Google‘nin en son guncellemesi olan Penguen 2.0‘ı sitemizde belli yazılarla tanıtmaya calıştık. Google‘nin bu algoritma değişikliğinde ki en buyuk etki backlink , backlink ceşitliliği ve backlink stratejileri oldu.Google algoritma değişikliği henuz tamamlanmadı , fakat yinede etkilenen siteler mevcut. Sizlerde bu durumdan etkilenmek istemiyorsanız, ozellikle backlink stratejilerinizi belirlemelisiniz. Daha doğrusu duzenlemelisiniz. Daha once yine penguen ile ilgili bir yazımızda hangi siteler google penguen 2.0′a gore spam muamelesi gorecek ve goruyor anlatmıştık. Bu yazımızın ardından bu işlerle uğraşan kesim bazı zıtlıkların olduğunu aktardılar. Bu aslında bir yanlış anlamaydı.Olay aslında şu şekilde. Penguen algoritmasına gore paralı backlink almak yasak, Google bunu bir şekilde anlayacak. Footer backlink başta olmak uzere bir cok backlink ceşidi mazi oluyor. Bir yazımızdaysa tanıtım yazılarınada dikkat edilmesi gerekliliğini vurguladık. Google Penguen’e Gore Tanıtım Yazısı Nasıl Alınmalıdır ? başlıklı makalemizde sizlere bu kriterleri sıralayacağız
İyi Bir Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalıdır ?

1- Reklam Olduğu Belli Olmamalıdır

Yazılarınızın reklam olduğu belli olmamalıdır. Ornek verecek olursak butun icerik sanki derlenmiş ve gerekli / lazım olan bağlantı sizin sitenizden sağlanmış gibi gorunmelidir. Sizden sağlanan bu backlink, google gozunde de insanlığa yararlı gibi olacaktır yani sizler makalenin icinde ornek verecek olursam bir “klima” sitesi tanıtıyorsanız, “İstanbul Klimacı” diye tanıtım yazısı alıp sitenizi komple tanıtım, su tarihte acıldı , bu tarihte kapandı, vizyon şu, misyon bu derseniz bu yazı direk ben paralı alındım diye bağırır. Yapmanız gereken “Klima Faydaları” tarzında bir yazı hazırlayarak,yazı icerisinde sizden bahsedilmesini hissettirmeden sağlamak.On plana cıkartmadan link vermektir. Ornek vermemiz gerekirse ;

2- Sitenizin kategorisine alakalı ve alt kategorilerinde olmalıdır.

Elbette ki tanıtım yazılarının daha onceden beri alakalı sitelerden alınmasının onemini biliyoruz. Fakat bu guncellemeyi ustteki ornekte belirttiğimiz tarzda bir yazı yayınlatmak icin sizin vereceğiniz iceriği uygun bir site olmalıdır. Yani yukarıdaki metni bizler teknoloji,sosyal medya, e-ticaret iceriğine sahip sitelere verebiliriz fakat bir yemek tarifleri sitesine vermemeliyiz abes kacacak ve Google bunu anlayacaktır. Matt Cutts’un soylediği gibi google bir şekilde bu tarz spamları bulacaktır.

Kaynak _ http://www.diknot.com/google-penguene-gore-tanitim-yazisi-nasil-alinmalidir/