Makale yazma konusunda iyinet uzerinde yuzlerce bilgilendirici yazı bulunmaktadır. Ben burada makale hakkında teknik bilgi vermeyeceğim. Benim uzerinde durmak istediğim konu makale yazma işi olacaktır. Malum son zamanlarda makale yazarak gecimini sağlayan bir sektor oluştu. Makale yazma sektorune adım atmak isteyenlere yol gostermesi mahiyetinde duşulmuştur. İyinet ailesinin değerli "makale yazarı" etiketine sahip arkadaşların da goruş ve katkılarıyla bu konuyu acmak istedim.
Makale yazmak zor bir iş midir ?
Makale yazmak aslında zor bir iş değildir. Bazı teknik kuralları oğrendikten sonra, tecrube edinmek gerekiyor. Her işte olduğu gibi makale yazma işinde de mutlaka tecrube gerekiyor. Ne kadar cok tecrube edinirseniz o kadar daha iyi yazarsınız. Tecrubeniz arttıkca makale yazma işi kolaylaşacaktır.
İlk makale yazmaya başladığınızda biraz zorlanabilirsiniz. Lakin zamanla bu işe alışacaksınız ve yazmadan yerinizde duramayacak hale geleceksiniz. Onemli olan bu işi severek yapmanızdır. İnsan sevmediği bir işten cabuk sıkılır. Eğer bu işi severek yaparsanız hem cok başarılı olursunuz hem de bu işten iyi paralar kazanabilirsiniz.
Geleceğin onemli mesleklerinden biri haline gelmeye başlayan makale yazarlığı, gun gectikce daha populer hale gelmeye başlamıştır. Makale yazma işini geliştirdikten sonra dilerseniz kendi blogunuzu kurarak orada makale yazma işine devam edebilirsiniz. Kendi blogunuzda ozgurce yazarak ciddi gelirler elde edebilirsiniz.
Makale yazmaya forum sitelerinden başlayabilirsiniz. Hem forum sitelerinde yardım isteyerek deneyimli yazarlardan faydalanabilirsiniz. Kendinizi iyice yetiştirdikten sonra artık bu işi belirli bir programa oturtarak duzenli para kazanabilirsiniz.
Kısaca ozetlemek gerekirse, makale yazmak zor bir iş değildir. Lakin bu işi severek yapanlar icin zor değildir. Bu konuda değerli, makale yazarı arkadaşlarında yorum bolumunde destek olmalarını temenni ediyorum. Herkese iyi forumlar.