Selamlar,
Yayıncılık ve oyun videosu icerikleri urettiğim icin ( tabii işin bahanesi bu ) ve aynı zamanda eğlenmek icin VR gozluğu almaya karar verdim. İşin doğrusu bende psvr var. Aldığımdan beri toplasan 30 saat oynamamışımdır. Cunku psvr oyunlarında goruntu hep bulanık ve cozunurluk duşuk. Aynı zamanda kontrolcusunde analog olmadığı icin oyun icerisinde hareket etmek resmen işkence. Ayrıca baş donmesi, mide bulantısı vs gibi bir suru sorunda cabası. O yuzden şoyle guzel kaliteli bir VR alayım istiyorum.
Piyasayı araştırdım. Piyasada gozluk falan kalmamış bu arada. Nereye baksam stok yok. Noluyor arkadaş herkesin VR gozluk alası falan mı geldi? Her neyse...
Markalara baktığımda şu an benim araştırmalarıma gore en iyisinden kotusune sıralama şu şekilde;
1. Valve index.
2.HTC vıve cosmos.
3.HTC vıve Pro.
4.Oculus Rift s.
Bunların dışında sizlerin bildiğiniz hatta tecrube ettiğiniz bilgisayara takılarak kullanılan VR gozlukleri varsa ekleyebilirsiniz.
Şimdi sıkıntı şu ki;
Oncelikle Valve index hicbir şekilde Turkiye'den satın alamıyorum. Bu urunun fiyatı ne yahu? Satan yok. N11'de satan var 15.000 TL diyor bir de 3 ay sonra gelir diyor. Valve index en sorunsuz takip sistemi olan ve kontrolcusunde parmakların her birinin hareketini hissedebilen bir teknolojisi var. Bunlara bayıldım! Fakat bulamıyorum.
HTC vive Cosmos'a gelecek olursak eğer, bu urunu de bulamıyorum. Gerci 2 hafta sonra stoklara girecekmiş. Fakat bu urun de de cok buyuk sorunlar olduğunu duyuyorum. Gozlukte ki kameraların kontrolcuyu takip etmekte yer yer zorlandığı, ok-yay kullanıldığı sırada elin kolun sapıttığı veya eğildiğinde takip sisteminin durduğu hatta hafif ışıklı ortamda asla takip sisteminin calışmadığı gibi şikayetler dolanıyor. Alanlar genelde Half-Life: Alyx oyununu zor bela bitirip satıyormuş baya bir gunceleme gelse de sanırım bu sorun hala cozulememiş. Hatta bu sorunu cozmek icin extra eklenti cıkartıp dunya paraya satıyorlarmış. Bu konu hakkında hakikaten birinci el bilgiye ihtiyacım var. Tecrube edenler lutfen yazabilir mi?
HTC vive Pro'da fiyatı itibari ile bana pek cazip gelmiyor. Aynı zamanda bu da bulunamıyor zaten. Her tarafa istasyon kurmak istemiyorum. Odam da musait değil. Ayrıca kontrolculeri cok kotu gorunuyor.
Oculus Rift s ise iclerinde en cok ovguyu hak eden gozluk gibi gorunuyor. Fiyatı cok guzel. Takip sistemi diğerlerine gore nispeten sorunsuz diyebiliriz. Fakat gel gelelim bu gozluğunde cozunurluğu diğerlerine gore bayağı duşuk. 1700P, 1600P'ler havada ucuşurken 1440P acaba cok mu kotu kalır? Gerci psvr 960P orası ayrı konu...Fakat maalesef bu urun de bulunamıyor.
Sizlerden ricam ilk olarak bu urunleri nereden alabilirim? Amazon'da bile yok. Diğer ricam ise sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu konuda sadece tecrubesi olanlar yardımcı olsun lutfen. Birinci el bilgi en cok ihtiyacım olan şey.
Sabırla okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden cok teşekkur ederim.
Alabileceğim en iyi VR gozluk hangisi?
Sanal Gerçeklik0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Sanal Gerçeklik
- Alabileceğim en iyi VR gozluk hangisi?