Sandbox webmasterların korkulu ruyası diyebiliriz.Bir anda verdiğiniz tum emeklerin cope gitmesini oturup seyretmek yerine aşağıdaki puf noktaları deneyerek sitenizi eski konumuna getirebilirsiniz veya Google yonergelerini takip ederek sırasıyla uygulayabilirsiniz, dikkat edilerek yapılması gereken bir surectir sandbox cıkış calışmaları.
Sandbox vakaları bu aralar ozellikle Googlenin yapmış olduğu guncelleştirmeden sonra ciddi bir artış gosterdi, bunun başlıca nedenleri ise şunlardır;
- Sitenizi Kopya İcerikle Doldurmak
- Spam Sitelerden Link Almak
- Spam Sitelerden Tanıtım Yazıları Almak
- Bilincsizce Siteyi Pingletmek
ve bunlar gibi bircok sebeblerden dolayı siteniz olumsuz yonden etkilenmektedir.
Peki siteniz sandboxa girdi ne yapmalısınız?
İlk once sitede bulunan kopya icerikleri ozgun bir icerik haline getirmek.
Satın almış olduğumuz linklerin bulunduğu sitenin filtre veya sandboxda olup olmadığını anlamak.Eğer link aldığınız site sandbox vs. gibi risk mevcutsa linki kaldırmak.
Son zamanlarda sık yapılan spam sitelerden ucuz fiyatlara tanıtım yazıları alınması.Bu gibi davranışlar sitenizin faydasından ziyade zararınadır.
Link ve tanıtım yazısı alımları yapıyorsanız ara verin.
Bu gibi hataları giderdikten sonra Google Webmaster Araclarından sitenizin tekrar incelenemesi icin talepde bulunun ve 2 3 hafta beklemeyin (bu bekleme aşamasında siteyi boşlamayın, ozgun icerik eklemeye devam edin).
NOT: Bunların hepsini yaptınız ve siteniz halen SANDBOX etkisinden kurtulamadı ise 301 Yonlendirme yaparak 1 2 gun beklemede kalınız ve sitenizi eski konumuna getiriniz.
HTTP 301 Yonlendirme Kodu (.htaccess)
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
rewritecond % ^siteurl.com [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.siteurl.com/$1 [r=301,nc]
king seo