Oncelikle merhaba, uzun suredir VR gozluk almak istiyordum, daha onceden telefon koyularak kullanılanlardan 1 taneye sahiptim ancak hevesimi alamadım, ve uzun suredir araştırma yaptım ve en uygun olanlardan Oculus Rift S ve Oculus Quest 2 olduğu tanısına vardım.
Ancak ben henuz guclu bir bilgisayara sahip değilim ancak bilgisayar alınabilme olasılığıda var. Aslında Oculus Quest 2 mi yoksa Oculus Rift S mi alsam bunu pek bilemedim. Sizler de soyleyebilirisinz, kotu bir bilgisayarın varsa Oculus Quest 2 sana en uygunudur diye, ancak Oculus Quest 2'de kafama yatmayan birkac şey var, yardımcı olursanız sevinirim.
Oculus Quest 2'nin bataryası lityumdan bunu biliyorum ve yaklaşık 2-3 saatlik bir sanal gerceklik turu veriyor (oyun dahil), benim kafama yatmayan şeylerden birisi eğer ki Oculus Quest 2'nin bataryası bozulursa yani şarj etmez, şarj olsa bile yaklaşık 1 saat 30 dakika icinde kapanırsa yani bataryanın omru tukenirse ne yapabilceğimiz, ornek olarak bataryayı değiştirebiliyor muyuz yoksa servisine mi vereceğiz ki? Nasıl vereceğiz? Ben bunu yurt dışından getirtmeyi duşundum, buraya gelirse durmadan yurt dışına git gel yaptıramayız, bunun cevabını bekliyorum.
Ve aynı zamanda başka sorularım da var.
Oculus Quest 2 Type-C kablosu ile bilgisayara bağlanılabiliyor bunu biliyoruz ancak, bu kablo ile bilgisayara bağladığımızda herhangi bir şekilde enerji alıp bataryasını doldurabiliyor mu? Orneğin sadece kendi sistemi uzerinden yani bilgisayara bağlı olmadığı surece 2-3 saat dayanabiliyorsa bilgisayara bağlıyken 5-6 ya da biz kapayana kadar dayanabiliyor mu? Aynı zamanda bilgisayara bağlamak Oculus Quest 2'nin bataryasına zarar veriyor mu? Bunun cevabını bekliyorum.
Umarım geri donuş yaparsınız, sizlerden yardım bekliyorum ve aynı zamanda şunu belirtmeliyim: Oculus Quest 2 icin birkac aksesuarlar olduğunu biliyorum. Orneğin BoboVR'ın yaptığı guclu bataryalar sayesinde 6-8 saate kadar ya da hatta siz istediğiniz zamana kadar enerji sağlayacağını biliyorum. Şu anda benim en cok yardım istediğim konu Oculus Quest 2'nin bataryası bozulabilir mi ki? Eminim ki her şeyin bataryası elinde sonunda değiştirmezsek bozulcak, Oculus Quest 2'nin bataryası değiştirilebilir mi gibi yukarıda bahsettiklerimin cevaplarını ulaştırabilirseniz cok mutlu olurum, geri donuşlerinizi bekliyorum.
Oculus Quest 2 batarya problemleri olur mu?
Sanal Gerçeklik0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Sanal Gerçeklik
- Oculus Quest 2 batarya problemleri olur mu?