Tek sayfa siteler coğu zaman bir urun veya hizmet tanıtma amaclı kullanılırlar, icerik ağırlıklı olarak yaprak sayfada olduğu icin SEO imkanları da diğer sitelere nazaran kısıtlıdır.
Tek Sayfa Sitelere Nasıl SEO Yapılır?
Bu sorunun cevabını adım adım işleyebiliriz. İlk adımda Anahtar Kelime belirlemenizi tavsiye ediyorum, daha sonra bu anahtar kelimeyi H1, H2, H3 Etiketlerine ve de iceriğe uygun bir şekilde yerleştirmelisiniz. İceriğin yanı sıra, Anahtar Kelimeyi kullanacaığımız diğer unsurlar ise; Title, Description, Heading Tag ve Resim Alt Etiketleridir.
Bağlantı (URL) Yapısı da anahtar kelimeler kadar onemli bir diğer unsurdur, SEO Dostu Link Yapısı kullanılmalı ve aralarda tire (-) kullanılmalıdır. Eğer site wordpress ise kategori oneki kaldırılmalıdır.
Site ici SEO'da yapabileceklerimiz kısıtlı olduğu icin normalden daha cok backlink alımı yapmanız, yani siteyi dışarıdan desteklemeniz gerekecek.
Hız Optimizasyonu, bu konu da Google'un onemli SEO kriterlerinden biri olduğu icin ve yapabileceklerimiz kısıtlı olduğu icin mutlaka en erken surede yapılması elzemdir.