Son birkac ayı, X (Twitter) patronu Elon Musk ve Meta ’nın patronu Mark Zuckerberg ’un arasında -guya- gercekleşecek olan dovuş ve bu dovuş hakkındaki haberlerle gecirdik. Donup bakınca buna anlam vermek zor olsa da bir noktada hepimiz “artık bitsin gitsin” demeye başladık.
Cunku bu ikiliden ne zaman biri bir adım atsa diğeri sessiz kalıyordu. En son Mark Zuckerberg, dovuş icin 26 Ağustos ’un uygun olduğunu soylemişti. Fakat Elon Musk ’tan henuz bir cevap gelmedi. Bir sure sonra da Zuckerberg, tıpkı bizim gibi “bu dovuş olmayacak sanırım” moduna girdi.
“Sporu ciddiye alan insanlarla devam edeceğim”
Zuckerberg, acıklamasını Threads uzerinden yaptı. Cevirisi ise şu şekilde:
“Sanırım hepimiz Elon ’un ciddi olmadığı ve artık onumuze bakmamız gerektiği konusunda anlaşabiliriz. Gercek bir tarih teklif etmiştim. Dana White bunu hayır işi icin adil bir musabaka yapmayı teklif etmişti. Elon herhangi bir tarih onaylamıyor, daha sonra ameliyata ihtiyac duyduğunu soyleyip şimdi de arka bahcemde bir alıştırma yapmak istiyor. Eğer Elon bir tarih ve gercek bir etkinlik duşunurse bana nasıl ulaşacağını biliyor. Aksi halde, onumuze bakma zamanı. Sporu ciddiye alan insanlarla musabakalara odaklanacağım.” Zuckerberg ’un acıklamasına bakınca hak vermemek elde değil. Tabii sağlık sorunları varsa elbette Elon Musk ’ın boyle bir işe girmesi sacma olacaktır. Kim bilir, belki de Elon bir anda cıkıp tarihi ve yeri de belirtebilir. Fakat bu da olmazsa Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasındaki kafes dovuşu rafa kalkabilir.
Bahcede alıştırma kısmına değinmek gerekirse...