Son zamanlarda muthiş bir kavram turedi; Adı: SEOcu! Bu nasıl bir şeydir; Sutcu, Sucu, Tupcu gibi midir? Biz ilkokuldayken aramızda cocukca geyikler yapardık sizin eve sutcu girmiş gibi; şimdiki nesilde kendi arasında sizin eve SEOcu girmiş mi diyor? Cocuğa oğretmeni sorduğunda Baban ne iş yapıyor evladım? diye cocuk benim babam SEOcu mu diyor? SEOcu diye bir şey mi olur arkadaş. Search Engine Optimization Cu! SEO Nedir? Hani Arama Motoru Optimizasyonu idi? O zaman Arama Motoru Optimizasyoncusu mu SEOcu demek?
Ben soyleyeyim SEOcu ne demek? Oğlum senden hicbir şey olmaz diyen ebeveynlerin cocuklarının kurtuluşudur, SEOcu demek.
- Saatlerdir bilgisayar başındasın senden Adam olmaz!
+ Anne Ben SEOcu Oldum!
Gulmeyin hemen. Googlede bir aratın SEOcu diye. Kac tane domain cıkacak karşınıza. SEOSEOcu nokta kom diye domain var. SEOSEOcu artık SEOyu yemiş bitirmiş, onun bir ust seviyesine erişmiş manyak anlamına geliyor. Biz yıllardır SEO nedir onu cozemezken; adam SEOcu olmuş kesmemiş, bir de uzerine SEOSEOcusu olmuş haberimiz yok.
Ben hic anlam veremedim SEOcu arkadaşlara. Kendilerine gulmuyorlar mı? O domaini alıp icerisine kendince, sozde SEO makaleleri yazarken hic utanmıyorlar mı? O yazdıkları makaleyi kazara biri okurda, gider sitesinde yapar korkusuyla vicdan azabı cekmiyorlar mı? Ya da nasıl inandırıyorlar kendilerini ben SEOcu diye bir site acayım, onu SEOda 1. yapayım. Sonra Turkiyenin en buyuk firmaları gelsin. Al sana aylık 20.000 $ maaş, bundan sonra bizim SEOcumuz sen ol desin. Budur buyuk ihtimalle amacları. Yani bir adam neden SEO sitesi acar ki yoksa? Ama komik! Yaptığınız iş komik, kendinize bulduğunuz isim komik. Bilmediğiniz halde yapmaya calıştığınız şey komik! Durun bir anımı anlatayım da daha fazla gulun.
SEO makaleleri yayınlayan ama sadece SEO makaleleri yayınlayan bir site buldum. Yalan yanlış yazıyor sağdan soldan ne gorurse. Sitenin backlinklerine baktım. Onlarda yalan yanlış, aynı makaleleri gibi. Dedim şuna bir yorum yazayım. Aynen şoyle; muthiş bir makale hocam, cok işime yaradı ellerinize sağlık yorumdaki site adresi kutucuğuna da PR4 bir Blog sitemin adresini yazdım. Bir gun sonra aynı yazıya girdim baktım, yorumuma cevap yazmış. Yorum aynen boyle, teşekkur ederim sizlere bir şeyler katmak, oğretmek beni mutlu ediyor Yahu hem dunya ile alakan yok, hem SEOnun Ssi ile alakan yok, bir de dunyanın en yuzsuz insanından daha yuzsuzsun. Bari sitene yorum yapanların sitelerine bak bir şeyler oğren. Senin sahip olduğun tum sitelerin PRlerini toplasak 4 eder mi sence? Eeee madem etmez bu yuzsuzluk, bu şuursuzluk ne diye?
İşte SEOcu denilen arkadaşların genel durumu bundan ibaret. İcler acısı ama gercek. Ancak ben artık bu insanlara kızmıyorum. Sadece vakitlerini bu şekilde heba ettikleri icin uzuluyorum. O siteye yazacakları yazı, bilmeden yaptıkları SEO uygulamaları sonucu kaybettikleri zaman ile oturup bilgisayar başında adam akıllı bir program oğrenseler ve WebMaster forumlarında bu oğrendikleri programlarla cok kaliteli olmasa da logo, baner, manşet fotoğrafları falan hazırlasalar Daha iyi olmaz mı? Hem emeklerinin karşılıklarını almış olurlar, hem de en azından bir işe yaramış ve interneti bu şekilde cope cevirmemiş olurlar.
Ben insanların bir şey yapmasını baltalamak istemiyorum. Hatta diğer arkadaşlar gibi, internetle boşuna uğraşmayın da demiyorum. Uğraşın, kafa patlatın. Blog siteleri acın. İnternetten veya internetin bizlere getirdiklerinden para kazanın. Hatta işiniz bu olsun. Ama hangi işi yapmayı kafanıza koyduysanız, onu once adam gibi oğrenin. O konu hakkında diğer insanlardan cok daha fazla bilgi sahibi olun. Ondan sonra o işi yapmaya kalkın. 3 gun WebMaster forumlarında takılıp, 4. gun SEO sitesi acmayın!
SEOcu diye bir şey yoktur! Hatta SEO hocası, SEO oğretmeni diye de bir şey yoktur. Google gibi duşunebilen. Onun ne istediğini ve hangi amaca hizmet ettiğini kavrayıp, onun istediklerini ona verebilen beyinler vardır. Bunların adı da SEOcu değildir. SEO Uzmanıdır. Cunku SEO denilen şey oyle birkac WebMaster forumu okuyarak oğrenilmez. Hatta hicbir zaman tam anlamıyla oğrenilmez. Ongoruler ve deneyimlerle zaman icerisinde geliştirilir. Olaya odaklanılırsa belirli bir surecten sonra edinilen tecrubeler, kaynaklar ve arşivler genişler. Yapılan hatalardan ders cıkaran bir beyin, yılmayan hırslı bir bunye ve algoritmik olarak duşunebilen bir zeka; Googleye yoğunlaşır ve uzerine uzun yıllar kafa patlatırsa SEO uzmanı olur. O da SEO hakkında her şeyi bildiğinden değil, diğer kişilere gore daha cok şey bildiğinden olur.
Siz siz olun sakın bu tarz insanların dediklerine, yazdıklarına inanmayın. Zaten makalemde anlattığım ve kendilerini SEOcu diye tanıtan insanlar belirli bir zaman sonra yok olacaklardır. Neden? Cunku amacları belli ve o amaclara ulaşamayınca sıkılıp, Anne ben artık SEOcu değilim diyeceklerdir. Her zaman doğruyu soyleyen Anneler ise, oğlum senden Adam olmaz demeye devam edecekler.
Cok sevdiğim bir soz var. Bu yazımın sonunda durmasını istedim. Herkes Bildiği İşi Yapsın!
http://www.webtirgit.com/anne-ben-seocu-oldum/