Galata kulesi aramalarında Google da once sunuluyor. İşte bu sayede arama motoru Google uzerinden arama yapanlar once Pinterestte orada sizin blogunuza ulaşabilirler.
Sitenizin Hitini Artırın - Pinterest
Seo Etkisi : Pinterest oldukca guclu bir sosyal medya aracıdır bu sebeple linklerinizin bu platformda bulunması size yuksek seo puanı olarak katkı sağlayacaktır. Bu sayede daha hızlı ziyaretci cekebilirsiniz. Pinterest Seo etkisini farklı bir yazımda acıklamaya calıştım buradan buyurun lutfen :
Pinterest ile Seo Calışmaları ve Etklileri >>
Pinterest sosyal paylaşım sitesini kullanarak milyonlarca insana iceriklerinizi sunabilir, sizleri takip etmesini sağlayarak sadık ziyaretciler elde edebilir ve ozel aramalarından ziyaretci elde edebilirsiniz. Ayrıca seo konusundaki katkıları ile sizi ust sıralara cıkartarak aramalardan yuksek sayıda ziyaretci elde etmenize olanak verir.
Read more: http://www.bloggerdersleri.com/2013/01/ziyaretci-cekme-yontemleri-pinterest.html#ixzz2WhUt9bsA