Cok İcerik Yerine Surekli Kontrolumuzde Olan İcerik Oneriyorum.
Bir web sitesi hayal edin iceriği sac hastalıkları, dokulme, kepek vs sorunları konusunda bilgi veren bir kaynak olsun. Bu siteye istedikten sonra en az 1000 tane icerik eklenebilir. Gerek kendiniz yazar, gerek makale alır bir şekilde binlerce icerik sayısına ulaşabilirsiniz. Ama burada sizin zamanınız surekli icerik eklemekle gececektir. Surekli icerik eklemek yerine daha once eklediğimiz icerikleri bir tohum kabul ederek onları kontrol etmeliyiz. Bakalım ektiğimiz tohum bitmişmi (indexlenmişmi) buyumeye başlamışmı (sıralamada yukseliyor mu) hastalığı varmı (icerikte hata ve eksiklik varmı) şeklinde yapmamız gereken bir cok gorev bulunmaktadır.
Eklediğiniz İceriği Unutmayın
Benim teorim hergun 3-5 icerik yerine gunluk yada 2-3 gunde bir icerik girmektedir. Geri kalan boş zamanlarda ise daha once eklediğimiz iceriklerin surekli ama surekli durumlarını kontrol etmek, karşılaştırmak, analiz yapmaktır. Ornek https://www.sachastaliklari.com/biotin-b7-vitamini/ bu konuyu ekledim. Ben indexlenme işlemini google gibi getir işleminden surekli manuel yaptığım icin 30 saniyede indexlenmektedir. İndexlendimi, indexlenmedimi diye duşunmuyorum. Bu aşamadan sonra google sırasını kontrol ederim. Ornek ilk kontrolumde 2. sayfada ise bunu not ederek diğer işlemler olan sosyal medyada paylaşmaya gecer ve artık insanlardan, google ’den gelecek olumlu olumsuz tepkiye bakarım.
İceriği Tekrar Tekrar Kontrol Etmeli
Aradan gecen 1 haftalık surecte yeni bir sıralama kontrolu yaparak sıralamayı kontrol eder, aynı zamanda bu 1 haftalık surecte insanların o konuyu inceleme sayısını dikkate alırım. Sıralamada gerileme ve ilerlemeye gore nedenlerini ele almaya calışırım. Aslında ben iceriğimi eklerken bir kelime belirleyerek o kelimede ilk sayfada olmak icin yazıyorum. O konuya 15-30 gun bir sure vererek bu surecte hedefe ulaşmayı amaclıyorum. Bu surecte o sayfa istediğim yere gelmediyse demekki yaptığım emek henuz yeterli gelmemiştir.
İceriği Sık Sık Guncelleyin (Artırın)
Bazen bir icerik hazırlarken hızlı davranır, hata ve eksikliklerimiz olabilir. Amac ise paylaştığımız bilgiyi tam anlamı ile ve eksiksiz paylaşma mantığında olmalıdır. Ornek kadınlarda sac dokulmesi başlıklı bir makale yazdığımı duşunun bu sayfada tam anlamı ile bilgi verebilmek icin en 700-1000 kelime arasında bir makale olmalıdır. 200-300 kelime ile yapılacak anlatım oldukca ozet ve yetersiz olacaktır. Kadınlarda sac dokulmesi en az 10 farklı nedenden kaynaklanmaktadır. Bunların her birini ozet şekilde aktarmazsam orada bir eksiklik olacaktır. O nedenle makalemi surekli kontrol altında tutar, eksik ve hatalarını kontrol edersem bu aşamalarda kolayca tespit eder, eksikliği giderma imkanı bulurum. Bir kac satır bile olsa ekleyeceğim yeni icerik oksijen etkisi olacaktır.
Yorumlarda Sorulan Sorulara Dikkat Edin!
Detaylı bir şekilde yazdığımızı duşunduğumuz makale bile bazen insanların ihtiyacı olan bilgiye vermeyebilir. Bunu anlamanın en kolay yolu o konudan gelen sorular olup, gelen mantıklı sorulara dikkat ettiğinizde makalenizde olması gereken ama gozden kacmış kısımlarıda bulabilirsiniz. Yapacağınız guncelleme esnasında bu bilgileri eklediğinizde gereksiz sorularıda onlemiş olursunuz.
Bilgileri Guncelleyin, Guncel Hale Getirin
Bazı makaleler guncel konulardan oluşmakta olup, ornek bugun eklediğim Kosgeb İş İlanı Mufettiş Yardımcısı sayfası belli bir tarihten sonra guncelliğini kaybedecektir. Bunu guncellemez yada siteden kaldırmazsam insanların gereksiz zamanını alarak hoş olmayan zaman kaybına neden olurum. İceriği kaldırmak yerine en ust kısma sayfaya ilk girişte gorecek şekilde bir ibare ile ilanın zamanı dolduğunu belirtmek iyi olacaktır. Ornek birşeyin kullanımını anlattığınızı duşunun Google Web Yoneticisi Aracları hakkında bir makale yazdığınızı duşunun surekli yenilenen bu sistem sizin anlatımınız bir noktadan sonra sistemin yani hali ile uyumsuz hale gelebilmektedir. Sizin soylediğiniz değişmiş ve kaldırılmış olabilir. Ornek bir zamanlar eklediğimiz Yahoo Site Ekle sayfası Yahoo ve Bing ’in birleşmesi sonucu tamamen devredışı kalmıştır. Değişen sistem benim anlattığım bilgiyi tamamen gereksiz hale getirmiştir. Bunun farkına varır varmaz, anlatımı yeni haline gore yeniden gercekleştirdim.
Olu Linklere Karşı Dikkatli Olun
Ozellikle teknoloji ve proğramlara ilgisi olan bu yonde web sitesi yapan arkadaşların iceriklerinde ozellikle site dışı cok fazla link vermektedir. Download vs gibi verilen linkler bir noktadan sonra devre dışı kalabilir, değişebilir. Sitenizden verdiğiniz linklerin karşılığı olmaması yada link verdiğiniz sitede virus, mallware gibi casus yazılımların olması sizi ve sitenizi zor duruma sokabilir. O nedenle siteniz ve iceriklerinizi surekli goz altında tutmalısınız. Yani emeksiz yemek olmaz, bunu bilmeyeniniz yoktur.
http://www.webmasteryolcu.com/site-icerigi-nasil-olmali.html