Merhaba değerli WebtirGit okurları; bugun sizler icin webmaster forumlarında web siteleri ve algoritmalar uzerine yapılan yorumlar sonucu yazmaya karar verdiğim, PageRank konusu hakkındaki yorumlarımı aktaracağım. Oncelikle meşhur SEO ustatlarımıza gore PageRank manipule edilen, SEO’da hicbir işe yaramayan, gereksiz, onemsiz bir değer. Zaten boyle diyen adam; Google’nin o değeri manipule edildiğini bildiği halde neden hala algoritması icerisinde tuttuğunu anlayacak kapasite de değildir. Bende PageRank hakkında diyorum ki; “PageRank size web sitenizden kazandığınız parayı ve bir sonraki aşamada ne kadar kazanacağınızı soyleyen tek sistemdir.”

Peki nasıl? Onu aşağıda anlatacağım işte!

İlk olarak bu manipule kısmını bir kenara bırakalım. Boyle şeylerle işimiz yok bizim. Doğal yollardan alınan backlink, ozgun ve nitelikli icerik, SEO ve SMO calışmalarının tamamı sonucunda Google’nin web sitenize verdiği PageRank değeri neyin olcusudur onu anlatayım.

PageRank Değeri Onem Tablosu:

PageRank 1 – 2 Değeri: İşten az bucuk anlıyorsun. Zırnık para kazanamazsın.
PageRank 3 – 4 Değeri: İşi biliyorsun, binlerce hitin var. Sigara paranı zar zor cıkartırsın. Harcadığın emek ise paha bicilemeyecek duzeydedir.
PageRank 5 – 6 Değeri: Para kazanıyorsun, editorlerin var, ofisin var, freelance personelin var. Hayallerin buyuk. Artık Blog kesmiyor, sen portal istiyorsun.
PageRank 7 – 8 Değeri: Paranın bir yerine sağlı sollu koydun gectin. Binlerce webmaster ve SEO uzmanının gelmek istediği noktadasın. İnsanların hayallerini susluyorsun.
PageRank 9 – 10 Değeri: Bu dunya ile işin kalmadı. Artık dunyanın sahibi olduğunu duşunuyorsun. Ay’a ne zaman uydu yollayayım, bir ara Saturn’e gezmeye gideyim gibi deli sorular aklını karıştırıyor.
Şimdi bu değerleri bir duşunun. WebtirGit’in okur kitlesinin sadece WebMaster ve SEO işleri ile ilgilenen şahıslar olduğunu duşunursek. Bircoğunuzun iyi kotu web sitesi var. Hatta bazılarınızın 10’ar 15’er tane var. Aranız da PageRank’ı manipule edilmeden, heklink yemeden PR 5 veya 6 olan web sitesi sahibi var mı?

İşte bu noktada PageRank Para Eder mi başlığını uygun gordum ve sorunun cevabını veriyorum. “Eder hem de Bal gibi eder, uzerine de benim diyen web sitelerinin Alayına Gider!”

PageRank 3 – 4 değeri bana gore bir sınırdır. Bu sınırdan bir ustte gecmek ise; sabır, azim, sure, finansal yeterlilik, hırs, mucadele gibi bircok meşakkat gerektiren işin tamamını kapsamaktadır. Eğer bu sureci yılmadan ve hevesinizi kırmadan atlatabilirseniz; web sitenizin sahip olduğu PageRank 5 – 6 değeri artık sizlerin web dunyasına, şahıs olarak değil kurumsal firmanız ile acılma doneminizdir.

Şimdi bu yazıyı okuduktan sonra yukarıda PageRank değeri ile verdiğim tabloyu baştan bir inceleyin. Ardından iyi paralar kazandığını bildiğiniz web sitelerini gezin, PageRank değerlerine bakın. Bana hak vereceksiniz. Vermezseniz de cok onemli değil ama.

Bir onceki yazımda şuna, buna, ona hatta bir daha buna link vereyim de SEO uzmanı olayım. CIzzzzzz!

Saygılar…

webtirgit