Google Chrome eklentileri ya da uzantıları diye ifade ettiğimiz Chrome tarayıcısına eklenen uygulamalar artık SEO ve web acısından vazgecilmez hale geldi. Moz.com'da gorduğum bir makaledeki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. iyinet.com uyeleri olarak bundan boyle tum interneti tarayıp, faydalı gorduğumuz ne varsa Turk ziyaretcilerin hizmetine sunmak istiyorum.
SEO acısından onemli ve webmasterler icin de kolaylık sağlayabilecek onemli 10 Google Chrome eklentisi şoyle:
1. MozBar
SEOmoz, bu yuzden listenin başında olmasını bekleyebilirsiniz. Pro versiyonunu kulanmak istemeyenler icin bu eklenti iş gorebilecek kadar işlevsel. Ben de kendi blog sayfam icin SEO moz eklentisini kullanıyorum.
2. SEO Site Aracları
SEO Site Aracları, SEO bilgilerinin herşey dahil bir guc merkezidir. 6 ana bolumden oluşmaktadır:
Backlink Verileri Sayfa Oğeleri Sosyal medya değerleri Sayfa Terimleri / Aracları Sunucu / Etki Alanı Bilgisi Oneriler Eşsiz ozellik ve geliştirmelerden bazıları, Google aramada etki alanlarınızı, Google web yoneticisi araclarındaki trend verilerini ve Google Analytics ’teki Sosyal Medya istatistiklerini vurgulamayı icerir. MOZbar'a yakın bir saniye, bu arac mutlak bir zorunluluktur.
3. Herhangi Bir Yere Not
Bu araca ilk haber veren ben miyim bilemiyorum. Ancak Chrome'dan nefret etseniz bile, bu arac her şeyi buna değer kılar. Basit, basit, ama calışma şeklimi tamamen değiştirdi . Adından da anlaşılacağı gibi bir not bırakabilirsiniz ... bu doğru, her yerde. Herhangi bir sayfada, herhangi bir sitede ... bırakın ... tarayıcınızı kapatın ve 2 gun sonra tekrar gelin. Sadece ana sayfamda yeni anahtar kelimelerle hedeflemek istediğim bir not bıraktım ve Fantasy Football sayfamda bırakmam gereken tum oyuncularla bir not bıraktım
4. Firebug
Kodunuzu veya rakip kodunuzu kullanarak aşağı ve kirli. Sıralamanızı artırabilecek tweaks ve etiketleri bulabileceksiniz. Yeni başlayanlar icin değil, OKB uzmanı icin mutlak bir zorunluluktur.
5. IE Sekmesi
Firefox ’tan bir başka adres olan IE Sekmesi, IE kullanıyormuşsunuz gibi internette gezinmenizi sağlar. Sayfa uzantısını onaylamak, sıralamayı iki kez kontrol etmek veya Chrome'un bir sayfa yuklemeyle ilgili sorunu varsa, bu uzantıyı gunde en az iki kez kullanıyorum.
6. SEO SERP
Bu aracı biraz buggy buldum. Ancak, işe yararlık var ve yakında sorunları cozeceklerinden eminim. Temel olarak yaptığı şey, arama sıralamanızı terim başına kontrol etmenizi sağlar. Cabuk ve basit, zaman zaman kontrol rutbesine bağımlı olan bizler icin kesinlikle zaman kazandırıyor.
7. Goo.gl URL Kısaltıcı
Anında URL'leri kısaltın, tarihe ekleyin, sosyal medya ile butunleştirin ... bunu daha fazla acıklamam gerekiyor mu? Bu bir zaman tasarrufu.
8. Ekran Yakalama (Google tarafından)
Artık CTRL + ALT + PRTSCN, Google tarafından sunulan bu basit arac, istediğiniz sayfanın bolumunu vurgulamanızı, gorunur alanı vurgulamanızı veya tum sayfayı vurgulamanızı sağlar (bunu PRTSCN ile yapamam - bildiğim gibi). Siz sectikten sonra, not verin, vurgulayın, işaretleyin, istediğiniz şekilde işaretleyin ve sonra kırık bağlantıyı veya yanlış yazılmış anahtar kelimeyi bulamayan tembel iş arkadaşınıza e-postayla gonderin. Onları tokatlamak gibi ... kibarca.
9. Google Reader
Kabul edelim, SEO icin bir suru bilgi var, oldukca dinamik bir endustri ve icinde kalmak icin oyununuzun başında olmanız gerekiyor. Google okuyucu onemli bir aractır
10. Odaklanmış Kal (Stay Focusd)
Fantasy Football'da Randy Moss'la kimin takas edeceğini bulmak icin 3 saat harcadın mı? Hayır, ben de değil ... bu kucuk arac her şeye rağmen yardımcı olacak. Bağlantı kurmanıza geri donun, analitiklerinize geri donun ve StayFocused. Tamam, durustluk zamanı ... Bu aracı devre dışı bıraktım ... ama yapmamalısın, harika ve duşunduğunden daha iyi calışıyor.
Şu anda bildiğiniz gibi eminim ki orada bir suru arac var ve Chrome ve uzantıları bunlardan sadece bir tanesiyken, denemeye değer olduklarını duşunuyorum ... ve hayır ... Bilmiyorum. Google icin calış. Tavsiyelerinizi de duymak isterim.