Benin uyruklu Mahuna Chrıst Junıor (21), universite eğitimi icin geldiği Gumuşhane'de muftuluğun faaliyetlerinden etkilenerek İslamiyet ’i secti.Gumuşhane Universitesi Turkce Uygulama Bilimler Bolumu oğrencisi Benin uyruklu Mahuna Chrıst Junıor, ev arkadaşı ve İl Muftuluğunun yaptığı etkinliklerden etkilenerek İslamiyet ’i secti.
Musluman olmaya karar veren Junıor icin Gumuşhane İl Muftuluğunde "İhtida Merasimi" duzenlendi.
Gumuşhane İl Muftusu Huseyin Gun rehberliğindeki merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Musluman olan Junıor, "Halit" ismini aldı.
İslamiyet ’i secen Halit, "Ev arkadaşım Eyup beni muftuluğun programlarına davet ediyordu. Beraber dini programlara gittik. Bu programlar ve ev arkadaşım Eyup beni cok etkiledi. Ev arkadaşım Eyup ’un dini İslam ve biz beraber guzel zamanlar geciriyoruz. Kendisi cok iyi bir insan. Dinini cok guzel yaşıyor, bu beni cok etkiledi. Beraber dini sohbetlere gittik. Etkinlikler yaptık. Bu ortamda beni cok etkiledi ve doğru yolun İslam olduğunu anladım. Bu gibi nedenlerle İslamiyet ’i sectim." diye konuştu.
İl Muftusu Huseyin Gun de, İl Muftuluğune bağlı genclik koordinatorlerinin ceşitli dini etkinlikler gercekleştirdiğini belirterek, "Oğrencilerimizle birlikte sabah namazı buluşmalarımız, cami buluşmalarımız, ceşitli etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinlikler cercevesinde Ramazan ayında bir kardeşimiz İslamiyet'i secmişti. Bu genclik koordinatorlerimizin calışması neticesinde de hem camiden, cami gorevlimiz tarafından yurutulen hizmetlerden etkilenen Halit kardeşimiz de İslamiyet'i secti. Bundan dolayı son derece memnunuz. Henuz yirmi bir yaşında bu genc kardeşimizin guzel dinimiz İslam'ın bu guzellikleri cercevesinde İslamiyet'i kabul etmesi son derece bizi memnun etmiştir. İlgilendiğimiz diğer ulkelerden gelen kardeşlerimiz ve genclerimiz de var. Onlarla ilgili faaliyetlerimize devam ediyor. Allah bu evladımıza ve bizlere inandığımız değerler, inancımız doğrultusunda hareket etmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.
Muftu Gun, "Bu arkadaşımız ev arkadaşı olan Musluman bir genc kardeşten etkileniyor. Daha once İslamiyet'i secen kardeşimizle birlikte katıldıkları programlar da var. Bizim buluşmalarımız oluyor; sabah namazı buluşmaları, universite gencliğiyle yaptığımız buluşmalar ve aynı zamandaki camimizde yurutmuş olduğumuz programlar var. İslamiyet ’i secen bu kardeşimiz bunlara o arkadaşlarıyla katılarak, oradaki yurutulen hizmetlerden, anlatımlardan, sunumlardan, İslamiyet'in saf ve temiz o guzelliklerini her şeyden evvel bizzat gozlemleyerek İslamiyet'i sectiğini ifade etti. Biz ihtida merasimi duzenledik. Aslında bir kardeşimizin veya bir kimsenin secmesiyle ilgili boyle bir merasime ihtiyacı yok. İslam inancına gore, kişinin imanı, inancı, Allah'la kendi arasındadır. Boyle bir araya girecek, bir merasime de ihtiyac yok ama şahitlerin huzurunda bu kardeşimize İslamiyet'i anlatmak, onun sorularına cevap vermek ve aynı zamanda kucuk hediyelerle Halit ’i onur etmek amacıyla boyle bir program tertip ettik. Din gorevlilerimiz ve kardeşimizin ev arkadaşları da ona katıldılar. Dolayısıyla boyle guzel bir program oldu." dedi.
Kaynak: Diyanet Haber
İslam ve İhsan
KELİME-İ ŞEHADETİN OKUNUŞU
KELİME-İ TEVHÎD İLE ÎMÂNINIZI TAZELEYİN