En iyi makaleyi yazmak icin caba mı gosteriyorsunuz ? Tebrikler, bu cabanız boşa gitmeyecektir. Şimdi 6 kolay adımda makale nasıl yazılır ?

İşte detaylar:

En iyi makale nasıl yazılır ?

1. ADIM: KONUNUZU SECİN.
En az bir veya iki hafta boyunca iyi bir konu secmeye odaklanın. Konunuz genişse, daraltın. Evinizi nasıl dekore edeceğinizi yazmak yerine, evinizi ulke tarzında nasıl şık bir şekilde dekore edeceğinizi anlatmayı deneyin. Bu daha spesifik ve başa cıkması daha kolay bir yoldur.

Sonra aklınıza gelebilecek her şeyi iceren kaba bir taslak yazın. Rahatlayın, analitik olmaktan kacının ve bildiklerinizi paylaşmanın tadını cıkarın. İşiniz bittiğinde, yalnızca yazabileceğiniz bir makalenin ana temellerine sahip olacaksınız. Sonra bir sure kenara koyun.

2. ADIM: DENETLEME İCİN İHTİYACINIZ OLAN TEK ŞEY : SİZSİNİZ
Şimdi, makalene geri don. Konular arasında geciş yapın ve bu makalenin okuyucusu olduğunuzu hayal edin. Ele almak istediğiniz kitleyi tanımlamak icin uc kelime secin (orneğin, profesyoneller, bekar erkekler). Bir okuyucu olarak, hangi soruları cevaplamak istersiniz? Henuz cevapları bilmiyor olabilirsiniz, ancak soruları yine de listeleyin; Bir sonraki adımda cevapları bulacaksınız.

ADIM 3: ARAŞTIRMA.
Araştırma, makalenizi temellendirir. Peki temellendirmek icin iyi bir araştırma nasıl yapılmalıdır ?
istatistik Tanınmış kişilerden alıntılar Tanımlar Fıkralar (kendiniz veya bir başkası hakkında kısa, acıklayıcı hikayeler) Okuyucu gibi insanlardan veya konuyla ilgili populer kitaplardan alıntılar ve ornekler Diğer medyaya referanslar (film, televizyon, radyo) Yararlı araclar, kaynaklar veya urunler (eğer varsa, bir kenar cubuğu oluşturmayı duşunun) Yerel mekanlara veya etkinliklere referanslar ( bolgesel / yerel bir yayın icin). Bir klasore topladığınız her şeyi toplayın, elektronik bir belgeye, not defterine ya da neye isterseniz ekleyin. Daha sonra bir editorden bunları doğrulamanız istenirse, kaynakları takip etmeyi unutmayın. Araştırmanızın toplanmasından ayrı bir oturma alanında elemek isteyebilirsiniz. Veya devam edin ve bulduğunuzda araştırmanızı doğru şekilde sınıflandırın. Yemek pişirmek gibi bir şey - “doğru olduğunu” hissedene kadar araştırın.

ADIM 4: TASLAĞINIZI NETLEŞTİRİN.
Hedef kitlenizi aklınızda tutarak, topladığınız yeni destek bilgilerini iceren daha sıkı bir taslak yazın. Bazen 2. ve 3. Adımlarda oğrendikleriniz sizi tamamen yeni bir taslağa başlamaya zorlayabilir.

Taslağınızı okuduğunuzda bu kez kendinize sorun: Uygun mu? Cok mu genel, cok mu yuzeysel, ilgi cekici, belirsiz veya karışık mı? Konu ile ilgili bazı favori makaleleri tarat, onlarla karşılaştır. Yararlandığın yazarlar hangi teknikleri kullanıyor? Bunlara da dikkat et.

ADIM 5: OZELLEŞTİRİP KOLAYLAŞTIRIN.
Surec icerisinde yaptığınız eklemeleri mutlaka en az iki defa kontrol ediniz. Makalenin eksiksiz olması gerekir.

Anlatımınız cok fazla yonlere uzayıp gidiyorsa, onu alt başlıklar ile gosterilen ana noktalara bolun (bu makalede olduğu gibi). Karmaşık bilgilerin sentezlenmesi ve adımlara bolunmesi, cevrimici yazma icin ozellikle onemlidir.

ADIM 6: OKUYUN, TEKRAR YAPIN ve REVİZE EDİN.
Size destek olacak bir arkadaşınıza taslak olan makalenizi sesli bir şekilde okuyun. daha sonra, ona bir dizi soru sorun: Şimdi aktarılanları anlıyor mu? Eksik adım var mı? Konu hakkında bilmek istediği başka bir şey var mı? Makale gorevini yerine getirebiliyor mu? Arkadaşınızın onerileri goz onunde bulundurularak, hangi değişikliklerin yapılması gerektiğine karar vermek icin en iyi kararınızı kullanın.

İşte hataları veya eksiklikleri yakalamanıza yardımcı olacak kısa bir liste:

Okuyucunun gorevi tamamlaması icin gereken malzemeleri yeterince acıkladınız mı? Tum onemli adımları dahil ettiniz mi? Sipariş mantıklı mı? Makalede konuyu belirten anahtar kelimeleri kullandınız mı? Okuyucuları olası hatalar konusunda uyardınız mı? Yeniden yazın, sesli okuyun, yeniden yazın, sesli okuyun, yeniden yazın, duzeltici bulun ve yalnızca etkili bir makale yazdığınızdan emin olduğunuzda, eserinizi kısa bir kapak acıklaması ile uygun bir yayına gonderin ya da muşterinize teslim edin.