Merhaba değerli arkadaşlar, bircok webmaster forumlarında ve ozel olarak acılan sitelerde dizin kayıt satışları vs. yapılmaktadır.
Bu konu hakkında pek bi bilgisi olmayanlar icin konuyu birde ben anlatayım dedim. Oncelikle şunu belirtmeliyim ki dizin denildiğinde akla ilk olarak dmoz.org gelmektedir.
Dmoz.ORG a siteyi kayıt ettirmek cok zordur. Sitenizin varsa uygun kategoriye uygun başlık ve acıklama ile eklemelisiniz. Eğer kategori editoru uygun gorurse sitenizi onaylar ve bu dizin in faydaları cok fazladır.
Dmoz google pagerank değerinden tutunda google arama sonuclarındaki sıralamanıza kadar her konuda etki eder. Peki ya diğer dizinler ? onlarda aynı etkiyi gosterirler mi ? Neyse konuyu başından toparlayalım.
Dizin Nedir ?
Dizin e internet rehberi demek doğru bir terim olacaktır. Cunku dizinlerde ayrı ayrı kategorilerde listelenmiş siteler bulunmaktadır. Ornek olarak vermek gerekirse haber siteleri keşfetmek istiyorsunuz ve nasıl bulabileceğinizi bilmiyorsunuz. Hemen bir dizin e girip haber kategorisinden siteleri gorebilirsiniz.
Tabi gunumuzde pek cok dizin var ve bunların bircoğu takip edilmeyen cop siteler haline donuşmuştur. Bunlarında kalitelilerini bulmak gerekir.
Dizinlerin faydaları ?
Dmoz dan yola cıkacak olursak google pagerank değerinizden sıralamalarda yukselmenize kadar her konuda faydası olacağını belirtmiştim. Tam olarak bir fayda sıralaması yapacak olursak sıralam şoyle olacaktır ;
Dofollow bir dizin ise google pagerank değerine etkisi olacaktır.
Google sıralamalarında ust sayfalarda yer almanızda katkısı olacaktır.
Nofollow link verse dahi alexa backlink olarak gorulme ihtimali olduğundan alexa nızın değerleneceği aşikardır.
Google İndex hızınızın artmasında katkısı olacaktır.
Ziyaretci arttırma (eğer dizin guncel ve ziyaretcisi var ise)
Dizinlere sitenizi kaydederken uygun kategoriye, uygun anahtar kelime ve acıklamayla ozenle eklemeniz cok daha faydalı olacaktır.
Dizinlerden backlink aldığınızdan backlink ile aynı faydaları sağlayacaktır. Burda muhim olan dizin in dofollow link cıkışı vermesidir.
seolotik