İlk Kural Kendi Makalemizi (İceriğimizi) Kendimiz Hazırlıyoruz.
Sitelerin kalbi niteliğinde olan icerik, haber, makale, bilgi vs bu kesinlikle bizim kontrolumuzde olmalı mumkun mertebe kendimiz hazırlamalıyız. Bu işten para kazanmaya calışan insanların ekmekleri ile oynamak istemem ama başarılı bir icerik kişinin ozveri ve emeği ile oluşur. Makale yazan arkadaşa ustad bana Sac Hastalıkları isminde bir makale yaz desem 100 kelime şukadar 200 kelime bukadar şeklinde bir rakam cıkacaktır. Benim maddi imkanım yettiğince makale şekillenecektir. 200 Kelime bir makale aldığımda cok fazla iddialı olamayabilirim. Oysaki o başlık ile ozverili bir insan 1000 kelime yazabilir. Bu durumda yarışta baya geri kalmış olursunuz.

Seo Uyumlu Makale Yazmayı Alışkanlık Haline Getireceğiz
Bir makale yazarken iki farklı profile burunup once yazacağız, sonra o yazıyı bir ziyaretci gibi okuyup, başarısı konusunda kafamızda yorumlayacağız. Şayet bir ziyaretci gibi okuyup, beğenmedik, verilen bilgiyi yeterli bulmadıysak, onu yayınlamadan calışmalara devam edeceğiz. Makale yazmak aslında konuşmanın farklı bir turudur. Herkes makale yazabilir, hatta bilmediğiniz konularda bile araştırma yaparak bilgilere ulaşabilir, bulduğumuz bilgileri hemen doğru kabul etmek yerine diğer kaynaklarıda araşturarak karşılaştırma yapmalısınız. Bu şekilde hem bilgi sahibi olabilir, hem en doğru bilgiye ulaşabilir. Hemde insanlara iyi bilgiyi vermiş olursunuz.

Kullanacağımız Sistemi İyi Secmeli (WordPress Tavsiye Ederim)
Tum bir sitelerin bir alt yapısı bulunmaktadır. Kimisi sadece HTML ’den oluşurken kimisi Linux ve Windows olan alt yapıya sahiptir. Benim size tavsiyem WordPress sistemlerle calışmanızdır. Ucretsiz ve geliştirmeye acık kaynak kodlu olan wordpress aynı zamanda seo icinde en ideal sistemlerden biridir. Turkce oluşu ve geniş tema arşivi ile yeni bir site yazılımı ile kesinlikle zaman harcamayın. Zaten harcasanız bile WordPress ’in kalitesine yetişmek cok zordur. WordPress ’i bizler yazi Turkler yazmış olsa bırakın ucretsiz kullandırmayı aylık ucret ile kullandırırdı. Evet değerli arkadaşlar sitemizi wordpress ile kuruyoruz. Bu konuda sizlere sıfırdan eğitimler vereceğim.

Neden WordPress Sorusuna Cevap Verelim.
10 Dakikada sitenizin sistemini kurabileceğiniz bir sistem olup, gerek standart teması gerekse ucretli ve ucretsiz yuzlerce tema desteği ile hemen yayın yapmaya başlayabilirsiniz. %100 Seo uyumlu olan WordPress aynı zamanda eklentiler ile surekli geliştirebilirsiniz. Acık kaynak kodlu oluşu ile kendinizde surekli geliştirebilir, yeni ozellikler ekleyebilirsiniz. İcerik eklemesi en kolay sistemlerden olup, sitenizde yazar, editor turunden gruplar oluşturarak hic bir web tasarım bilgisi olmayan insanlara bile icerik ekleme imkanı sağlamaktadır. WordPress ile her tur site yapılabilir. Hatta E-ticaret sitesi yaparak urun satışı yapabilirsiniz.

Anlaşılır URL Yapısı Oluşturmalıyız
Wordpress bir cok işlemi size bir tıkla yapma imkanı sağlar. Onlardan biride kalıcı bağlantılar kısmında yer alan url yapısı olup, diğer yazılımlarla olduğu gibi id= bilmem ne gibi gereksiz alanlar yerine daha anlaşılır bir url imkanı sunar. Aşağıdaki orneğe bakın ne demek istediğimiz daha net anlayacaksınız. Seo demek aslında acıklayıcı ve kolaylaştırıcı demmektir. Her alanda acık, şeffaf ve anlaşılır olmalısınız.

https://www.sachastaliklari.com/sac-dokulmesi-nedenleri/

WordPress Seo Eklentisi Kullanmayı Unutmayın
İlk kurulumda standart bir hali ile karşımıza cıkan WordPress mutlaka bilincli bir şekilde gerekli işlemler yapılmalıdır. Onlardan biride icerik girmeye başlamadan once yukardaki kalıcı bağlantı ayarlarına ek olarak seo eklentisi kurulumudur. Seo ’da en onemli konulardan birisi sayfamızdaki iceriği google arama sonuclarında en guzel şekilde ifade etmenizdir. Soylediklerimi aşağıda gorsel ile gostereyim. 60 Karakterden oluşan Title (Başlık) 130 karakterden oluşan Description (Acıklama) bu alanda siteniz yada sayfanızı en iyi ozetleyen cumleleri secmelisiniz. Akıcı, inandırıcı ve ikna edici olmalıdır. WordPress iceriklerinize ozel title ve description ekleyebilmek icin seo eklentisine ihtiyac duyulmaktadır. Size onerim ucretsiz olan All İn Seo olup, ben daha iyisini istiyorum diyenler icinde biraz maddiyata dayanan Wpseo onerebilirim. Ama bence cokta gerekli değil ucretsiz olanı kullanın. Diğer seo eklentileri kotu demiyorum. Bu iki eklenti hoşuma gittiği icin diğerlerini deneme gereği duymadım.

Hatalı ve Spam Orneği: Sac Hastalıkları, Sac Dokulmesi, Sac Dokulmesi Nedir, vs gibi peş peşe ekleyeceğiniz kelimeler arama yapan insanı etkileyemeyeceği gibi aynı zamanda spam yapmaktan dolayı sıralamanız gerilerde kalacak yada bir noktadan sonra google siteniz yada sayfanızı cezalandıracaktır.

Hızlı ve Kesintisiz Site İcin Hosting Onemi
Yıl 1999 yada 2000 yanlış hatırlamıyorsam o zaman ilk hostingim 10mb bir paket olarak almıştım. Ondan oncesi ise o donem en cok aranan kelimelerden biri olan Ucretsiz Hosting yada orjinali olan free hosting ile idare ediyordum. Tabiki ucretsiz olunca imkanlar kısıtlı, yonetim cok fazla elinizde değil, ne zaman kesileceği, kapanacağı belli olmuyordu. Canınız sıkılsada birşey yapamıyorsunuz cunku aldığınız hizmet ucretsizdir. Bu nedenle oncelikle parasını odeyip hizmet almalıyız. Alırken ucuz hosting kelimesi yerine kaliteli, guvenilir hosting kelimesine onem vermeliyiz. 100gb bir reseller duşunun bunu aylık 20-30 TL ’ye alabileceğiniz gibi 5-6 TL ’yede alabilirsiniz. Arasındaki fark kesinlikle kalite olacaktır. Surekli kesinti yaşayan, ağır acılan bir hosting ile başarılı olmanız imkansızdır. Siteniz arada bir kapanır, acılma suresi uzarsa sitenizin iceriği ne kadar kaliteli olursa olsun diğer taraftan karnenize – not alacağınız icin başarınız golgelenecektir. Sitenizin hızlı olması icin oncelikle hosting, reseller artık gucunuz neye yetiyorsa aldığınız hizmet Turkiye ’de olmalıdır. Turkiye ile Amerikada bulunan iki sitenin acılış hızı aynı olmaz. Bu aynı anda kalkan iki ucağın biri Ankara ’ya biri Amerikaya gitmesi gibidir. Hangisinin once varacağını anlamak guc değildir. Ulkemizde maalesef hosting sektoru tam anlamı ile oturmuş değildir. O nedenle benim 2 firmadan kullanıyorum. Birisi turhust ayda bir sabah sabah 2-3 saat kesinti oluyorsada yinede iyi diyebilirim. Bir diğeri dedicated.com.tr sitelerime şuana kadar virus bulaşmasını engelleyemesede genel anlamda kalitesi iyidir.

Sitenizde Gereksiz Herşeyi Atın Gitsin
ziyaretci memnuniyeti herşey size + seo punaı olarak donuş yapacaktır. Tam tersi ise – seo puanı olarak donuş yapacaktır. Sitenizin hızlı ve stabil olması sadece hosting ile mumkun olmayacaktır. Hosting ping suresi ne kadar kısa olsada sizin icerikleriniz ozensiz olması halinde ziyaretciye işkence edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki guzel gorunumlu siteden cok icerisinde vereceğiniz bilgi onemlidir. O nedenle gorsel onemi 2. plana atarak sade ve hafif bir tasarım secmeliyiz. Sağında solunda altında ustunde flash bannerler, buyuk boyutlu resimler, acılıp, kapanan yanıp sonen gereksiz icerikle doldurmak yerine ziyaretcinizin aradığı bilgileri sade bunaltmayan bir sunumlu sunmalısınız. Sitenizde gereksiz hic birşey bırakmayın. Sağda solda haber sitelerinden cıkan haber bloğu, hava durumu, doviz vs gibi gereksiz şeylerle zaman kaybetmeyin. Siz direkt olarak projenize odaklanın. Gorduğunuz en kucuk alanı bile ziyaretcilerim icin acaba faydalı olacak ne verebilirim diye duşunmelisiniz. Burda boşluk var dur şurayada puan durumu koyayım vs gibi gereksiz işlerle zaman kaybetmeyin. En guzel ornek https://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa Bakın ne kadar sade bir tasarım ama gel gorki icerisi bilgi hazinesi durumundadır. İşte yayın anlayışı bu olmalıdır.

Backlink Ateş Gibidir Senide Yakabilir
Genel konuları ele aldık şimdide insanların en cok onem verdiği fakat yanlış şeritte gittiği bir konuyu ele alalım. Backlink sanılıyorki ben sitelerden backlink alırsam sitem ilk sayfaya gelir. O nedenle şuan hic bir değeri kalmamış olan yuksek PR (Page Rank) sitelerden backlink alma cabası icine giriliyor. Oyleki yorumlardan sacma sapan mesaj yazarak backlink alma cabası icine giriliyor. Backlink ateş gibidir. Dikkatli kullandığında kendine faydalanacağın bir ateş yakacağı gibi yanlış kullanman halinde o ateş senide yakabilmektedir. O nedenle ateşle oynanamayı tercih ve tavsiye ederim. İlerleyen zamanlarda size en ideal backlink alma yontemlerini anlatacağım. Ama oncelikle sitemizi seo ’ya uygun hale getirip, kendimizi geliştirip sonradan ateşle oynamayı oğreneceğiz. Backlink en sonki aşama oncelikle sitemiz ve kendimizi geliştirmeliyiz.

Hazırsan Seo Derslerine Başlıyoruz
Uzunca bir makale oldu farkındayım size ilk başlarda sabırlı, azimli ve istekli olmanızı onermiştim. Size onerdiğim herşeyi oncelikle kendim yapmaya calışıyorum. Bakın sıkılmadan yaklaşık 2000 kelime icerik oluşturdum. Seo nasıl yapılır kelimesinde eminim en uzun makale olmuştur. Bu sayfada size temel konuları bilmenizi istedim. Bir coğunuz yazı uzun diye baştan okumayı bile duşunmedi. Bir coğunuz bu satıra kadar okuyarak ilk sınavı gecmiş oldu. Bu noktaya kadar okuduysanız sizden oldukca başarılı bir seo uzmanı olacağını soyleyebilirim. Cunku sabır ve oğrenme sınavından tam not aldınız. Şimdi ise gelecek konularda HTML dersleri, WordPress Dersleri ve Seo Dersleri bir butunluk icerisinde sizlerle paylaşacağım. Amacım sizlerin başarılı bir webmaster, yayıncı ve seo uzmanı olmasıdır. Birşeyin olmasını istemek, ona ulaşmak aslında ilk adımın atılmasıdır. İki bir adım ise Allah ’tan yardım istemektir. Rabbimin izni ile aşamayacağınız yol, cozemeyeceğiniz sorun yoktur. Tabiki Allah ’tan istemek icin Allah ’a olan kulluk gorevlerimizi yapmalıyız. Unutmayın bizler bu dunyaya web tasarım yada seo yapmaya gelmedik, Allaha kulluk gorevimiz yanısıra ayakta kalmak Allah ’tan başka kimseye muhtac olmamak icinde elbette calışıp, helal kazac sağlamalıyız. Lutfen değerli arkadaşlar iğrenc siteler yapmayınız.

http://www.webmasteryolcu.com/seo-nasil-yapilir.html