Elon Musk ’ın kurucusu olduğu, gunumuzde elektrikli otomobil sektorunun en onemli aktorlerinden birisi olan Tesla, buyuk bir kan kaybetti. 13 yıldır Tesla bunyesinde gorev yapan ve hatta “Musk ’ın varisi” olarak gorulen Mali İşler Muduru (CFO) Zach Kirkhorn, şirketten ayrıldı.
Ayrılış, Tesla ’nın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ’na (SEC) sunduğu acıklamayla duyuruldu. Kirkhorn, ayrılışı hakkında LinkedIn ’den duyuru paylaşsa da neden Tesla ’dan ayrıldığını acıklamadı. Acıklamasında Elon Musk ’a teşekkur etti.
Kirkhorn'un istifa mesajı:
“Bu sabah Tesla, Finans Direktoru gorevimden istifa ettiğimi duyurdu ve yerime Kıdemli Muhasebe Sorumlumuz Vaibhav Taneja gecti. Bu şirketin bir parcası olmak ozel bir deneyim ve 13 yılı aşkın bir sure once katıldığımdan beri birlikte yaptığımız işten son derece gurur duyuyorum. Bu gecişi desteklemek icin sorumluluklarımı değiştirirken, pek cok kişinin mumkun olmadığını duşunduğu şeyleri başarmış olan Tesla'daki yetenekli, tutkulu ve calışkan calışanlara teşekkur etmek istiyorum. Elon'a pek cok insana ilham veren liderliği ve iyimserliği icin de teşekkur etmek istiyorum.” Kirkhorn, acıklamasına istifanın Tesla tarafından duyurulduğunu belirtti, dolayısıyla bazı kişilerin aklında gizliden gizliye kovulmuş olabileceği ihtimalini getirdi. Ancak olay aslında bu değil. ABD ’de C seviyesindeki bir yoneticinin işe ayrılışı once SEC ’e bildiriliyor, ancak bu duyuru sonrasında yoneticinin kendisi kararını acıklıyor. Boylece olası manipulasyonların onune gecilmesi amaclanıyor.
Kirkhorn ’un Tesla ’daki seruveni: Kirkhorn, 2006 yılında aynı anda Pensilvanya Universitesi ve Wharton School ’dan mezun olduktan sonra halihazırda finansal analiz stajyeri olarak calıştığı Microsoft ’ta stajına devam etti. Sonrasında danışmanlık şirketi McKinsey ’de kıdemli iş analisti olarak gorev aldı.
Kendisinin Tesla ’ya dahil olması ise 2010 yılında gercekleşti. Tesla ’ya kıdemli analist olarak katılan Kirkhorn, 2014 ’te finans direktoru, 2018 yılında ise finans başkanı olarak gorev yaptı. 30 Ocak 219 ’da Tesla ’nın yeni CFO ’su olarak gorev yapmaya başladı.
Kirkhorn'un Tesla'nın buyuk kÂrlılığa ulaşmasında buyuk bir payı olduğu biliniyor. Kendisi, henuz yeni işini duyurmadı.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma