Google yaptığı guncellemeler ile surekli daha mantıklı ve kaliteli sonucları zirvede gostermeye calışıyor. Gecmişten gunumuze baktığımızda bir zamanlar en cok backlink alan site ilk sıralarda listeleniyordu ancak google daha iyi bir verim sunabilmek icin artık sadece backlink e değil beraberinde yuzlerce detayı da goz onunde bulunduruyor.
Yeni nesil SEO ile artık sitelerin iceriği de google sıralamasında en buyuk etkiyi eden faktorlerden biri. İceriği ne kadar seo uyumlu yazarsanız ust sıralarda listelenme şansınız daha yuksek olur. Ancak şunu unutmayın ; Google ziyaretciye fayda sağlayan siteleri ust sıralarda listeler ve eğer googleda ilk sıralarda bulunmak istiyorsanız amacınız googleı kandırmak değil ziyaretciye daha fazla fayda sağlamak olmalıdır. Google sizin sitenize giriş yapan ziyaretcilerin nasıl davrandığını , nerelere tıkladığını , sayfada kac saniye kaldığı gibi belkide yuzlerce detayı rahatlıkla inceleyebiliyor. Eğer sizin siteniz kullanıcıya verimli sonuc verebiliyorsa google bunu farkeder ve sitenizi daha ust sıralara cıkartır zaten.
Ama bu ben guzel yazıyorum faydalı yazıyorum tamam başka birşey yapmama gerek yok hadi google beni ilk sayfaya koysun demek değildir . Elbet te makaleyi faydalı yazarkende dikkat etmemiz gereken bazı unsurlar mevcuttur. Sonucta google bir yazılım ve listeleme yaparken icerikteki bazı detayları inceliyor , işte o detayları size bahsederek nasıl seo uyumlu makale yazılır onu sizlere oğreteceğim.
Başlık
Başlık anahtar kelime ile başlamalı
Başlık icerik ile alakalı olmalı
Başlık 66 karakterden daha kısa olmalı
URL Yapısı
Oluşturacağınız link yapısında anahtar kelimeniz bulunmalı
Ayrıca mutlaka URL Optimizasyonu başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederim.
Makale İcerisinde Başlık Etiketi Kullanımı
Makale başlığı H1 etiketi ile oluşturulmalı
Kritik anahtar kelimeler H2 etiketi ile belirtilmeli
Onemli anahtar kelimeler H3 ile belirtilmeli
Başlık etiketlerini kullanırken maximum seo etkisi alabilmek icin Heading Etiketleri ile Seo başlıklı makalemizi okumanızı oneririm.
Seo Dostu Resimler Kullanın
İcerik icerisinde kullanacağınız resimler mutlaka alt etiketine sahip olmalıdır.
Alt etiketi anahtar kelimeden oluşmalıdır.
Resimlere anahtar kelime ile başlık oluşturarak o kelimede de yukselme sağlanabilir.
WordPress kullananlar icin bu kuralları otomatik olarak gercekleştiren Resimlere alt etiketi verme eklentisi mevcut şiddetle tavsiye ediyorum.
İcerik Yazarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
İcerik oluştururken minumum 250 kelime ve ustu makaleler oluşturunuz.
Makale icerisinde kullanacağınız anahtar kelime sayısı %4′u gecmemelidir. Yani 100 kelimelik bir makale icin 4 anahtar kelime.
Kritik anahtar kelimeler iceriğin ilk 50 kelimesi arasında bulunmalıdır.
Anahtar kelimeler kalın , italik veya renkli yazılarak dikkat cekecek şeklinde belirtilmelidir.
Ozgun İcerik Yazın !
Google asla kopyala yapıştır icerikleri sevmez hatta bazı durumlarda siteleri cezalandırır. Googleda yukselmek icin tamamen sizin duşuncelerinizi barındıran kimseden alıntı olmayan ozgun icerikler yazın. Seo icin ozgun icerik yazmak belkide en buyuk onemli calışmalardan birisi olarak gozukuyor.
Ozgun İcerik Yazmanın Faydaları Nelerdir ? başlıklı konumuzu okumalısınız.
Seo hakkında daha fazla bilgi icin kaynak siteyi ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim
KAYNAK : http://emrekidir.com.tr/seo-dersleri/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir/