İGEDER
“OĞRETMENİM SEMPOZYUMU”
(21 KASIM 2009 - İSTANBUL)
İstanbul Gonullu Eğitimciler Derneği 2006 yılında kuruldu. Şimdiye kadar yaptığı her calışmada oğretmeni merkeze aldı ve almaya devam edecektir. İGEDER Turkiye’nin en onemli gundeminin “Eğitim – Oğretim” olması gerektiğini iddia etmektedir. Bu iddia doğrultusunda 25 Nisan 2009’da gercekleştirilen Sınıf Oğretmenleri Zirvesi ve 23 Mayıs 2009’da gercekleştirilen Turkce ve Edebiyat Oğretmenleri Zirvesi ulkemizde bir ilk olma ozelliği taşımaktadır. Eğitim ve oğretimin onemini gundeme taşıyacak yegÂne kitlenin oğretmenler olduğu duşuncesinden hareketle calışmalarına devam eden İGEDER, Kasım ayında millî capta bir “Oğretmenim Sempozyumu” duzenleme kararı almıştır.

İGEDER, ulkemizin herhangi bir okulunda gorev yapmış veya yapmakta olan oğretmenleri sempozyum davetine icabet etmeye cağırmaktadır. Ağırlıklı olarak oğretmenlik uygulamalarını paylaşacakları, ancak eğitime dair her şeyin ele alınabileceği bu sempozyumda genel başlıklar şoyle sıralanmıştır:
- Eğitim ve oğretim sistemi ve yonetimi,
- Oğretmenlik uygulamaları,
- Oğretim teknolojileri
- Yeni mufredat ve ders kitapları,
- Oğretim kuram, yaklaşım, yontem, teknik ve stratejileri,
- Oğretim etkinlikleri,
- Etkili rehberlik uygulamaları ve sorun cozme,
- Farklı ulkelerdeki eğitim ve oğretim uygulamalarının değerlendirilmesi,
- Sınıf yonetimi,
- Oğretmen, oğrenci, veli ve cevre iletişimi
- Ozel eğitim, Meslekî eğitim, Alan eğitimi (Turkce, Matematik, vs…),
- Meslek ahlÂkı,
- Ve eğitime dair her şey…

BAŞVURU ŞARTLARI:
- Sempozyum yukarıdaki alanlarla sınırlı olmaksızın ders, okul, oğretmen, oğrenci ve veli ile ilgili her alanda yapılacak calışmalara acıktır.
- Sempozyuma oğretmenlik yapmış ve yapmakta olan herkes başvurabilir.
- Katılımcıların yol ve konaklama giderleri İstanbul Gonullu Eğitimciler Derneği’nce karşılanacaktır.
- Onerilen bildiri başlıkları ve ozetlerinin en gec 11 Temmuz 2009 tarihine kadar e-posta yoluyla (250–300 kelime) gonderilmesi gerekmektedir.
- Bildiri dili Turkcedir.
- Bildiri onerileri sempozyum duzenleme kurulu tarafından değerlendirilerek cevaplandırılacaktır.
- Sempozyum sonrasında sunulan bildiriler kitap olarak basılacaktır.

SEMPOZYUM TAKVİMİ
Bildiri ozeti teslimi : 11 Temmuz 2009
Kabul edilen bildirilerin ilanı: 25 Temmuz 2009
Bildiri metinlerinin teslimi: 12 Ekim 2009
Sempozyum Tarihi: 21 Kasım 2009

BAŞVURU İCİN İRTİBAT:
Gokhan ERENOĞLU
0505 485 22 04
Adres: İstanbul Gonullu Eğitimciler Derneği
Bulgurlu M. Libadiye Cad. No:46/8 Şafak Apt. - Uskudar / İstanbul - Turkiye
0 216 546 10 03 / 0 216 546 10 03

SEMPOZYUM DUZENLEME KURULU