
Ahrefs Nedir? Ahrefs Nasıl Kullanılır?
Merhaba değerli arkadaşlar, sizlere bu yazımda web master arkadaşların olmazsa olmazı Ahrefs.Com'un Kullanımı nı anlatacağım. Kullanımına gecmeden once sizlere Ahrefs hakkında kısa bilgiler verelim. Ahrefs web sitenizin analiz raporlarını gosteren cok faydalı bir sitedir. Bir cok web master tarafından bilinse de tam olarak bilinmeyen bazı noktaları vardır. Bu noktarı gelin beraber aydınlatalım.
Ahrefs backlink aracı olarak bilinen basit ve kullanışlı bir sitedir. Aldığınız backlinklerin istatistiklerini gosterir ve sizlere seo calışmanızda doğru bir cizgide ilerlemenizi sağlar. Backlink seo işlemlerinin bel kemiği olduğu icin ahrefs sistemini iyi kullanan arkadaşlar başarıya en yakın olanlar olacaktır. Ahrefs uyelik ile calışan bir sitedir. Uyelik kademeleri vardır. Biz en duşuk uyeliği tercih ediyoruz. 2010 yılından beri faaliyet gosteren Ahrefs.Com'a uye olmak bizim ilk adımımızdır. Oncelikle linkte yıklayıp uye olalım.
https://www.ahrefs.com
Uye olmadan da sitemizin istatistiklerini gorebiliyoruz ancak kısıtlı ozellikler sunuyor ve sınırlı site sorgulama izni veriyor.
"Enter a Domain or Url to check backlinks (example.net)" yazan kısma web sitemizi http://www.siteadi.com şeklinde yazıyor ve "Try It For Free" butonuna tıklıyoruz. Ardından gelen pencerede sitemize ait backlink ve diğer istatistikler yer alacaktır.
Gelen pencerede ilk bolum bu şekilde oluyor. Anlatımımıza en ufak detayına kadar devam edelim.
Url rank; Alınan url'lere Ahrefs'in 100 uzerinden vermiş olduğu puandır. Ahrefs algoritmasında, 100 en yuksek puan olmak uzere, 1-100 arasında bir puan hesaplar. 0-30 Puan sevilmeyen URL demektir, 31-70 ortalama ve 71-100 cok populer olduğu anlamına gelmektedir.
Ahrefs Domain rank; Ahrefs'in domainimize 100 uzerinden vermiş olduğu puandır. Ahrefs algoritmasında, 100 en yuksek puan olmak uzere, 1-100 arasında bir puan hesaplar. 0-30 Puan sevilmeyen Domain demektir, 31-70 ortalama ve 71-100 cok populer olduğu anlamına gelmektedir.
Backlink; Tum link aldığı sitelerin sayfalarının sayısı demektir.
Referring Domains; Tum link aldığı sitelerin sayısı demektir.
Google Plus, Twitter, Facebook Like, Facebook Share butonlarını kısaca acıklayalım, Anasayfanın linkinin google plus da, twitter da ve facebook da kac kez paylaşılığını, facebook da kac kez beğenildiğini gosteren bolum.
Referring Pages: Bu kısımda link aldığımız sayfaların grafiksel ayrıltıları yer almaktadır. Aylık, gunluk veya yıllık olarak bu ayrıntıları goster diyebiliriz.
Sol kısımda: Link aldığımız kac tane site adresi var, bunlardan kacı .com .org. net .info vs... gosteriliyor.
Evet arkadaşlar! Biraz mause'mizi aşağıya doğru kaydırdığımızda ikinci bolumu goreceksiniz.
Bu kısım New Backlinks ve Lost Backlinks olarak ikiye ayrılıyor New Backlinks kazanılan yeni linkler, Lost Backlinks ise kazanılan linklerin kayıp sayısını belirtiyor. New Backlinksler mavi, Lost Backlinkler ise turuncu olarak gosteriliyor. Turkuaz-Beyaz Nofollow yani referans vermeyen siteler, Acık Turuncu-Beyaz Nofollow yani referans vermeyen siteleri gosteriyor.
Kazanılan Dofollow-Nofollow kaybedilen Dofollow-Nofollow linklerin tamamını grafiksel bir şekilde gosteren bolumumuzu de geciyoruz.
Bu kısımda bizlere link aldığımız sitelerin hangi ulkeye ait olduğunu gosteriyor.
Sol kısımda bulunan Top Referring TLDs kısmında bizlere link aldığımız sitelerin uzantılarını (.com, .net, .org vs...) veriyor. Anchors Cloud kısmında ise link aldığımız sitelerden hangi kelimeyle yuzde kac link aldığımızı gosteriyor. Siz değerli arkadaşlarımıza ufak bir ip ucum olsun link'inizi domaininizde bulunan bir kelimeden almanız, linkinizi www.sefagedik.org şeklinde site adı ile almanız, linklerinizi resimler ile almanız kısaca link ceşitliliği katmanız sizleri Google arama motorunda ust sıralara taşır. Ahrefs.Com'da sitenin en ustunde bulunan Seo Report ve Backlinks Report kısımları sizlere daha ayrıntılı bilgiler sunabilir, incelemenizde yarar olacaktır.
www.sefagedik.org'un sevgili takipcileri, bu yazımızda sizlere bir web master aracı olan Ahrefs.Com'u anlatmaya calıştık. Elimizden geldiğince bunu blog'umuza doktuk. Zaman ayırdığınız icin teşekkur ediyoruz.
KAYNAK: Ahrefs Nedir? Ahrefs Nasıl Kullanılır?