Merhaba arkadaşlar. Sizlere bu makalemizde Yeni web sitesi actım Seo nasıl yaparım ? nasıl ederim ? konuları adı altında bilgi vermeyi amaclıyoruz.
Sitenizi actığınız andan itibaren yapmanız gerekenler :
1-Sosyal Medya hesapları oluşturun
Her yeni sitenin daha doğrusu her yeni girişimin arkasında emin olabilirsiniz Sosyal Medya vardır. Sosyal Medyayı arkanıza aldığınız zaman gerisi gercekten corap sokuğu gibi gelecektir.
2-Sitenizi yansıtan logo tasarlayın tasarlatın
Bir web sitesini yansıtan en onemli kavramlardan birisi şuphesiz logosudur. Logonuz ne kadar ilgi cekici ve ilham verici olursa imajınızı o kadar iyi yansıtır.
3-Sitenize ozel slogan bulun
Bir web sitesi acınca en zor 2 kavram ortaya cıkıveriyor. Bunlardan birisi icerik uretmek ikincisi ise bir slogan bulmak. Bir slogan sitenin kalbidir. Kalbi ne kadar oz guven ile dolu olursa o kadar da ozgur olacaktır.
4-Sitenize ozel tasarım oluşturmak
Sitenize ozel tasarım oluşturmanızın her zaman faydası vardır. Faydası şoyle vardır : Ziyaretci sitenize girer ve tasarımı gorur. Gorur gormez site hakkında ki yargılarını uygulamaya başlar. Tasarımınız ne kadar kolay,anlaşılır ve sade olursa ziyaretci kazanma şansınız o kadar artacaktır.
Web tasarım dunyası karmaşıktır. Farklı tarayıcılar ile daha da karmaşık bir yerde iyi gorunuyor bir tasarım oluşturmak icin. Herhangi bir web tasarım ajansı ile calışmaya başlamadan once web siteniz icin olmazsa olmazlara bir goz atın. Bu sayede sizi dolandırmak isteyen sozde web tasarımcı arkadaşlar paranızı kaptırmamış olursunuz.
Tasarımlar acık olmalıdır
Bir site, ilk sayfadan ne hakkında olduğununu veyahut ne icin kurulduğunu ziyaretciye soylemelidir. Bir kişi bir siteyi ziyaret ettiği zaman site icerisinde kendini kaybede bilmeli ve uzun sureli kalabilmelidir. Bir tasarım acıkca soylemek gerekirse bir şirketin tum prestijini yansıtır. Tasarım ne kadar şirket ile uyumlu olursa prestiji o kadar yukselir.
Tasarımlar reklamlarla boğulmuş edilmemelidir
Reklamlar gunumuzde para kazanmak veyahut en azından maliyetlerinizi cıkartmanız icin gerekli olan şeydir. Ancak, icerikten cok reklam iceren bir web sitesi dikkat dağıtıcı olur ve sitenize bir daha uğramak istemezler. Eğer bir şirket web sitesi tasarlıyorsanız Sosyal medyayı etkin olarak kullanmanız son derece onemli o nedenle siteye girişte bir Pop-up reklamı oluşturabilir ve bu Pop-up icerisine Sosyal Medya iceriklerinizi yerleştirebilirsiniz.
Tasarımlar sitede gezinti icin kolay olmalıdır
Bir siteye girdiğinizde aramış olduğunuz ne ise anında bulabiliyorsanız ihtiyacınız olduğunda daha cok ziyaret edersiniz o siteyi. Orneğin, bir online satış mağazasını ele alalım. Biz bir bilgisayar satın almak isteyen muşteri olduğumuzu varsayalım. Siteye girer girmez ilk once yan menuleri inceler ve daha sonra aradığımı yan menulerde bulamaz isem arama kutucuğunu kullanırdım. Online satış sitelerinin coğunda ise fark ettiğiniz gibi yan menulerde ayrıntılı alt kategori oluştururlar.
Tasarımlar catışan renkler veya desenler olmamalıdır
Web sitesi dediğin tum renkleri birbirine uyumlu olarak ortaya cıkarılmış ve kullanıma sunulmuş olması gerekmektedir. Bir web sitesinde renk unsuru son derece onemlidir. Bir birine uyumlu renkler sayesinde tasarımın gorsel yonu ortaya cıkar.
Tasarımlar tum tarayıcılar ile calışmak gerekir
Eğer bir şirket icin web sitesi yaptıracaksanız kesinlikle tum tarayıcılarda calışması gerekmektedir. Cunku sitenize tek bir tarayıcı değil farklı tarayıcılardan da ziyaretci gelecektir. Orneğin hala gunumuzde İnternet Explorer kullanan kişiler mevcuttur.
Tasarımlar sayfadan sayfaya tutarlı olmalıdır
Tasarımda kullanmış olduğunuz sayfalar Css3 ile desteklenmelidir. Css3 ile destekli sayfalar sayesinde arama motoru sitenizi daha ust sıralara taşıayacaktır.
Sonuc: Kesinlikle yaptıracağınız web sitesini profesyonel kişilere yaptırmanızı tavsiye ederiz. Size hem geriye donuk sorunlar olduğunda destek de verebilir.
Reklam alımları Reklam satışları hakkında nasıl bir yol izlemeliyim ?
Aslında site acmak bile başlı başına cok zor bir şey. Neden diye sorarsanız ;
Oncelikle ilgi alaka gerektiriyor , her gun sevgi şefkat vereceksin sitene. Sadece bununla bitmiyor ozgun yazı gireceksin sitene. He birde kendi halinde buyusun istiyorsan para vermene gerek yok ama yok ben marka olacağım diyorsanız belirli bir ucreti cepten cıkarmanız lazım ama site ilk acılır acılmaz değil !
İşte en buyuk hatalardan birisi de bu yeni site acan kişilerin direk Backlink , Wiki , Tanıtım yazısı , Reklam almak gibi faktorlere sığınmaları.
Size tavsiyemiz oncelikle sitenize her gun ozgun icerik girmeniz. İcerik girmeniz derken sağdan soldan carpmak yerine ozgun yazı yazmanızın kesinlikle faydası olacaktır.
Ozgun yazı nedir ?
Ozgun yazı, yazıyı yazan kişinin aklındaki olay orgusu , yaşanmışlık , bilgi ve tecrubesini hic bir etken altında kalmadan yazması diyebiliriz. Ozgun yazı yazmak kolay değil kabul ediyorum fakat, kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız aklınızdaki duşunceleri dışarıya vurmayı oğrenmeniz gerekecek.
Kac tane gireyim peki ?
Bipixel.net adlı bir sitem vardı onceden. ilk acıldığı zamanlar da bana arkadaşlarım gunde 1-2 tane ozgun yazmamın yeterli olacağını soylediler. İlk zamanlar da ben de 1-2 tane yazı yazdım Bipixel.nete. Sonra dedim ki neden daha fazla ozgun yazmayım ? Neden daha azı ile yetineyim ? Bir şeyler başarmak ve bunu ben yaptım diyebilmek istiyorsanız affedersiniz ama elinizi taşın altına koymayı da bileceksiniz. Her gun daha fazlasını hedefleyeceksiniz ve daha fazlası icin mucadele edeceksiniz.
Mucadele etmem lazım dedim bende kendi kendime ve hemen işe koyuldum. Baktım bu konuda hic bir sitede yanıt yok. Deneme yanılma yontemine başvurmaya karar verdim. Deneme yanılma yontemimin başarılı olduğunu keşfedince direk gunde 5-6 tane ozgun icerik girmeye başladım. Emin olun kendinizi geliştirmek istiyorsanız oncelikle denemeyi ve kaybetmeyi bileceksiniz !
Baktım ki site daha hızlı index almaya başladı. Bende yazı sayısın da artışa gittim. Bipixel.nete bir kac tane gonullu yazar alımı yaptım. Ve sonucların olumlu yonde etkili olduğunu bir kez daha anlamış bulundum.
Sitemi acar acmaz Wiki calışması yaptırmalı mıyım ?
Size Kesinlikle onermiyoruz ! Neden hemen actığınız siteyi tanıtma ihtiyacı duyuyorsunuz ? Sitenizin ici bomboş iken sitenizin hic bir ozgunluğu yok iken tamemen Spama davetiye cıkartmak sizce ne derece doğru ?
Sitemizi actık daha icerik girmeden Wiki calışması yapmaya calışıyoruz. Neymiş efendim bedava wiki programı varmış ta hic bir şey olmazmış. Duzenli yaparsanız her şeyin faydasını gorursunuz illaki. Benim bu yolda izlediğim taktik fazla cop olmamış wiki sitelerini bulur ve max. gunde 10 tane wiki sitesine tanıtım yazımı yollarım. Tanıtım yazılarımın hepsi bir birinden farklı olur. Farklı olması da ayrıca yukselmeniz de cok buyuk etken olacaktır emin olabilirsiniz.
Bir site acarken genellikle ilk beklenilen olay direk şu oluyor : Ben direk sitemi acayım bana tum unlu siteler direk reklam verecek , paraya para demeyeceğim artık ! İşte bu yanlışa kapılıyor insan ilk başta. Bende kapılmadım diyemem. Bende kapıldım ve dersimi aldım. Sizde ders almasını bilmelisiniz. İnsan hayatta yaptığı hatalar sayesinde tecrube kazanıyor.
Peki ne zaman başlamalıyız reklam almaya veyahut sitemizi tanıtmaya ?
Size onerimiz şudur : Sitenizi actınız ozgun iceriğinizi girdiniz siteniz belli bir takipciye ulaştı ve En az 4 ay sure gectikten sonra sitenize wiki calışması yapmanız uygun olacaktır. Tabi hemen cop Wiki sitelere de yonelmeyin. Kaliteli Wiki sitelerine En az 300-400 Kelimelik ozgun yazınız ve en fazla 4 Link cıkışı ile tanıtım yazınızı Wiki yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Tanıtım yaparken onemli bir kac nokta vardır bunları kesinlikle adınız gibi ezberleyin.
Bu yontemler :
- Tanıtım yazınızı yayınladığınız siteyi dikkatli secin. Cop siteler,link cıkışı cok fazla olan siteler ve siteniz ile bağdaşmayan sitelerden uzak durun.
- Tanıtım yazınız kesinlikle ozgun olsun ve en az 300-400 kelimeden oluşsun. Ayrıca her tanıtım yaptığınız site icin farklı tanıtım yazıları kullanın.
- Tanıtım yazılarınıza sitenize ait olan kelime ile alakalı bir resim ekleyin.
Orneğin : Sitemizin konusununGenel Blogolduğunu varsayalım. O halde sitenizin logosunu da tanıtım yazınıza ekleyin ve logonun ismine logo.jpg veyahut logo.png yerine Genel-blog.png gibi isim verin.
Bu sayede sitenize resim araması yapan kişileri de yonlendirmiş olacaksınız.
Tamam Wiki 4 aydan sonra peki Backlink ?
İşte burada onemli olan 3 Faktor var.
1- Wiki tanıtımdaki gibi 4. aydan sonra tavsiye ediyoruz.
2- Alacağınız Backlinklerin kalitesi ve bazı değerleri ( Alexa ve Pagerank gibi )
değerlerine uygun Backlink almanız.
3- Siteniz ile aynı kategoride olan sitelerden Backlink almanız. Sizin sitenizin konusu Moda ise eğer ki Moda icerikli sitelerden Backlink almanız Google gozunde olumlu bir etki bırakacaktır. Kesinlikle bir anda 1000-2000 tane backlink alma hatasına duşmeyin. Siteniz boşu boşuna Spama duşmesin.
Peki ya Tanıtım yazısı almak istersek ?
Oncelikle Tanıtım Yazısı alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey Tanıtım Yazısı alacağınız sitenin kriterleri size uygun mu ?
Bunu kısaca acıklamak gerekirse : Tanıtım yazısı sattığınız site eğer Google firmasının gozunde kotu bir site ise bu site sizinde duşuşunuze neden olabilir. Bu nedenle biraz secici davranmanızı tavsiye ediyoruz.
Aynı şekilde diğer konularda olduğu gibi ozgun ve kaliteli bir Tanıtım Yazınız ile Google gozunde iyi yerlere gelmeniz kacınılmaz. Ha birde şunu soracaklar cıkacaktır : Tamam Oğuz abi iyi diyorsun da ben o kadar gundur ozgun yazıyorum sitede hic bir kıpırdanma yok neden ?
Sıralamalarda one gecmeniz icin 2 yol var arkadaşlar. Bu yollardan birincisi On page seo oteki ise Off page seo. Yani kısacası site ici seo ve site dışı seo.
Genellikle onceliği bu yazıda anlattığım gibi site ici seoya değilde site dışı seoya ağırlık veriyorlar. Oncelikle sitenizi optimize etmeniz gerekiyor. Yani sitenizi optimize etmekten kastımız şudur ;
Sitenizde gereksiz kodları kaldırın, Css dosyalarınızda gereksiz yere dosya cağırılan dosyaları temizleyin
Buyuk boyuttaki dosyaların boyutlarını ve yuklenme hızlarını duşurebildiğiniz kadar duşurmeye calışın
Ozellikle resimlerinizin boyutunu ve yuklenme hızını duşurmeniz size Google gozunde ayrıcalık sağlayacaktır.
Reklam almaya ne diyeceksin ?
He işte dananın kuyruğunun koptuğu yere geldik. Ben ilk Bipixel.net acıldığında 125×125 reklam alanlarımı karşılıklı yapmıştım. Yani banner reklamı karşılıklı olarak yapmakta fayda gordum fakat, karşılıklı reklam yaptığımız her site bizim kategoride yer alıyordu. Sizde ilk actığınızda bu şekilde yapmanızın hic bir zararı yoktur.
Tamam Oğuz buraya kadar anladım da hani hic eklenti yok mu ? Şoyle Google amcanın sevdiği ? kullanabileceğimiz hemde ucretsiz olsa tadından yenmez vallahi diyebileceğimiz ?
Var var olmaz olur mu hic .
Sitenizde kullanmanızı tavsiye ettiğim eklentiler :
1- Google XML Sitemaps : Bu eklenti sayesinde sitenizin index alma hızında buyuk bir artış meydana gelecektir. Bu da sizin sitenizin arama motorların da daha hızlı yukarı cıkmanızı sağlayacaktır.
İndirmek İcin Tıkla
2- All in One SEO Pack : Bu eklenti sayesinde sitenizin Seo ayarlarını yapabilirsiniz. Yani Ana sayfa başlığınızı , Hedef Kelimelerinizi ve Meta yani sitenizin acıklamasını ekleyebilirsiniz.
İndirmek İcin Tıkla
3- SEO Friendly Images : Turkcesi Seo dostu resimler anlamına gelen bu eklentimiz sayesinde gorsel aramalar ile sitenize ziyaretci gelmesini sağlayabilirsiniz.
İndirmek icin Tıkla
4- SEO SearchTerms Tagging 2 : Bu eklenti sitenizde yazmış olduğunuz yazıların icine arama moturu vasıtasıyla hangi kelimelerden yazınıza ulaşılmış olduğunu gostermeye yarayan bir Seo eklentisidir.
İndirmek icin Tıkla
Kalıcı Bağlantı Ayarları : Siteniz icin aslında en onemli puf nokta diyebileceğimiz bir ayardır Kalıcı bağlantı ayarları. WordPress sistemini ilk kurduğunuzda siteadresi.com/pg=10 gibi bir şekilde url almaktadır. Kalıcı bağlantı ayarlarına girip ( ayarlar/kalıcı bağlantılar ) http://photoshopturk.com/ornek-yazi/ gibi yani yazdığınız makalenin başlığının cıkması sizin icin Arama Motorları gozunde değer katacaktır.
Bir de dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta resimleri yuklerken resimlere vermiş olduğunuz isimlerdir.
Ayrıca kelimelerinizi analiz edin. İşte size analiz etmeniz icin harika bir program :
Kelimenizin detaylı bir raporunu mu istiyorsunuz ? Kelime duştu mu ? yukseldi mi ?
İşte bu program tam size gore Rank Tracker programını kullanarak belirlediğiniz kelimeleri yakından takip edebilirsiniz. Google, Bing, Yahoo ve MSN gibi arama motorlarında sıralamanızı takip etme imkanı sunan Rank Tracker bu kelimelerdeki yukseliş ve duşuşleri grafiksel olarak sunuyor. Ayrıca Rank Tracker ile hangi sırada olduğunuzu, hangi iceriğinizle bu sıraya geldiğinizi kolayca oğrenebilirsiniz.
Peki bu programın tam olarak yararı nedir ?
Rank Tracker Ozellikleri:
Otomatik olarak arama motoru sıralamaları denetler,
721 farklı arama motorunu destekler,
Arama sonuclarındaki yer değişikliklerini gorebilir,
Anahtar kelimenizin turevi 16 tane kelime onerebilir,
Sitenizi optimize etmek icin en iyi anahtar kelimelerini gosterebilir,
Rekabette olduğunuz en fazla 10 siteyi izleyebilir,
4 dakika icerisinde 500 anahtar kelime inceleyebilir,
Sınırsız domain, sayfa ve anahtar kelime girebilirsiniz.
Arama moturu dostu olan bu programı indirmek icin Tıklayın
Bir web siteniz var ve sitenize resimlerden de ziyaretci gelmesini istiyorsunuz oyle değil mi ?
Oncelikle yazınıza resim eklerken en buyuk sorunlardan birisi 312315151.jpg gibi isimler vermektir. Bu kesinlikle cok yanlış bir davranıştır ayrıca Googlenin gozunden de duşebilirsiniz.
Peki nasıl yapmam lazım ?
Eklediğiniz resime konunuz ile alakalı bir isim verin.
Orneğin : xx oyunu cıktı diye bir makaleniz varsa resimin adınıda xxoyun.jpg, png adı altında eklemenizin, Seo acısından buyuk bir yararı olacaktır.
Bu sayede sitenize Resim aramalarından da ziyaretcilerin gelmesini sağlayacaksınız.
Bir takipciyi 8 saniyede kazandığınız biliyor musunuz ?
Daha onceki sitemde yazmış olduğum bir makalemden alıntı yapacağım bu yerde.
Rakibinize bir tık uzaklıkta olduğunuz bircok SEO uzmanı tarafından soyleniyor. Yani ilk izlenim cok onemlidir. Web siteniz icin takipci kazanmak sadece 8 saniye suruyormuş biliyor musunuz ?
Bir ziyaretci web sitenize gelir. Birkac saniye icinde karar verme noktasına ulaşacaktır.
SANIYE 1
Web siteniz calışmalıdır. Yapım aşamasında cok site gorduk. Ayrıca, web sitenizin bilinen tum tarayıcılar ile uyumlu olmalıdır (IE, Chrome, Firefox, Safari) ve ziyaretcinin bir şey talep etmemelidir. Orneğin Bu web sitesi Flash Playerın duzgun calışması gerekiyor. Onlar bu mesajı gorduğunde ziyaretcilerin coğu siteden cıkış yapar.
2-3 SANIYE
Ziyaretciler ana sayfanızın başlığını okur.
Ziyaretci başlığı okumak ister ve hangi siteye girdiğini anlamak.
Kabul Edilemez başlıklar:
Anasayfa
Web sitemize hoşgeldiniz
Başlıksız başlığı
Web sitenizinde bilgilendirici bir başlık varsa o da ziyaretcilerin web sitesinde 3 saniyeden fazla kalmasına olanak sağlayacaktır.
4-5 SANIYE
Kat ustunde gazetelerde kullanılan bir terimdir. Bir gazetenin ilk sayfasının ust alandır.Genellikle bu bolumdeki okuyucunun ilgisini kazanacaktır en onemli haber.
Web uzerinde kullanıcının aşağı kaydırmak zorunda kalmadan gorebilirsiniz ust kısmıdır.
Bu bolumde aşağıdaki kacınmalısınız:
Şirketin Mudurunden Mesaj
Şirket tarihcesi
Sizin resiminiz!
6-8 saniye
ziyaretcinin başlığı okumak bolumundeki kat yukarıda gordum ve şimdi ilgisini kazanmıştır.Şimdi web sitenize onu karşılamak gerekir. O hızla Ne istediğini bulmak gerekir.
Ornekler:
Bir otel web siteniz varsa ziyaretci formu doldurmak icin kolay bir iletişim mumkun olmalıdır.
Eğer e-mağaza varsa, ziyaretcinin bulmak ve o kolayca ve hızlı bir şekilde ne istediğini satın almak mumkun olmalıdır.
Eğer indirmek icin bir program varsa, ziyaretcinin ana sayfasından indirmek mumkun olmalıdır.
Bircok calışma, ilk izlenim bir web sitesi icin en onemli olduğunu gostermiştir. Tasarım onemli bir rol oynar ama aynı zamanda yukarıda ayrıntıları ile dikkatli olmalıdır. Web sitenizin ziyaretcileri istediklerini karşılıyor mu ?anlamak icin kolay bir yol var. Web sitenize girin ve arama yapın. Ziyaretci olsanız nasıl arama yapardınız ? aynı şekilde arama yapın. Eğer aradıklarınızı bulabiliyorsanız ne mutlu size .
Sadece bu kadar mı ? Tabi kide hayır. Siteniz icin hosting secmenin de Seoya yararı olduğunu biliyor musunuz?
Bir web sitesi icin genellikle gozden kacan bir ozellik olan web barındırma bir web sitesi icin onemli ozelliklerinden biridir. Kullanılabilir web barındıran bircok turu vardır: Bedava, Paylaşılan, VPS, Dedicated sunucular vb. Bir acemi olarak, bazen yanlış bir karar gelecekte kotu zamanlar yaşatabilir.
Bu makalemizde sizlere hosting secerken dikkat etmeniz gerekenleri aktarmaya calışacağız.
Photoshopturk.com olarak aramalarda one cıkmayı bizde istiyoruz. Peki ya Hostinginiz size izin verecek mi ?
Herkes desteği ve host itibarını dikkate almanın onemli bir faktor olduğunu bilir. Sizin kendinize soracağınız soru şu olmalı
Ben nasıl bir hosting istiyorum ?
Ucretsiz WordPress Hosting
Baştan soyleyelim size eğer iyi bir projeniz var ise ve bu proje size gelir getirecekse kesinlikle Ucretsiz WordPress Hostingi onermiyorum.
Bir forumda ya da forum benzeri sitelerde karşılaşırsınız ya şans bu muhtemelen size de denk gelmiştir 5 TLye Vps Hosting sizce bu adamlar bu kadar aptal mı ? Genellikle hic bedava olmaz sitede kendi banner reklamları koymak zorundasın der size ve oyle verir hosting hizmetini.Bazı sitenizin altbilgisinde bir metin bağlantı koymak istiyoruz.
Bu millet bu banner reklam ya da kar ile birlikte boş alan maliyetini ortbas etmek icin metin bağlantısı satacak. Reklamlar kenara bir ucretsiz host sahip buyuk dezavantajı onlar guvenilmez olmasıdır. Bu kişi bu hizmeti sunan duracak zaman asla bilemezsiniz.Onlara hic guvenmeyiniz.
Paylaşılan WordPress Hosting
Paylaşılan WordPress Hosting WordPress yeni başlayanlar tarafından kullanılan hostingin en populer turudur. Bu bugune kadar en uygun fiyatlı ve doğrusunu yeni kullanıcılar icin iyi bir başlangıc noktasıdır. Sitelerin bir suru bir buyuk sunucu paylaştıkları Paylaşılan barındırma.
Aynı sunucu uzerinde birden fazla site sahip olarak, o ana cok uygun bir hızda hizmet sunmak icin izin verir. Sınırsız diye bir şey yoktur. O sınırsız diyor olsa da, hala kullanım kısıtlamaları vardır. Sitenize onemli sunucu yukunu almak icin başlar, onlar kibarca Hesabınızı yukseltmek icin zorlar.
Bu eylemi yoksa, bu aynı sunucuda barındırılan diğer sitelerin genel performansı uzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Bu geleneksel bilgelik geri alır. İşletmeniz buyudukce, boylece genel maliyet olacak.
WordPress VPS Hosting
Virtual Private Server (VPS) bir sanal makine anlamına gelir. Bu bireysel muşteri ihtiyacına saygı ile birden cok sunucu bir fiziksel sunucu bilgisayar bolumleme bir yontemdir. Ayrı bir fiziksel bilgisayarın gizliliği vardır ve belirli bir sunucu yazılımları calıştırmak icin yapılandırılabilir.
Genellikle geliştiriciler, orta duzey kullanıcılar ve orta olcekli blogcular kendi web siteleri buyutmek icin VPS kullanmaktadır. Eğer herhangi bir teknik bilgiye sahip değilseniz, size bir satın emin olmak gerekir yonetilen VPS. Bu sağlayıcı barındırma tum sistem yukseltmeleri yonetir anlamına gelir, ve onlar gerekirse size yardımcı olmak icin kullanılabilir.
Sizin istemiş olduğunuz tur hangisi ?
Burada makalemizin sonuna geldik sizlere bu makalemizde Yeni web sitesi actım Seo ? konusu altında bilgi vermeye calıştık. Şunu unutmayın arkadaşlar başarmak istedikten sonra her şeyin ustesinden gelebilirsiniz. Geniş bir anlatım yapmak istedim . Bu anlatım sayesinde kafanıza takılan her turlu kotu bilgiden arınacağınızı duşunuyorum . Yukarıda yazmış olduğum her yazı şahsıma ait yazılardır bilginiz olsun .
Not: sadece kendi bilgi hazinem ile yazdım arkadaşlar . İyi ve Kotu her turlu yorumunuza acığım .