Arkadaşlar dikkatinizi cekti mi bilmiyorum ama optimize uğruna, daha cok ziyaretci uğruna, paraa uğruna yapılmayan şerefsizlik, adilik kalmadı webmasterlarda. İsim vermekten cekinmeyeceğim bu yazımda bazı siteler işin cılkını cıkardı.. Bunlar arasında iyinet de var ve iyinetin bu durumunu gormek beni inanılmaz uzuyor.
1999 da girdiğim bu alemde iyinet ve zirve100 un ustune toplist tanımazdım. Hatta iyi.net e bir aralar uye kabulu yoktu, uyelikler parayla bile satılıyordu. Karaborsaya duşmuştu iyinet uyeliği. Cunku cok guzel ziyaretci yolluyordu. Temiz ve siteyi eni konu inceleyen bir ziyaretci. (LOG kayıtlarından iyinetden gelen ve neler yaptıgı gozuken)
Son zamanlarda optimize diye bi dalga cıktı ortaya. Zirve100 zaten bunu hic takip bile etmedi. İyi net ne yaptı, ayak uydurdu bu işe. Optimize etti sayfasını. Aaa bir de baktık yandaki cok aranalarda liseli dilaradan, vajinadan (başka şekilde tabi, buraya yazmadım) penisten (buna da bole diyelim) gecilmez oldu. Yahu noluyo bu iyinete demeden, iyinet 40-50 bin leri buldu gunde. Neymiş efendim, ziyaretci geliyomuş. Yahu liseli dilarayı aratan bir ziyaretci iyinet e gelse sana ne faydası olur, kaldı ki senden bana gelse ne faydası olur. İntihara suruklenmiş liseli bir kızın tecavuz goruntusunu merak eden adamı ben istemiyorum kardeşim sitemde.. Bana ne verebilir o adam.. Sitemde moderator kızlara asılmaktan başka.. Sana ne faydası olur iyinet admin arkadaşım soruyorum.. Adam gibi bir toplist sen kalmıştın. Sen de uygun-değilcuyla, sapıkla, garip garip insanlarla doldurdun siteni.
Sen bu işlere girdin, ben senden ayrıldım. Coğu arkadaşım da ayrıldı. Evet artık biz senden gelecek ziyaretciyi istemiyoruz. Bizim dinimiz imanımız para olmadı daha.. Bize 100 tane bu şekil adam geleceğine bir tane kendini bilen adam gelsin..
Google' in banı sana mustehaktır..
Doğru yola don artık da, yıllardır "gercekten" en kaliteli toplist dediğimiz iyineti bize sildirme..
Umarım bu yazım silinmez.
Saygılarımla...